7 Kasım 2025 Cuma

23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR  
 
     
   

MERSİN KENT KONSEYİ EV SAHİPLİĞİNDE MERSİN`İN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI


Mersin Kent Konseyi`nin ev sahipliğinde Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, ‘Bir Mersinli Olarak Mersin Gözlemlerim` konu başlıklı seminer verdi. Prof. Yağcı, Mersin`in sosyolojik, ekonomik ve kültürel anlamda çok kritik günlerden geçtiğini belirterek, katılımcılara gözlemlerini aktardı.

 

Tarih : 16 Temmuz 2023 Pazar 11:32   Okunma : 589

Mersin Kent Konseyi`nin ev sahipliğinde Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, ‘Bir Mersinli Olarak Mersin Gözlemlerim` konu başlıklı seminer verdi. Prof. Yağcı, Mersin`in sosyolojik, ekonomik ve kültürel anlamda çok kritik günlerden geçtiğini belirterek, katılımcılara gözlemlerini aktardı.

Mersin Kent Konseyi, kenti ve kent insanını ilgilendiren konularla ilgili yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Kent Konseyi`nin ev sahipliğinde Kent Konseyi Şube Müdürlüğü Toplantı Salonu`nda Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, ‘Bir Mersinli Olarak Mersin Gözlemlerim` konu başlıklı seminer verdi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, bu tür etkinliklerde kent sevdalısı dostlarla birlikte olmanın çok önemli olduğunu vurgulayarak; hem bir Mersinli hem de bir akademisyen olarak Prof. Dr. Yağcı`nın, Mersin hakkındaki gözlemlerini dinlemek için toplandıklarını belirtti. 

Mersin`in son zamanlarda yaşadığı sosyolojik, kültürel ve ekonomik değişimi örnekleriyle aktaran Prof. Yağcı, bunlardan birisi olan 6 Şubat depremlerinin yansımalarının kentte de etkili olduğunu gözlemlediğini kaydederek, şöyle konuştu:

“Özellikle yüksek katlı binalarda yaşayanlarda depremin yarattığı korku, herkesi kırsal bölgelerde ev almaya sevk etti ve daha imar uygulaması bile yapılmamış yerlerde yapılaşmayı artırdı. Bunun olumsuz etkilerini ve sonuçlarını da yakın süreçte göreceğiz. “Özellikle kentin gelişmiş bölgelerinde inşa edilen 30-35 katlı binalar ile hemen yanlarında bulunan 2-3 katlı, hatta gecekondudan bozma binalar, bir Akdeniz kenti olan ve kendine ait mimarisi bulunan bu kentin dokusuna zarar vermekte ve estetik anlamda da tezatlık oluşturmaktadır. Bu konuda da, ilgili kurumların ciddi bir düzenleme yapması gerektiğini düşünüyorum.”

Mersin`in çok kültürlü bir şehir olmasından dolayı aldığı yoğun göç sonucu, Türkiye`de en kalabalık 6. veya 7. il konumunda olduğunu; bunun yanında Mersin`in aldığı kamu bütçesinin, bu nüfus yoğunluğunu kaldırmaya yeterli olmadığına da dikkat çeken Prof. Yağcı, “Mersin`de göçe bağlı gettolaşma, maalesef beraberinde güvenlik ve sosyal ayrışma gibi problemleri de getirmektedir” diye konuştu.

Seminerin son kısmında, kent kimliğinde önemli bir yeri olan kurumlardan birinin de üniversiteler olduğunu hatırlatan Prof. Yağcı, Mersin`deki üniversitelerde yaklaşık 55 bin öğrenci olduğunu ve bunun yarıya yakının da ailesinin Mersin`de ikamet ettiğini paylaşarak, şunları dile getirdi:

“Kentimize başka şehirlerden gelen öğrenci sayısı 20 bin civarında. Bunların da 10 bine yakını devlet veya özel yurtlarda, kalanı ise kiralık evlerde kalıyor. Fakat, yaşanan deprem nedeniyle bu evlerin büyük kısmı, deprem bölgesinden gelen yurttaşlarımız tarafından kiralanmış durumda. Bundan dolayı öğrenciler eylül ayında Mersin`e geldiklerinde, büyük bir sorun bizi bekliyor.”


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA