4 Temmuz 2025 Cuma

15:32   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN TÜİK’E TEPKI   15:30   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: "ESNAF BITERSE SOKAKLAR BITER, ÜRETIM BITER, UMUT BITER!"   15:29   TOROSLAR’DA ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMIZLENDI!    15:26   CHP TARSUS İLÇE GENÇLIK KOLLARı TARAFıNDAN 2 TEMMUZ ANMA PROGRAMı DÜZENLENDI   09:40   KADıNLARı GÜÇLENDIREN ‘PAZARTESI BULUŞMALARı’ SÜRÜYOR    17:30   EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’NDA ATEŞ YAKMAK YASAKLANDı   16:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN EMEKLILER GÜNÜ’NE ANLAMLı ETKINLIK   15:58   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN TEMIZ KENT VE SAĞLıKLı ÇEVRE İÇIN KESINTISIZ HIZMET   15:55   KıRATLı: “TÜRKIYE’DE EN ÇOK YATıRıMı MERSIN ALıYOR”   15:45   BÜYÜKŞEHIR, MODACı DILEK HANIF İLE MERSINLI KADıNLARıN DOKUMALARıNı BULUŞTURDU   15:04   TARLADA ÇÜRÜYECEKTI, SOFRALARA ULAŞTı   13:54   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN’DAN 2 TEMMUZ SIVAS KATLIAMı ANMA MESAJı   13:48   TOROSLAR’DA EMEKLILERE SOHBET EVI GELIYOR   13:45   PARIS TRABZONLULAR DERNEĞINDEN BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’E TEŞEKKÜR ZIYARETI    10:25   GÜLCAN KıŞ’TAN YANGıN ÇıKıŞı: “ORMAN YOKSA HAYAT YOK, BU VURDUMDUYMAZLıĞA ARTıK YETER!”   09:02   MERSIN İLE ÇIN’IN XıNıNG KENTI ARASıNDA ‘KARDEŞ ŞEHIR PROTOKOLÜ’ İMZALANDı   08:55   ADANA VE MERSIN’DEN ADıYAMAN’A VEFA   22:29   MERSIN OSB’YE ÇINLI HEYETTEN ÖVGÜ    17:40   UYSAL: BU TOPRAKLAR SADECE ARSA DEĞIL, ALıN TERIDIR   16:33   TARSUS BELEDIYESI TEMMUZ AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI  
 
     
   

AKP MAMAK İLÇE BAŞKANI`NIN KENDİSİNE HAKARET ETTİĞİNİ İDDİA EDEN 15 TEMMUZ GAZİSİ: “ELEŞTİRİLERİMİZ OLUYORDU, HAKARETLER ETMEYE BAŞLADI. BEN DE DEDİM Kİ ‘DEVLETİMİN BANA VERDİĞİ BİR ŞEREF MADALYASI VAR”


AKP Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl`ün kendisine hakaret ettiğini söyleyen 15 Temmuz gazisi Cihan Uygur, “Yaptığı bazı toplantılarda eleştirilerimiz oluyordu. Ben gazi olduğum için bana ekstra bir iteleyici davranışları vardı. En sonunda hakaretler, küfürler etmeye başladı. Şerefsiz, namussuz gibi. Ben de dedim ki ‘Ben şerefli bir insanım. Devletimin bana verdiği bir şeref madalyası var. Bu şeref madalyası da benim şerefimin tasdikidir.` Ama o tekrar, ‘Ne gaziliği, gazilik ne?` diyerek, gaziliği aşağılayıcı ve küçük düşürücü şekilde kelimelerine devam etti” dedi. Uygur, Sarıgöl`den şikayetçi olacağını söyledi. Sarıgöl ise Uygur`un kendisine yönelik eleştirileri ile ilgili “Doğru olsaydı, ihraç olmazdı” yanıtını verdi. Uygur`a “tepkisel yanıt verdiğini” aktardı.

 

Tarih : 15 Temmuz 2023 Cumartesi 18:47   Okunma : 389

TAMER ARDA ERŞİN

AKP Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl`ün kendisine hakaret ettiğini söyleyen 15 Temmuz gazisi Cihan Uygur, “Yaptığı bazı toplantılarda eleştirilerimiz oluyordu. Ben gazi olduğum için bana ekstra bir iteleyici davranışları vardı. En sonunda hakaretler, küfürler etmeye başladı. Şerefsiz, namussuz gibi. Ben de dedim ki ‘Ben şerefli bir insanım. Devletimin bana verdiği bir şeref madalyası var. Bu şeref madalyası da benim şerefimin tasdikidir.` Ama o tekrar, ‘Ne gaziliği, gazilik ne?` diyerek, gaziliği aşağılayıcı ve küçük düşürücü şekilde kelimelerine devam etti” dedi. Uygur, Sarıgöl`den şikayetçi olacağını söyledi. Sarıgöl ise Uygur`un kendisine yönelik eleştirileri ile ilgili “Doğru olsaydı, ihraç olmazdı” yanıtını verdi. Uygur`a “tepkisel yanıt verdiğini” aktardı.

15 Temmuz Gazisi Cihan Uygur, AKP Mamak İlçe Başkanı Erhan Sarıgöl`ün kendisine, bir parti toplantısında kendisine hakaret ettiğini aktardı.

Uygur`un iddiasına göre 14 Mayıs seçiminden önce ilçede yapılan toplantıda, Sarıgöl`ün aldığı ihalelerle ilgili itiraz etti. Sarıgöl ise “Bana ihaleci diyen, şerefsizdir, namussuzdur, haysiyetsizdir” dedi. Toplantıda sözlere sinirlenen Uygur ise “Benim şerefim, namusum gaziliğimdir. Cumhurbaşkanının verdiği… Tasdiklidir” diye yanıt verdi. Toplantı sırasında gerginlik çıktı ve Uygur sakinleştirildi. Olay toplantıya katılan başka üyeler tarafından cep telefonu kamerasıyla kayda alındı.

Sarıgöl`den şikayetçi olacağını belirten Uygur, ANKA Haber Ajansı`na olayı şöyle anlattı:

“15 Temmuz gazisiyim. Genelkurmay Başkanlığının önünde iki mermi yedim. O gün çıktık meydanlara. Bir şeyler yaptık, iyidir, kötüdür. Bize göre iyi bir şeyler yaptık. Ben aynı zamandan AK Parti Mamak İlçe Başkanlığında, ilçe yönetim kurulu üyesiyim. Bugün 15 Temmuz`da kutlamalar yapılacak. AK Parti`de 15 Temmuz`a verilen önem biraz daha fazla gibi gözüküyor. Büyük kutlamalar yapacaklar.

AK Parti Mamak İlçe Başkanı Sayın Erhan Sarıgöl, gazilerden bir rahatsızlığı var. Bizzat benim başıma geldi. Yaptığı bazı toplantılarda eleştirilerimiz oluyordu. Ben gazi olduğum için bana ekstra bir iteleyici davranışları vardı. En sonunda hakaretler, küfürler etmeye başladı. Şerefsiz, namussuz gibi. Bunları etmeye başladı. Ben de dedim ki ‘Ben şerefli bir insanım. Devletimin bana verdiği bir şeref madalyası var. Bu şeref madalyası da benim şerefimin tasdikidir.` Ama o tekrar, ‘Ne gaziliği, gazilik ne?` diyerek, alaycı bir şekilde, gaziliği aşağılayıcı ve küçük düşürücü şekilde kelimelerine devam etti. Bu şekilde süreç işledi.

En sonunda bana istifa et diye baskılar yaptı. ‘Etmezsen seni ihraç ederim` dedi. Ben biraz bekledim. Bu sefer tehditlere geçtiler. ‘Etmezsen esnafsın; şunu yaparız, bunu yaparız`. Tehdit, tehdit. En sonunda istifa etmek zorunda kaldım. Bunun akabinde de Erhan Sarıgöl, yönetimde benim fikrimde bir sürü arkadaşımız vardı, bunları da istifaya zorladı. En sonunda kendi de istifa etti ve ettikten sonra kendine biat edecek yönetim kurulunu oluşturup, istifa ettiği gün, akşamında il başkanlığı tarafından tekrar ataması yapıldı. Öyle bir oyunlar oynuyorlar ki…

Bugün çıkıp 15 Temmuz`u kutlayacaklar, herkese görüntü verecek Sayın Erhan Sarıgöl, AK Parti Mamak İlçe Başkanı. Bunun gerisinde dönenleri, tavırlarını, düşüncelerini kimse bilmiyor. Ben bana yapılanlarla, hakaret ve küfürlerle alakalı AK Parti Genel Merkezine dilekçe ile başvuru yaptım. AK Parti Ankara İl Başkanlığına müracaatta bulundum ve hiçbir şekilde dönüş dahi yapmadılar. Peki 15 Temmuz`u kutluyorsunuz, bana verdiğiniz gazilik kartı, madalyası bunun hiçbirini istemiyorum, verdiğiniz diğer hakları da istemiyorum. Sadece değer görmek istiyoruz.

Yedi yıl geçti, bunu hala kavrayamamışız. Bunu da Cumhurbaşkanımızın dikkatine sunuyorum. Bende bunların görüntüleri de var. Bunu isteyen kuruma ben görüntülerini de veririm. Ettiği hakaretlerin, küfürlerin hepsi var. Ne hikmetse… Ne AK Parti Genel Merkezi, ne AK Parti İl Başkanlığı görmezden geliyor ve halen arkasında durmaya devam ediyorlar.”

15 Temmuz Gazisi Cihan Uygur, kendisine yönelik hakaret edildiğini söylediği toplantıda çekilmiş görüntüleri de paylaştı.

ANKA Haber Ajansı`nın konu hakkında bugün telefonla ulaştığı AKP Mamak İlçe Başkanı Sarıgöl, Uygur`a “tepkisel yanıt verdiğini” belirtti. Sarıgöl, şunları söyledi:

“Yalan, doğru değil. İhraç ettiğimiz birisinin oradaki şeyi doğru olmaz. Tamamen nefsi olarak davrandığı bir şey. 15 Temmuz gazi, biz de 15 Temmuz`da bütün kameraların içinde olan biriyiz yani. İftira. (Kendisine yönelik Uygur`un ihale iddialarıyla ilgili) Topluma karşı o anki mevcut durumla alakalı bir şey. Direk onunla alakalı bir şey de değil. Zaten mahrem olan bir şeyin paylaşılması da doğru değil, yasal da değil. (Toplantıda çekilen görüntüye ilişkin) Oradaki çekilen şey tamamen suç teşkil eder.

(Uygur`un iddiaları) Doğru olsaydı, ihraç olmazdı. (Uygur`un kendisine yönelik hakareti olup olmadığı sorusuna) Olmuştur yani. Oldu ki zaten öyle bir cümle kullanılmışsa, öyle deniyor.

Bununla ilgili farklı şeyler yapılabilir. Ben AK Parti Mamak İlçe Başkanıyım. Bizim öyle işlerle zaten işimiz olmaz. Hele ki 15 Temmuz`da bu mücadeleyi en önde ortaya koyanlardan bir tanesi de benim yani. Bizim öyle bir propagandanın içinde olmayacağımızı herkes bilmeli ki, hem 15 Temmuz`da, hem 15 Temmuz günü, hem de 15 Temmuz`da yapılan organizasyonlarda ve programlarda işin içinde ben her zaman varımdır. Bizim hassasiyetlerimiz önemlidir. Öyle söylemle, eylem arasındaki farklılıklar hiçbir zaman.

Sizin bu sormuş olduğunuz şeyler karşılığında bir yaptırım uygulanıyorsa, karşıdaki vatandaşın haklı olmadığını göstermiş oluyor. Tamamen, şahsi, kendi içinde, yıpratma amaçlı belki bir şey yapmıştır. Bu sebeple arkadaşlar kendileri içinde bir organizasyona giriyorlar. Siyasi çıkar yani.”

Sarıgöl, “olayın gerçek olmadığını” ileri sürerken de “Tekzip ederim” dedi.   

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA