14 Mart 2026 Cumartesi

01:01   MERSIN’DE "ALGı OPERASYONU"NA BAŞKAN SEÇER’DEN SERT YANıT: "AILEMLE AYNı KAZANDAN YEMEK YIYORUM!"   01:01   MERSIN’DE ‘GÖNÜL SOFRASı’ MEZITLI’DE KURULDU: BAŞKAN SEÇER KADıN EMEĞINE VURGU YAPTı!   19:01   "35 YıL SONRA GELEN ACı İTIRAF: ’O MANŞET SAVAŞ YÜZÜNDEN ÇÖPE GITTI!’"   16:40   MERSIN’DE RAMAZAN BEREKETI: ÇAĞDAŞKENT İFTARıNDA BINLER AYNı SOFRADA BULUŞTU!   16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL  
 
     
   

CHP`Lİ CUMHUR UZUN`DAN AKBELEN DİRENİŞİNE DESTEK: “BURADA ÜLKEMİZİN ENERJİ İHTİYACINA BAĞLI OLARAK SÜRDÜRÜLMEK İSTENEN AMA YAŞAM HAKKININ ORTADAN KALDIRILMASINA SEBEP OLAN BİR DURUM VAR. BİZ ÖLMÜŞSEK ENERJİYE İHTİYACIMIZ VAR MI”


CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Akbelen direnişine destek verdi. Uzun, “Burada ülkemizin enerji ihtiyacına bağlı olarak sürdürülmek istenen ama özü itibarıyla buradaki yaşam hakkının ortadan kaldırılmasına sebep olan bir durum var. Sizi bir dakikalık bir şeyi düşünmeye davet ediyorum. Enerji bizim de günlük ihtiyaçlarımızda birey olarak bir gereklilik ve fakat biz ölmüşsek enerjiye ihtiyacımız var mı? Ben ölmüşsem enerjiye ihtiyacım olur mu? Meseleye böyle bakılmalı” dedi.

 

Tarih : 16 Temmuz 2023 Pazar 23:51   Okunma : 494

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Akbelen direnişine destek verdi. Uzun, “Burada ülkemizin enerji ihtiyacına bağlı olarak sürdürülmek istenen ama özü itibarıyla buradaki yaşam hakkının ortadan kaldırılmasına sebep olan bir durum var. Sizi bir dakikalık bir şeyi düşünmeye davet ediyorum. Enerji bizim de günlük ihtiyaçlarımızda birey olarak bir gereklilik ve fakat biz ölmüşsek enerjiye ihtiyacımız var mı? Ben ölmüşsem enerjiye ihtiyacım olur mu? Meseleye böyle bakılmalı” dedi.

Muğla`nın Milas ilçesine bağlı İkizköy`deki Akbelen Ormanı`nda, Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan maden sahasının faaliyetlerine direnen köylüler ve doğa savunucuları, bugün direnişin ikinci yıl dönümü nedeniyle bir araya geldi. Burada konuşan CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, şunları söyledi:

“BUGÜN HALA BURADA BU MEYDANDA TOPLANABİLİYOR VE HALA ‘ORMANLARIMIZ YOK OLMASIN, AKBELEN ÖLDÜRÜLMESİN` DİYEBİLİYORSAK BU BURADAKİ FİİLİ MÜCADELENİN VE DİRENİŞİN SONUCUDUR”

"Bu mücadelenin iki ayağı var bir hukuki ayağı, ikincisi ise fiili ve siyasi ayağı. Bugün hala burada bu meydanda toplanabiliyor ve hala ‘ormanlarımız yok olmasın, Akbelen öldürülmesin` diyebiliyorsak bu buradaki fiili mücadelenin ve direnişin sonucudur. Öte yandan elbette bu direnişin siyasi ayağı da çok önemli. Keşke bizim, sizin düşünceleriniz iktidarda olabilseydi ve bu talana bu düzene son verebilseydik de bugün burada bu mücadelemizin taçlandırıldığı günlerin halayını çekiyor olsaydık. Fakat bizden yana yürümeyen bir siyasi iktidarla birlikte, sürdürmemiz gereken kutsal değerlerimiz uğruna mücadele etmemiz gereken günlerden geçiyoruz.

“BİZ ÖLMÜŞSEK ENERJİYE İHTİYACIMIZ VAR MI”

Burada ülkemizin enerji ihtiyacına bağlı olarak sürdürülmek istenen ama özü itibarıyla buradaki yaşam hakkının ortadan kaldırılmasına sebep olan bir durum var. Sizi bir dakikalık bir şeyi düşünmeye davet ediyorum. Enerji bizim de günlük ihtiyaçlarımızda birey olarak bir gereklilik ve fakat biz ölmüşsek enerjiye ihtiyacımız var mı? Ben ölmüşsem enerjiye ihtiyacım olur mu? Meseleye böyle bakılmalı. O nedenle insanın yaşadığı ortamda ihtiyacı olan enerji kadar enerjiyi sağlıklı olarak üretebilmenin yollarının aranması gerekiyor. Ülkemizin süratle yapması gereken hatta uluslararası anlaşmaların gereği olarak yapması gereken şey bir an önce insanımıza ihtiyaç olacak kadar enerjiyi temiz enerji kaynaklarından elde etmek. Bu nedenle artık fosil yakıttan bir gün bile gecikmeksizin vazgeçilmelidir. İktidar bunu yapmak mecburiyetindedir. Bu direnişin sadece bölgesel anlamlarının ötesinde ülkemizin enerji politikasına yönelik değerli katkıları da olacaktır. Şu bulunduğumuz meydan alelade bir meydan değildir. Direnişin başladığı ve fakat bu direniş sırasında orman yangınlarıyla birlikte buralarda ormanda bulunamama mecburiyetinin getirildiği sırada bile devam etmiştir. Bu meydanda sabahlayan herkesin emeğine yüreğine sağlık. Bu mücadele sürüyorsa sizlerin emeklerinin sayesinde. Bu sürece katkılarınızdan dolayı minnettarım.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA