7 Kasım 2025 Cuma

23:32   TARSUS’TA RUH SAĞLıĞıNA DOKUNAN BELEDIYECILIK: YAŞLıLAR İÇIN UMUT VEREN SÖYLEŞI   23:12   TOROSLAR’DA YENI DÖNEMIN SIMGESI: MIMAR SINAN PARKı VE ÜLMIYE TOPUZ TAZIYE EVI HIZMETE AÇıLDı   22:47   CUMHURIYETIN KARANLıĞA TESLIM OLMASıNA İZIN VERMEYECEĞIZ   22:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı HIZMET KALITESI ONAYı   15:44   FıRSAT EŞITLIĞI VE VEFA BULUŞTU: PELIN KıYGA (YAŞOT) PARKı HIZMETE AÇıLDı   15:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN LÖSEMILI ÇOCUKLARA MORAL DESTEĞI…    15:32   YENIŞEHIRLI KADıNLAR “DAYANıŞMA PIKNIĞI”NDE BULUŞTU   09:23   SABAHA KARŞı ‘FIILI GÖZALTı’: GAZETECILERE SESSIZ OPERASYON   09:15   PET ŞIŞE DEĞIL, ÇÖP KUTUSU: MESKİ’DEN VATANDAŞA TEMIZLIK ÇAĞRıSı   08:20   SABAH BASKıNıYLA GÖZALTı: İKI GAZETECI MALI ŞUBE’DE İFADE VERDI   06:33   HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ İÇIN TARIHI İMZA: 30 BARODAN DEMIRTAŞ VE ATALAY VURGUSU   23:12   ANKARA’NıN GÖBEĞINDE AÇLıK: ÖĞRENCILER ÜCRETSIZ YEMEK İSTEDI, MECLIS REDDETTI   22:57   MERSIN’DE HUZUR İÇIN EL ELE: BAŞKAN SARı’DAN EMNIYET’E TEŞEKKÜR ZIYARETI   22:45   TOPLUMSAL SORUMLULUKTA ÖNCÜ ADıM: SEÇER, LÖSEMILI ÇOCUKLARLA BULUŞTU   22:33   FAS VE BELÇIKA’DA YÜZDE 55’LIK ARTıŞ: AKİB, YENI PAZARLARLA ZIRVEYE YÜRÜYOR   22:05   AVRUPA’DAN TÜRKIYE’YE GÜÇLÜ HAMLE: MEHRWERK GROUP, CPP TÜRKIYE’YI SATıN ALDı   21:52   BAŞKENTTE TARSUS VIZYONU: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN STRATEJIK ANKARA TEMASı   15:56   MEZITLI’DE ZEYTININ BEREKETI EĞITIME DÖNÜŞÜYOR   15:54   TOROSLAR’ıN YEŞIL ALANLARı KASıMPATı İLE RENKLENDI   14:28   AİHM’NIN SELAHATTIN DEMIRTAŞ HAKKıNDAKI KARARı... CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: BURASı BIR YARGı ÜLKESIDIR, YARGı NE DERSE O OLUR  
 
     
   

VATANDAŞLARDAN AKARYAKITA YAPILAN ÖTV ZAMMINA TEPKİ: “AKŞAMDAN BERİ UYUYAMIYORUM. BİR GECEDE YÜZDE 20 ZAM GELİR Mİ”


Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde yaşayan vatandaşlar, akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi`ne (ÖTV) dün gece yapılan zamma tepki gösterdi. Bir vatandaş, "Akşamdan beri uyuyamıyorum. Bir gecede yüzde 20 zam gelir mi, yüzde 30 zam gelir mi? Sosyal medyaya yazdım; herhalde ülke iflas ediyor. Hastaya bakmaya gideceğim, dolmuşla gideceğim artık" dedi. Başka bir vatandaş ise "Böyle ne olacak? Milletin anası ağlayacak, başka bir şey yok. Bu kadar giden para nereden gitti? Vatandaşı ezmek, üzmek; başka bir şey değil yani" dedi.

 

Tarih : 16 Temmuz 2023 Pazar 10:42   Okunma : 549

BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde yaşayan vatandaşlar, akaryakıttan alınan Özel Tüketim Vergisi`ne (ÖTV) dün gece yapılan zamma tepki gösterdi. Bir vatandaş, "Akşamdan beri uyuyamıyorum. Bir gecede yüzde 20 zam gelir mi, yüzde 30 zam gelir mi? Sosyal medyaya yazdım; herhalde ülke iflas ediyor. Hastaya bakmaya gideceğim, dolmuşla gideceğim artık" dedi. Başka bir vatandaş ise "Böyle ne olacak? Milletin anası ağlayacak, başka bir şey yok. Bu kadar giden para nereden gitti? Vatandaşı ezmek, üzmek; başka bir şey değil yani" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın imzasıyla dün gece Resmi Gazete`de yayınlanan kararla benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL`ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV de 7,05 TL`ye yükseltildi.

"AKŞAMDAN BERİ UYUYAMIYORUM. BİR GECE DE YÜZDE 20 ZAM GELİR Mİ”

Kadirli`de yaşayan vatandaşlar akaryakıta gelen ÖTV zammına tepki gösterdi. Akaryakıt almaya gelen bir vatandaş, "Ekonomik şartlar, ülkenin durumu belli zaten ama umarım bir çözüm bulunur. Bu şekilde devam ederse insanlar daha çok zora girer. Bir an önce çözüm bulunması gerekiyor bu duruma" dedi.

Başka bir vatandaş, "Böyle ne olacak? Milletin anası ağlayacak, başka bir şey yok. Bu kadar giden para nereden gitti? Vatandaşı ezmek, üzmek; başka bir şey değil yani. Vatandaş ağlar. Allah fakir fukaraya yardım etsin" diye konuştu.

Bir diğer vatandaş, "Akşamdan beri uyuyamıyorum. Bir gecede yüzde 20 zam gelir mi, yüzde 30 zam gelir mi? Sosyal medyaya yazdım; herhalde ülke iflas ediyor. Hastaya bakmaya gideceğim, dolmuşla gideceğim artık. Arabayı bıraktım evde. Herhalde böyle giderse dolmuşa da 2-3 lira zam gelecek. Böyle giderse ondan sonra yürüyerek mi gideriz, neyle gideriz bilmiyorum artık. Allah yardım etsin" dedi.

Ticari minibüs sahibi bir vatandaş ise "Biz alıştık; 50 lira olsun, önemli değil. Köy arabasıyım, bin lira para yakıyorum gidiş-geliş. Sabahleyin 3 kişiyle geldim. Yani bizim kazancımız ne olacak? Zararımız ne olacak? Bunu göz önünde bulundursunlar yani" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA