1 Temmuz 2026 Çarşamba

17:41   MERKEZ ANKARA’DA 2 IŞÇININ ÖLDÜĞÜ IŞ KAZASıNA ILIŞKIN DAVA… ŞANTIYE ŞEFI VE PROJE MÜDÜRÜNÜN "TAKSIRLE ÖLDÜRME" SUÇUNDAN CEZALANDıRıLMASı ISTENDI   17:32   EDIRNE’DE NATO PROTESTOSU   15:25   CHP’DE 7 YURT DıŞı ÖRGÜTÜNÜN YETKI BELGELERI IPTAL EDILDI   14:24   KUŞADASı’NDA DENIZCILIK VE KABOTAJ BAYRAMı KUTLANMAYA BAŞLANDı   13:38   ANKARA’DA NATO ZIRVESI’NE HAZıRLıK TOPLANTıSı   13:23   İBB ITIRAFÇıSı SOYTEKIN: “DELEGELERIN IRADESININ ETKILENIP ETKILENMEDIĞINE ILIŞKIM BILGIM YOK”   11:01   AVRUPA’Yı KASAN KAVURUCU SıCAKLAR TÜRKIYE’YE GELDI! METEOROLOJI’DEN O BÖLGELERE KRITIK UYARı!   10:05   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA DEV ÖDÜL! ‘BAHAR NOKTASı’ TÜRKIYE GÜNDEMINDE   01:44   2026 DÜNYA KUPASı’NDA ERLING HAALAND SAHNEYE ÇıKTı! NORVEÇ SON 16’DA DEV RAKIBINI BEKLIYOR   17:01   CHP MALATYA’DA YENI KRIZ: İLÇE BAŞKANLARı, IL BINASıNDAKI OFISLERINE GIREMEDI   16:59   İBB DAVASı’NDA 58’INCI GÜN SONA ERDI   16:42   CHP’LI EMIR: "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPıLMAZSA MAHKEMEYE GIDECEĞIZ"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR’DE: "MILLETIMIZ IÇIN YENI BIR YOL AÇıYORUZ, BU YOLUN SONU HALKıN IKTIDARıDıR"   14:36   ESKI MILLETVEKILI MÜRSEL ALBAN’A CHP GENEL MERKEZI’NDE YENI GÖREV   14:22   VAPURDA NATO PROTESTOSU YAPAN 4 GENÇ GÖZALTıNA ALıNDı   13:57   KıLıÇDAROĞLU YARıN MYK’SıNı TOPLAYACAK, ÖZEL GRUPTA KONUŞACAK   13:56   CHP’LI KıŞ: "TÜRKIYE BÜYÜDÜ DEDILER AMA BÜYÜYEN IŞÇININ MAAŞı DEĞIL, YANDAŞLARıN SERVETI OLDU"   10:45   CHP’DE MAHKEME RESTI! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARŞı KRITIK KURULTAY HAMLESI   10:02   MERSIN’DE NEFES KESEN DAKIKALAR: SIRENI DUYAN ORAYA KOŞTU!   07:40   SEMIH PALAMUT: HAZINE BORCU ALARM VERIYOR, VATANDAŞıN OMZUNDAKI YÜK KATLANıYOR!  
 
     
   

YEŞİL SOL PARTİ KARS MİLLETVEKİLİ KOÇYİĞİT: "KARS ÇÖPLÜĞÜ İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR. ÇÖP ALANININ KENTİN DIŞINA TAŞINMASI GEREKİYOR"


Yeşil Sol Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılış Koçyiğit, Kars`ın Karadağ Mahallesi`ndeki şehir çöplüğünün insan ve hayvan sağlığını tehdit ettiğini belirterek, “Kars`ın bütün çöpü bu mahalleye boşaltılıyor. Gayet dağınık, bir çukur açılmış değil ve etrafına bir duvar da örülmüş değil. Hem insan sağlığı hem hayvan sağlığı hem de aslında çevre kirliliği açısından çok ciddi riskler içeriyor. Karadağ Mahallesi`ndeki insanlar mevcut bu kokuyu 24 saat soluyor. Şu anda burada durmakta zorlanıyoruz. Ne yazık ki bu sağlık riskiyle de her gün yaşamak durumundalar. Sağlıklarını ciddi bir şekilde etkileyen bu sağlık tehdidinin henüz ortadan kalkmamış olması, buraya bir çöp entegre teslim yapılmamış olması, bir depolama alanının yapılmamış olması, bir geri dönüşüm tesisinin yapılmamış olması kabul edilemez. Bu çöp alanının hızlı bir şekilde boşaltılması gerekiyor. Çöp alanının kentinin dışına taşınması gerekiyor" dedi.

 

Tarih : 13 Temmuz 2023 Perşembe 15:11   Okunma : 568

TACETTİN DURMUŞ

Yeşil Sol Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılış Koçyiğit, Kars`ın Karadağ Mahallesi`ndeki şehir çöplüğünün insan ve hayvan sağlığını tehdit ettiğini belirterek, “Kars`ın bütün çöpü bu mahalleye boşaltılıyor. Gayet dağınık, bir çukur açılmış değil ve etrafına bir duvar da örülmüş değil. Hem insan sağlığı hem hayvan sağlığı hem de aslında çevre kirliliği açısından çok ciddi riskler içeriyor. Karadağ Mahallesi`ndeki insanlar mevcut bu kokuyu 24 saat soluyor. Şu anda burada durmakta zorlanıyoruz. Ne yazık ki bu sağlık riskiyle de her gün yaşamak durumundalar. Sağlıklarını ciddi bir şekilde etkileyen bu sağlık tehdidinin henüz ortadan kalkmamış olması, buraya bir çöp entegre teslim yapılmamış olması, bir depolama alanının yapılmamış olması, bir geri dönüşüm tesisinin yapılmamış olması kabul edilemez. Bu çöp alanının hızlı bir şekilde boşaltılması gerekiyor. Çöp alanının kentinin dışına taşınması gerekiyor" dedi.

Yeşil Sol Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılış Koçyiğit, yıllardır şehrin en önemli sorunlarından olan çöplüğün başta Karadağ Mahallesi sakinleri olmak üzere tüm Kars halkının sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Milletvekili Koçyiğit beraberinde HDP Kars İl Başkanı Cengiz Anli, Yeşil Sol Kars İl Başkanı Kaya Naki ve il yönetimleri ile Kars çöplüğünde gazetecilere açıklamada bulundu.

"ÇEVRE KİRLİLİĞİ AÇSINDAN ÇOK CİDDİ RİSKLER BARINDIRIYOR"

Gülistan Kılış Koçyiğit, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Şu anda Kars`ta Karadağ Mahallesindeyiz. Arkamızda gördüğünüz gibi Kars`ın bütün çöpü bu mahalleye boşaltılıyor. Gördüğünüz gibi gayet dağınık, bir çukur açılmış değil ve etrafına bir duvar da örülmüş değil. Hem insan sağlığını hem hayvan sağlığını hem de aslında çevre kirliliği açısından çok ciddi riskler içeriyor. Şimdi kayyum belediyesi aslında her gün görüyoruz salonlarda Kars`ın yemeklerini tanıtan resimler paylaşıyor, farklı programlara ev sahipliği yapıyor ama Kars`ın merkezinde gördüğünüz gibi Karadağ Mahallesi şurası ve hemen mahallenin devamı çöplük. Karadağ Mahallesi`ndeki insanlar mevcut bu kokuyu 24 saat soluyor. Şu anda burada durmakta zorlanıyoruz. Ne yazık ki bu sağlık riskiyle de her gün yaşamak durumundalar. Sağlıklarını ciddi bir şekilde etkileyen bu sağlık tehdidinin henüz ortadan kalkmamış olması, buraya bir çöp entegre teslim yapılmamış olması, bir depolama alanının yapılmamış olması, bir geri dönüşüm tesisinin yapılmamış olması kabul edilemez. 21. yüz yıldayız; AKP konuşunca ‘uçuyoruz, uzay vatan, mavi vatan, deniz vatan` diyor ama gördüğünüz gibi kendi vatanımız Kars`ta Karadağ Mahallesi çöp ve pislik içerisinde. Burası her dakika böyle sizlerde soluk almakta zorlanıyorsunuz. Hemen 500 metre ileride hayvanlar otluyor. Burası aynı zamanda mera olduğu için de otlak alanı ve hayvanlar burada otlatılıyorlar ama bu hayvanlar burada her türlü tıbbi bilmediğimiz bütün kimyasallara, bütün sağlık risklerine maruz kalıyorlar. Poşet yedikleri için ya da farklı çöplerden zaman zaman beslendikleri için ciddi sağlık sorunları yaşıyorlar. Bu hayvanların yaşadığı bütün bu beslenme alanının bu kadar kirli olması nedeniyle o hayvanın etinin ve sütünün de aslında kirlenmiş olduğunu sağlıksız olduğunu ifade etmiş olalım.

"BU SORUNU MECLİS`TE DE DİLE GETİRDİK"

Biz bu çöp sorununu Meclis`te dile getirdik, muhtarla da görüştük. Daha önce yine mahalle sakinleri ile de görüştük. Karadağ halkının bir talebi var. Bu talep bizim de talebimizdir. Bu çöp alanının hızlı bir şekilde boşaltılması gerekiyor. Çöp alanının kentinin dışında taşınması gerekiyor. Gerçekten 21. yüz yıla uygun bir şekilde yeniden bir çöp depolama alanı inşa edilmesi gerekiyor. Bu görüntü Kars`a yakışmıyor. Kars bu görüntüyü hak etmiyor ne de Karadağ Mahallesi sakinleri bu görüntüyü hak etmiyor. Her gün kaynaklarımızı peşkeş çekenler Aynalı Köşk`ün yasal sürecine itiraz etmeyip bugün satışına onay verenler, kentin bütün dokusunu bozmaya çalışanların aslında gerçek görüntüsü bu. O şatafatlı salon görüntülerine bakmayın. ‘Kars için şunu yapıyoruz, Kars için bunu yapıyoruz` diyorlar ama Kars`a layık gördükleri tablo işte arkamda gördüğünüz çöplüktür. Bu kayyum valinin eseridir. Bu AKP iktidarının eseridir. Bu eserleri burada her gün ama her gün yaşamları tehdit ediyor. Bu sürecin takipçisi olacağımızı Yeşil Sol Parti ve Halkların Demokratik Partisi olarak bir kez daha ifade ediyoruz. Meclis`te de dile getirdik. Gelip yerinde de ifade etmek istedik. Bundan sonra da önergelerimizle de sorunu Meclis gündemine taşımaya devam edeceğiz. Bu çöp buradan kalkıncaya kadar, Karadağ halkı temiz bir çevreye ulaşıncaya kadar mücadelemizi devam ettireceğiz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA