26 Aralık 2025 Cuma

21:05   MEZITLI’DE YENI YıL COŞKUSU: DEMOKRASI MEYDANı 5 GÜN BOYUNCA FESTIVAL ALANıNA DÖNÜŞÜYOR   18:21   CHP’DEN 2026 YOL HARITASı: HÜKÜMET PROGRAMı, MITINGLER VE YARGı SÜRECI HAZıRLıKLARı   17:59   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “KAYYUM AYıBı DERHAL SON BULMALı, TOPLUM SAMIMI ADıM BEKLIYOR”   15:36   MERSIN’DE 30 BINI AŞAN VATANDAŞ MOBIL KUAFÖRLE YENILENDI!   15:29   YENIŞEHIR’DE “DIYABETI TANı, SAĞLıĞıNı KORU” PANELI DÜZENLENDI   15:27   BAŞKAN BOLTAÇ AKGEDIK ANASıNıFı’Nı ZIYARET ETTI   15:25   TOROSLAR ZABıTASı YENI YıL ÖNCESI DENETIMLERINI ARTıRDı   15:19   AYM, TCK’NıN “KAMU GÖREVLISINE HAKARET”TE DAHA AĞıR CEZA ÖNGÖREN DÜZENLEMENIN IPTALI ISTEMINI REDDETTI   15:18   SADETTIN SARAN ADLI KONTROLLE SERBEST BıRAKıLDı   15:17   14 ÜLKEDEN İSRAIL’E ORTAK KıNAMA AÇıKLAMASı: YENI YERLEŞIM KARARı GERI ALıNMALı   15:16   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, REGAIP KANDILI’NI KUTLADı   15:15   11. YARGı PAKETI YÜRÜRLÜĞE GIRDI... ADALET BAKANı TUNÇ: "BUGÜN ITIBARıYLA DÜZENLEMEDEN FAYDALANACAK HÜKÜMLÜLERIN IŞLEMLERI BAŞLATıLMıŞTıR"   15:13   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK: FUTBOL KULÜPLERI MAGAZIN KONUSU YAPıLAMAZ; GERÇEK GÜNDEM ÜLKENIN SORUNLARıDıR   22:59   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ÇARPıCı IDDIALAR: “96 MILYONLUK VILLA, 40 MILYONLUK EV… BU MAAŞLA NASıL ALıNDı?”   20:39   “TOROSLAR’DA YıLBAŞı COŞKUSU: CUMHURIYET ALANı RENGÂRENK PAZARA DÖNÜŞTÜ”   20:10   “MÜSİAD MERSIN, SUDAN ILE STRATEJIK TICARET KÖPRÜSÜ KURDU”   19:47   “11. YARGı PAKETI MECLIS’TEN GEÇTI: 55 BIN HÜKÜMLÜYE TAHLIYE İMKANı, 3.2 MILYAR LIRALıK GSS AFFı”   19:35   TARSUS’TA YENI YAŞAM ALANı: YEŞILEVLER YÜRÜYÜŞ VE SPOR PARKı AÇıLDı   19:28   “İSTANBUL BAROSU’NDAN CEZAEVLERINE ÇARPıCı ZIYARET: ‘TUTUKLAMA GEREĞI YOK’”   19:19   “MERSIN’DE MINIK SEYIRCILER ‘BISKÜVI ADAM’LA KAHKAHAYA DOYDU”  
 
     
   

TANAL: “VİRANŞEHİR`DE ÇİFTÇİLERİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ ELEKTRİK KESİNTİSİ PROTESTOSU NEDENİYLE 20`DEN FAZLA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI. ÇİFTÇİLERİN YOL KENARINDA BEKLEYEN TRAKTÖRLERİNE DE EL KONULUP GÖTÜRÜLDÜ”


CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, “Şanlıurfa Viranşehir`de bugün çiftçilerin gerçekleştirdiği elektrik kesintisi protestosu nedeniyle 20`den fazla kişi gözaltına alındı. Jandarmanın çiftçilere yönelik ölçüsüz, orantısız ve sert müdahalesini fotoğraflayan ve görüntüleri çeken kişiler dahi apar topar gözaltına alındı. Bununla da yetinilmedi! Çiftçilerin yol kenarında bekleyen traktörlerine de el konulup götürüldü. Viranşehirli çiftçinin traktörüne el konulması, ülke tarihimizde bir ilktir! Bu ilki AKP iktidarı bize yaşattı! Bile bile suç işleniyor” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 15 Temmuz 2023 Cumartesi 17:18   Okunma : 568

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, “Şanlıurfa Viranşehir`de bugün çiftçilerin gerçekleştirdiği elektrik kesintisi protestosu nedeniyle 20`den fazla kişi gözaltına alındı. Jandarmanın çiftçilere yönelik ölçüsüz, orantısız ve sert müdahalesini fotoğraflayan ve görüntüleri çeken kişiler dahi apar topar gözaltına alındı. Bununla da yetinilmedi! Çiftçilerin yol kenarında bekleyen traktörlerine de el konulup götürüldü. Viranşehirli çiftçinin traktörüne el konulması, ülke tarihimizde bir ilktir! Bu ilki AKP iktidarı bize yaşattı! Bile bile suç işleniyor” açıklamasını yaptı.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda; Viranşehir`de çiftçilerin elektrik kesintilerini protesto ettiğini, 20`den fazla kişinin gözaltına alındığını, bu anları fotoğraflayan ve görüntüleyen vatandaşların da gözaltına alındığını, çiftçilerin traktörlerine de el konulduğunu açıkladı.

“HUKUKSUZ EYLEMDE BULUNMAYIN, VATANDAŞ DA ÇEKMESİN”

Tanal, şu bilgileri verdi:

“Şanlıurfa Viranşehir`de bugün çiftçilerin gerçekleştirdiği elektrik kesintisi protestosu nedeniyle 20`den fazla kişi gözaltına alındı. Jandarmanın çiftçilere yönelik ölçüsüz, orantısız ve sert müdahalesini fotoğraflayan ve görüntüleri çeken kişiler dahi apar topar gözaltına alındı.

Hukuksuz eylemde bulunmayın, vatandaş da çekmesin! Ölçüsüz ve orantısız müdahaleyi nasıl kanıtlayacak vatandaş fotoğraf ve video çekmeden? Bununla da yetinilmedi! Çiftçilerin yol kenarında bekleyen traktörlerine de el konulup götürüldü. Bugüne kadar Batı illerinde eylem yapan hangi çiftçinin traktörüne el konuldu? Çiftçinin traktörüne el koyup götüremezsiniz! Traktörle hangi suç işlendi? Traktörle esrar mı taşındı, eroin mi taşındı? Ceza hukukumuzda eşyaya, yalnızca işlenen suçla ilişkisi varsa el konabilir. Viranşehir`de ise ortada suç olmadığı gibi, el konulan traktörlerin de olaylarla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

Bu durum Türk Ceza Kanunu`nun ‘Eşyanın müsaderesi` başlıklı 54. maddesine aykırıdır. Anayasa`mıza göre mülkiyet hakkı yalnızca kanunla, kamu yararı amacıyla sınırlandırılabilir. DEDAŞ`ı protesto eden çiftçilerin, protestoyla hiçbir ilgisi olmayan traktörlerine el konulması hiçbir kamu yararı amacını karşılamamaktadır.

“VİRANŞEHİRLİ ÇİFTÇİNİN TRAKTÖRÜNE EL KONULMASI, ÜLKE TARİHİMİZDE BİR İLKTİR”

Bu yapılanlar Anayasa`mızın ‘Mülkiyet hakkı` başlıklı 35. maddesine aykırıdır. Araçlara, traktörlere el konulması ayrı bir suçtur. Bu talimatı kim vermişse, bu bir kanunsuz emirdir. Anayasamızın ‘Kanunsuz emir` başlıklı 137. maddesinde, ‘Konusu suç teşkil eden emir, hiçbir suretle yerine getirilmez; yerine getiren kimse sorumluluktan kurtulamaz` hükmünü içeriyor. Viranşehirli çiftçinin traktörüne el konulması, ülke tarihimizde bir ilktir! Bu ilki AKP iktidarı bize yaşattı! Bile bile suç işleniyor. Traktörlere el konulacağına dair hangi mahkeme kararı var?

Şanlıurfa Viranşehir`de DEDAŞ`ı, elektrik kesintilerini protesto ettikleri gerekçesiyle bugün gözaltına alınan çiftçilerin, vatandaşların derhal serbest bırakılmasını, çiftçilerin el konulup götürülen traktörlerinin geri verilmesini bekliyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA