1 Temmuz 2026 Çarşamba

17:41   MERKEZ ANKARA’DA 2 IŞÇININ ÖLDÜĞÜ IŞ KAZASıNA ILIŞKIN DAVA… ŞANTIYE ŞEFI VE PROJE MÜDÜRÜNÜN "TAKSIRLE ÖLDÜRME" SUÇUNDAN CEZALANDıRıLMASı ISTENDI   17:32   EDIRNE’DE NATO PROTESTOSU   15:25   CHP’DE 7 YURT DıŞı ÖRGÜTÜNÜN YETKI BELGELERI IPTAL EDILDI   14:24   KUŞADASı’NDA DENIZCILIK VE KABOTAJ BAYRAMı KUTLANMAYA BAŞLANDı   13:38   ANKARA’DA NATO ZIRVESI’NE HAZıRLıK TOPLANTıSı   13:23   İBB ITIRAFÇıSı SOYTEKIN: “DELEGELERIN IRADESININ ETKILENIP ETKILENMEDIĞINE ILIŞKIM BILGIM YOK”   11:01   AVRUPA’Yı KASAN KAVURUCU SıCAKLAR TÜRKIYE’YE GELDI! METEOROLOJI’DEN O BÖLGELERE KRITIK UYARı!   10:05   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA DEV ÖDÜL! ‘BAHAR NOKTASı’ TÜRKIYE GÜNDEMINDE   01:44   2026 DÜNYA KUPASı’NDA ERLING HAALAND SAHNEYE ÇıKTı! NORVEÇ SON 16’DA DEV RAKIBINI BEKLIYOR   17:01   CHP MALATYA’DA YENI KRIZ: İLÇE BAŞKANLARı, IL BINASıNDAKI OFISLERINE GIREMEDI   16:59   İBB DAVASı’NDA 58’INCI GÜN SONA ERDI   16:42   CHP’LI EMIR: "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPıLMAZSA MAHKEMEYE GIDECEĞIZ"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR’DE: "MILLETIMIZ IÇIN YENI BIR YOL AÇıYORUZ, BU YOLUN SONU HALKıN IKTIDARıDıR"   14:36   ESKI MILLETVEKILI MÜRSEL ALBAN’A CHP GENEL MERKEZI’NDE YENI GÖREV   14:22   VAPURDA NATO PROTESTOSU YAPAN 4 GENÇ GÖZALTıNA ALıNDı   13:57   KıLıÇDAROĞLU YARıN MYK’SıNı TOPLAYACAK, ÖZEL GRUPTA KONUŞACAK   13:56   CHP’LI KıŞ: "TÜRKIYE BÜYÜDÜ DEDILER AMA BÜYÜYEN IŞÇININ MAAŞı DEĞIL, YANDAŞLARıN SERVETI OLDU"   10:45   CHP’DE MAHKEME RESTI! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARŞı KRITIK KURULTAY HAMLESI   10:02   MERSIN’DE NEFES KESEN DAKIKALAR: SIRENI DUYAN ORAYA KOŞTU!   07:40   SEMIH PALAMUT: HAZINE BORCU ALARM VERIYOR, VATANDAŞıN OMZUNDAKI YÜK KATLANıYOR!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR ÜRETİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin gizli kalmış kadın iş gücünün ortaya çıkarılması için yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Lavanmer Lavanta Bahçesi`ni ziyaret ederek üretici Duygu Yılmaz ile çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Meral Seçer, “Mersinde böyle güzel işler yapan kadınlarımızın sayısının çoğaldığını görmek çok mutluluk verici. Gerçekten harika bir alan yaratılmış. Tüm mersinlerin burayı ziyaret etmesini isterim” dedi.

 

Tarih : 15 Temmuz 2023 Cumartesi 09:45   Okunma : 637

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin gizli kalmış kadın iş gücünün ortaya çıkarılması için yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Lavanmer Lavanta Bahçesi`ni ziyaret ederek üretici Duygu Yılmaz ile çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Meral Seçer, “Mersinde böyle güzel işler yapan kadınlarımızın sayısının çoğaldığını görmek çok mutluluk verici. Gerçekten harika bir alan yaratılmış. Tüm mersinlerin burayı ziyaret etmesini isterim” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen ve gizli kalmış kadın iş gücünün ortaya çıkarılmasını hedefleyen çalışmalar, kadınların hem aile ekonomisine hem de Mersin`in tanıtımına katkı sağlamasını imkan tanıyor.

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer`in de yakından takip ettiği ve desteklediği çalışmalar kapsamında faaliyet yürüten Lavanmer Lavanta Bahçesi, kuruluşunun üzerinden geçen 4 yıl içerisinde on binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaretçi akınına uğradı.

“MERSİN`DE BÖYLE GÜZEL İŞLER YAPAN KADINLARIN SAYISININ ÇOĞALDIĞINI GÖRMEK ÇOK MUTLULUK VERİCİ”

Mersin merkezde faaliyetlerini sürdüren Lavanmer Lavanta Bahçesi`nin işletmecisi Duygu Yılmaz`ı ziyaret eden Mersinden Kadın Kooperitafifi Başkanı Meral Seçer, yaptığı gezinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Seçer, “Lavanmer burada 4 yılda mucizeler yaratmış. Mersin`de böyle güzel işler yapan kadınların sayısının çoğaldığını görmek çok mutluluk verici. Lavanta Bahçesi`ni kurduktan sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin stantlarında yer almaları, hem kendilerini tanıtmalarına, hem yerli hem de kentimizde yaşayan yabancı nüfusun da buraya gelmesini sağlamış. Tüm Mersinlerin burayı ziyaret etmesini isterim” dedi.

“KADINLAR; ELLERİNDEKİ İMKANLARIYLA EN İYİ ŞEYLERİ YAPABİLECEK GÜCE SAHİPLER”

Bu tür yerleri görmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Seçer, “Bir kadın istedikten sonra başaramayacağı şeyin olmadığını düşünüyorum. Çünkü kadınlar üretken, ellerindeki imkanlarıyla en iyi şeyleri yapabilecek güce sahipler.  Kooperatif olarak da kadınlarla iş birliği yapıyoruz. Örneğin burada işletmecimiz ürettiği lavantadan yağlar ve kozmetik ürünler elde ediyor. Bunların tanıtımında ve pazarlanması konusunda da Kooperatif olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SERT: “KADIN İŞLETMECİLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Kadın ve Aile hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevlisi Burcu Sert ise işletme sahibine hem üretim aşamasında hem tanıtım aşamasında destek olduklarını vurgulayarak, “Burası kadın girişimcimizin bir işletmesi. Üreticimize sağladığımız destekler tanıtım destekleri sayesinde ziyaretçi sayısının artmasına vesile olduk. Aynı zamanda da özel olarak buraya yine kadınları gezi amaçlı sosyalleşmesi için turlar düzenledik. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kadın işletmecilerin her zaman yanındayız” dedi.

ÜRETİCİ DUYGU YILMAZ: “MERSİN`İN TURİZMİNE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Lavanmer Lavanta Bahçesi`ni kurmaya eşi ile birlikte 4 yıl önce Isparta`da gerçekleştirdikleri tatilde karar verdiklerini söyleyen işletmeci Duygu Yılmaz ise “Isparta`da çok beğendik lavantaları ve ‘Neden Mersin`de böyle bir şey olmasın` dedik. Mersin`in turizmine katkı sağlamak istiyoruz. En büyük amacımız bu. 4 yılın sonunda amacımıza da ulaştık. Bu yıl yerli ve yabancı yaklaşık 30 bin ziyaretçi ağırladık. Burada iki çeşit lavanta var. İki çeşit ekerek sezonumuzu biraz daha uzatıyoruz. Birinin bizim için yağı çok kıymetli diğerinin de görseli çok kıymetli. Gelin-damatlar özellikle çok beğeniyorlar ve çekimleri akşam gün batımında çekimleri çok tercih ediyorlar” diye konuştu.

“BİZE VERİLEN DESTEK ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Büyükşehir Belediyesi Üretici Kadın Stantları`nın kendisine çok büyük katkı sağladığını dile getiren 2 çocuk annesi Duygu Yılmaz, sözlerini şöyle noktaladı:

“Bize vermiş oldukları önem ve değer ürünlerimizi sergilememiz için çok önemliydi. Kendimizi tanıtma fırsatı bulduk. Bu yüzden çok mutluyuz. Daha fazla yerli ve yabancı turist ağırlamak, kendimizi ve ürünlerimizi daha fazla tanıtmak ve ürün çeşitliliğimizi arttırmak istiyoruz. Bunun içinde zaten gerekli destek veriliyor bize, devamının da geleceğine inanıyorum.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA