10 Temmuz 2025 Perşembe

16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"   17:26   ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI, MÜCAHIT BIRINCI HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   17:24   ŞEHIT ÜMIT ÜZÜM’ÜN ABLASı: "BURADA AKP’LI KIMSEYI ISTEMIYORUM"   17:20   ERKAN BAŞ’TAN ÖZGÜR ÖZEL’E DAYANıŞMA ZIYARETI   15:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "GÜN; ORTAK AKıLLA, ORTAK VICDANLA, ORTAK MÜCADELEYLE BIR OLMA GÜNÜDÜR"   15:39   ŞEHIT CENAZESINDEYKEN IFADEYE ÇAĞRıLDıĞıNı ÖĞRENEN ÖZGÜR ÇELIK: “BU SÜREÇ İMAMOĞLU’NUN TUTUKLANMASıNDAN, ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMALARDAN BAĞıMSıZ DEĞIL”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "AZIZ İHSAN AKTAŞ 388 IHALENIN 300’ÜNÜ KAMUDAN VE AK PARTILI BELEDIYELERDEN ALDı. BUNLARıN BIR TANESI IÇERIDE DEĞIL"   14:32   MURAT EMIR: "BU MILLET, SARAY SAVCıSı AKıN GÜRLEK’IN SICILINI DE ERDOĞAN’ıN KORKULARıNı DA UNUTMAYACAK"   14:31   İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK’IN IFADE VERMESI IÇIN POLISE TALIMAT VERILDI   14:27   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN “SıFıR ATıK” EĞITIMI   14:22   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI, AILELERE DE REHBERLIK EDIYOR  
 
     
   

CAN ATALAY`I ZİYARET EDEN KILIÇDAROĞLU, TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ`A SESLENDİ: “ANAYASA MAHKEMESİ KARARI`NIN SÜRATLE YERİNE GETİRİLMESİ İÇİN ADALET BAKANLIĞI`NA BİR YAZI YAZACAK”


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay`ı tutuklu olduğu Silivri Cezaevi`nde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından “`TBMM`nin iradesi belli oldu` diye sayın Başkan açıklama yapmış. Benim sayın Başkan`dan beklediğim şudur: Benzer bir konuda Anayasa Mahkemesi`nin verdiği bir karar var. O kararı alacak. Üstüne bir dilekçe yazacak. Bu Anaysa Mahkemesi kararının süratle yerine getirilmesi için Adalet Bakanlığı`na bir yazı yazacak. Yani ben yerimde oturayım, milletvekili içeride tutuklu ama efendim ben de buraya gelmesini istiyorum. Ne demek istiyorum? Oraya gelmek zorunda ve bunun için mücadele edecek kişi, bir numaralı aktörün de TBMM Başkanı olması gerekiyor” diye konuştu.

 

Tarih : 12 Temmuz 2023 Çarşamba 16:04   Okunma : 696

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay`ı tutuklu olduğu Silivri Cezaevi`nde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından “`TBMM`nin iradesi belli oldu` diye sayın Başkan açıklama yapmış. Benim sayın Başkan`dan beklediğim şudur: Benzer bir konuda Anayasa Mahkemesi`nin verdiği bir karar var. O kararı alacak. Üstüne bir dilekçe yazacak. Bu Anaysa Mahkemesi kararının süratle yerine getirilmesi için Adalet Bakanlığı`na bir yazı yazacak. Yani ben yerimde oturayım, milletvekili içeride tutuklu ama efendim ben de buraya gelmesini istiyorum. Ne demek istiyorum? Oraya gelmek zorunda ve bunun için mücadele edecek kişi, bir numaralı aktörün de TBMM Başkanı olması gerekiyor” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi`nde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay`ı bugün ziyaret etti. Ziyarette Kılıçdaroğlu`na; CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile hukukçu milletvekilleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre ve CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır eşlik etti.

Yaklaşık bir saat süren ziyaret sonrasında Kılıçdaroğlu cezaevi önünde basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“ÖNCELİKLE ‘ÇOK HEYECANLIYIM` DEDİ ZİYARETİMİZ DOLAYISIYLA”

“Hatay Milletvekili sayın Can Atalay`ı hapishanede ziyaret ettik. Kendisini dinledim arkadaşlarımla beraber. Dört konuyu dile getirdi. Öncelikle ‘çok heyecanlıyım` dedi ziyaretimiz dolayısıyla. Heyecanlanmanın güzel olduğunu da ifade ettim kendisine. ‘Buradan çıktıktan sonra ilk işim Hatay`a gitmek, deprem bölgesini ziyaret etmek, bunu çok arzuluyorum` diye düşüncesini ifade etti.

“SAYIN ATALAY ŞU AN HÜKÜMLÜ DEĞİL, TUTUKLU”

Davanın çok haksız bir dava olduğunu, içeride boşu boşuna tutulduklarını ifade ettim. Gördüğüm kadarıyla bütün dava dosyasını ezberlemiş durumda. Bütün haksızlıkları biliyor. Yapılan haksızlıkları tek tek anlattı bize. Gerçekten inanılır gibi değil. Her halükarda cumhuriyeti ve demokrasiyi savunma konusunda kendisinin ve arkadaşlarının kararlı olduklarını ifade ettiler. Biz de cumhuriyeti ve demokrasiyi her koşulda savunacağımızı; buraya gelişimizin temel nedeni de milletin iradesine sahip çıkmak olduğunu, demokrasiye sahip çıkmak olduğunu kendilerine aktardık. Çünkü, sayın Atalay şu an hükümlü değil. Bunu bütün milletimizin bilmesi lazım. Tutuklu. Yani herhangi bir mahkeme kararı hakkında söz konusu değil. Kendisi şu anda tutuklu, tutuklu olduğu zaman milletvekili seçilmek için dilekçesini veriyor; ilgili savcılıktan bir sabıka kaydı alıyor; hiçbir sabıkasının olmadığı yönünde cumhuriyet savcılığından aldığı yazıyı Yüksek Seçim Kurulu`na götürüyor; YSK`da 11 yargıç sayın Can Atalay`ın milletvekili olmaya hakkının olduğunu onaylıyorlar. Sayın Atalay da Hatay`dan milletvekili adayı olarak adaylığını koyuyor ve seçiliyor.

“YAHU ALLAH AŞKINA BU NASIL BİR UYGULAMADIR? BU NASIL BİR YARGIDIR”

Şimdi TBMM`ye gelip yemin etmesi gerekiyor. TBMM`de ismi okunuyor. Kendisi orada olmadığı için yemin edemiyor. Arkasından Can Atalay yine TBMM`de bütün milletvekillerinin oylarıyla İnsan Hakları Komisyonu`na seçiliyor. Yahu Allah aşkına bu nasıl bir uygulamadır? Bu nasıl bir yargıdır? Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır? Can Atalay hapiste. TBMM`de görev yapan milletvekilleri Can Atalay`ı İnsan Hakları Komisyonu`na seçiyorlar. Can Atalay yine hapiste.

“TBMM BAŞKANI`NIN ADALET BAKANLIĞI`NA YAZI YAZMASI LAZIM”

Buraya gelişimizin temel nedeni TBMM iradesini kamuoyuna duyurmaktır. Hiç kimse bir milletvekilini, hüküm giymemiş bir milletvekilini TBMM`nin iradesini dışlayarak cezaevinde tutamaz. Bu doğru değildir. Ha bu görev en çok kime yakışırdı? En çok CHP`ye yakışırdı. Çünkü, bu ülkeye demokrasiyi getiren parti biziz. Eğer demokrasiyi getirdiysek bütün kurum ve kurallarıyla yaşatmak zorundayız. Buradan TBMM Başkanı`na da çağrı yapmak isterim. ‘Efendim TBMM`nin iradesi belli oldu` diye sayın Başkan açıklama yapmış. Benim sayın Başkan`dan beklediğim şudur: Benzer bir konuda Anayasa Mahkemesi`nin verdiği bir karar var. O kararı alacak. Üstüne bir dilekçe yazacak. Bu Anayasa Mahkemesi kararının süratle yerine getirilmesi için Adalet Bakanlığı`na bir yazı yazacak. ‘Yani ben yerimde oturayım, milletvekili içeride tutuklu ama efendim ben de buraya gelmesini istiyorum…` Ne demek istiyorum? Oraya gelmek zorunda ve bunun için mücadele edecek kişi, bir numaralı aktörün de TBMM Başkanı olması gerekiyor.

“CUMHURİYETİ KÖKLEŞTİRMEK VE DEMOKRASİYİ BÜYÜTMEK İÇİN HEPİMİZ BU MÜCADELEYE KATKI VERMEK ZORUNDAYIZ. KATKIYI DA EN ÇOK MEDYADAN BEKLİYORUM”

Medya mensuplarında da isteğim: Bakın şu hapishanede gazeteciler de yatıyor. Olmaz arkadaşlar. İnsanlar düşüncelerinden ötürü hapse atılamazlar. 21. Yüzyıldayız artık. Orta Çağ`da değiliz. İnsanları düşüncelerinde ötürü hapse atamazsınız. Yeter artık yahu. Bu milletin biraz da yüzü gülsün. Herkes de bir karamsarlık atmosferi var. Buraya gelme sebeplerimden bir tanesi de hiç kimsenin karamsarlığa kapılma hakkı da yoktur hukuku da yoktur. Atalarımız cumhuriyeti kurduysa, cumhuriyeti kökleştirmek ve demokrasiyi büyütmek için hepimiz bu mücadeleye katkı vermek zorundayız. Katkıyı da en çok medyadan bekliyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA