10 Temmuz 2025 Perşembe

16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"   17:26   ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI, MÜCAHIT BIRINCI HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   17:24   ŞEHIT ÜMIT ÜZÜM’ÜN ABLASı: "BURADA AKP’LI KIMSEYI ISTEMIYORUM"   17:20   ERKAN BAŞ’TAN ÖZGÜR ÖZEL’E DAYANıŞMA ZIYARETI   15:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "GÜN; ORTAK AKıLLA, ORTAK VICDANLA, ORTAK MÜCADELEYLE BIR OLMA GÜNÜDÜR"   15:39   ŞEHIT CENAZESINDEYKEN IFADEYE ÇAĞRıLDıĞıNı ÖĞRENEN ÖZGÜR ÇELIK: “BU SÜREÇ İMAMOĞLU’NUN TUTUKLANMASıNDAN, ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMALARDAN BAĞıMSıZ DEĞIL”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "AZIZ İHSAN AKTAŞ 388 IHALENIN 300’ÜNÜ KAMUDAN VE AK PARTILI BELEDIYELERDEN ALDı. BUNLARıN BIR TANESI IÇERIDE DEĞIL"   14:32   MURAT EMIR: "BU MILLET, SARAY SAVCıSı AKıN GÜRLEK’IN SICILINI DE ERDOĞAN’ıN KORKULARıNı DA UNUTMAYACAK"   14:31   İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK’IN IFADE VERMESI IÇIN POLISE TALIMAT VERILDI   14:27   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN “SıFıR ATıK” EĞITIMI   14:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI, AILELERE DE REHBERLIK EDIYOR  
 
     
   

YEŞİL SOL PARTİ`NİN TUTUKLU GAZETECİLERLE İLGİLİ ARAŞTIRMA ÖNERGESİ AKP VE MHP`Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ


Yeşil Sol Parti`nin tutuklu gazetecilerle ilgili araştırma önergesinin gündemin önüne çekilerek TBMM Genel Kurulu`nda bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, “Anayasamızca güvence altına alınan basın ve ifade özgürlüğü, bizzat siyasi iktidar tarafından bir özel özgürlük alanına dönüştürülmüş durumda. Nedir bu özel özgürlük alanı? Sadece ve sadece iktidarın övülebileceği, iktidar karşıtı her türlü eleştirinin, sözün ve pozisyonun suç veya cezaevi yaptırım konusu olabilecek çerçevede belirlenmiş bir özel özgürlük alanı” dedi.

 

Tarih : 12 Temmuz 2023 Çarşamba 17:57   Okunma : 487

Yeşil Sol Parti`nin tutuklu gazetecilerle ilgili araştırma önergesinin gündemin önüne çekilerek TBMM Genel Kurulu`nda bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, “Anayasamızca güvence altına alınan basın ve ifade özgürlüğü, bizzat siyasi iktidar tarafından bir özel özgürlük alanına dönüştürülmüş durumda. Nedir bu özel özgürlük alanı? Sadece ve sadece iktidarın övülebileceği, iktidar karşıtı her türlü eleştirinin, sözün ve pozisyonun suç veya cezaevi yaptırım konusu olabilecek çerçevede belirlenmiş bir özel özgürlük alanı” dedi.

Yeşil Sol Parti`nin tutuklu gazetecilerinle ilgili araştırma önergesinin gündemin önüne çekilerek TBMM Genel Kurulu`nda bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi, AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Önergeye ilişkin söz alan Yeşil Sol Parti Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, düşünce, ifade ve basın özgürlüğüne ihtiyaç olduğunu belirterek, “Son 20 yılda temel insan hakları, düşünce, ifade ve basın özgürlüğü Türkiye`nin esas olduğu konuların başında mı geliyor, yoksa bu iktidar döneminde bir istisnaya mı dönüştü? Görünen o ki esas aldığımız konuların başında gelmiyor. Tamamıyla istisnaya dönüşmüş durumda ve özellikle de muhalif gazetecilere yönelik” dedi.

Doğan, iktidarların değişmesine karşın Kürt medyasına yönelik algının hiç değişmediğini dile getirerek, “Değişen iktidara rağmen Kürt medyasına yönelik tutum değişmiyor” diye konuştu.

17-25 ARALIK SÜRECİNİ HATIRLATTI

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, AKP`nin Gülen cemaati ile yakın olduğu dönemler olduğunu ve 17-25 Aralık`tan sonra ‘irtibat ve iltisak`ın suç haline getirildiğini dile getirerek, “2002`den 17-25`e kadar Adalet Bakan Yardımcımız Sayın Ramazan Can`ın dediği gibi yükselmek, bir yere gelmek için Pensilvanya`ya gitme ihtiyacı hissettiğiniz dönemlerdi. O dönemler siyasette ve kamuda bir yere gelmek için malum cemaat ile irtibat ve iltisakınız olması gereken dönemlerdi. Peki 17-25`ten sonra ne oldu, cezaevine girmek için irtibat ve iltisakı suç haline getirdiniz. O dönemde irtibatınız ve iltisakınız olması yükselme sebebiydi, 17-25`ten sonra irtibat ve iltisak bir suç haline geldi. Konjektürel demokratlıktan bu ülkeye fayda gelmemiş, sadece mağduriyetler oluşmuş” diye konuştu.

CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, Türkiye`nin basın özgürlüğü ve halkın haber alma hakkını kullanma açısından iyi yerlerde olmadığını ifade ederek, “(Türkiye`nin) İsveç`in NATO üyeliğine yönelik onayı karşısında bizim Avrupa Birliği üyeliği destekleme sözü aldığımız bugünlerde, tam da Avrupa Birliği`nin en önemli kurumları Türkiye`nin basın özgürlüğü tablosundaki vahim tabloyu, sıralamayı tüm gerçekliği ile önümüze koyuyor. Örneğin 1 yılda gazeteci ve medya kuruluşlarına yönelik 173 saldırı düzenlendi Türkiye Cumhuriyetimizde. 2023 yılı dünya basın özgürlüğü endeksine göre 180 ülke arasında 165`inci sıradayız. Tablonun bu kadar dramatik olmasının tek nedeni siyasi iktidarın kendisi” diye konuştu.

“ÖZEL ÖZGÜRLÜK ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ DURUMADA”

Konuralp, “Anayasamızca güvence altına alınan basın ve ifade özgürlüğü, bizzat siyasi iktidar tarafından bir özel özgürlük alanına dönüştürülmüş durumda. Nedir bu özel özgürlük alanı? Sadece ve sadece iktidarın övülebileceği, iktidar karşıtı her türlü eleştirinin, sözün ve pozisyonun suç veya cezaevi yaptırım konusu olabilecek çerçevede belirlenmiş bir özel özgürlük alanı” dedi.

Konuralp, birçok gazeteciye çalıştığı kurumdan kaynaklı basın kartı verilmediğini de ifade ederek, “İletişim Başkanlığı bu arkadaşlarımıza basın kartını vermiyor? Neden vermediğini soruyoruz. 1,5-2 yıldır neden verilmediğine yönelik en ufak bir açıklama yok” diye konuştu.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA