16 Haziran 2026 Salı

01:54   CHP GENEL MERKEZI’NDE İŞTEN ÇıKARMA KRIZI! ADANA MILLETVEKILI BURHANETTIN BULUT İSYAN ETTI: "VICDANLARA HAVALE EDIYORUZ"   19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK   09:10   YKS’YE GÜNLER KALA HAYAT KURTARAN TAKTIKLER! UZMANLAR UYARDı: SıNAV ANıNDA BUNU YAPıN, STRATEJINIZI ASLA DEĞIŞTIRMEYIN!   23:58   78’LILER HAREKETI MERSIN’DE TOPLANDı! TARIHI GENEL KURULDAN ’YÜZYıLLıK YÜZLEŞME’ VE ’ADALET’ ÇıKıŞı   23:58   MHP’LI LEVENT UYSAL PALERMO’DAN DÜNYAYA SESLENDI...   15:35   SÜHEYL BATUM’DAN CHP KURULTAY KARARıNA SERT TEPKI: ’ÇOCUKLARıN BILE GÜLECEĞI BIR DURUM!’   01:05   CHP’DE DEPREM! REKOR OYLA SEÇILEN BELEDIYE BAŞKANı İÇIN İHRAÇ İSTEMI: "KARARı KABUL ETMIYORUM!"   23:23   CHP’DE ŞOK İSTIFA! TANJU ÖZCAN "SIYASI CUNTA" DIYEREK GEMILERI YAKTı: ’SAVUNMA VERMEM...’   19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TARSUS`TA ‘KENTSEL TASARIM VE YENİLEME PROJESİ`Nİ BAŞLATIYOR


Tarsus`un araç ve yaya trafiğinin yoğun olarak aktığı güzergahlarda, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi` uygulanacak.

 

Tarih : 16 Temmuz 2023 Pazar 11:10   Okunma : 623

Tarsus`un araç ve yaya trafiğinin yoğun olarak aktığı güzergahlarda, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi` uygulanacak. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin kent trafiğinin yükünü çeken cadde ve bulvarlarda yenileme ve görsel bozuklukları kaldırma çalışmaları sürüyor. Artan nüfusuyla hızla büyüyen Tarsus`un araç ve yaya trafiğinin yoğun olarak aktığı güzergahlarda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi` uygulanacak.

Üzümlü Kavşağı`ndan İsmetpaşa Bulvarı ve Adana Bulvarı istikametine doğru 4,6 kilometre uzunluğundaki proje; Atatürk Bulvarı, Alparslan Türkeş Bulvarı, Hilmi Seçkin Bulvarı, Kardeş Langen Bulvarı, Rasim Dokur Bulvarı ve Muvaffak Uygur Caddesi istikametine doğru da 2,4 kilometrelik güzergahı kapsayacak. Etap etap hayata geçirilecek projede birçok cadde, araç ve yaya trafiğinin rahatlıkla aktığı modern bir görünüme kavuşacak. Ayrıca kaldırım, kavşak, refüj, süs havuzu gibi açık alanlara, daha modern ve yenilikçi yapılar kazandırılacak.

Proje alanında tüm yollarda yol ve kaldırım genişlikleri yeniden düzenlenip standart ölçülere getirilecek. Özel gereksinimli bireyler için yürüyüş güzergahı ve ona bağlı olarak iniş rampaları yeniden düzenlenecek. Refüj ve kaldırımlara iklim şartlarına uygun gölge oluşumu sağlanacak peyzaj çalışmasının yürütüleceği projede, 50 bin metrekare kaldırım ve buna paralel olarak da 12 bin ton asfalt serim işlemi yapılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapım-Bakım Şube Müdürü Yusuf Aydın, projenin birçok yol ağını kapsadığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Tarihi ve coğrafyasıyla Neolitik dönemden beri çeşitli kültürlerin kaynaşma noktası olan Tarsus`ta, ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi`ne başlıyoruz. Proje güzergahımız, Üzümlü Kavşağı`ndan başlayarak İsmetpaşa Bulvarı, Adana Bulvarı istikametinde 4,6 kilometre; Atatürk Bulvarı-Alparslan Türkeş Bulvarı-Hilmi Seçkin Bulvarı-Kardeş Langen Bulvarı-Rasim Dokur Bulvarı ve Muvaffak Uygur Caddesi istikametinde ise 2,4 kilometre olmak üzere toplam 7 kilometre. Proje kapsamında yer alan yol, kaldırım, refüj alanları ve 8 adet kavşak yenilenecek. Güzergah boyunca kent mobilyaları ve peyzaj çalışmaları yapılacak. Ayrıca eski aydınlatma direkleri yenilenecek ve görüntü kirliliği yaratan havai hatlar yeraltına alınacak.”

İlk etapta Tarsu AVM ile Demirkapı kavşağı arasında çalışmalara başlayacaklarını ve buranın tamamlanmasıyla birlikte diğer etaplarda da hızlı bir şekilde çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekleyen Aydın, “Projenin tamamlanması ile Tarsus`un en önemli cadde ve bulvarları yenilenirken taşıt yolu, kaldırım, refüj alanları ve peyzaj alanlarıyla Tarsus, daha modern bir görünüm kazanmış olacak” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA