2 Temmuz 2026 Perşembe

17:41   MERKEZ ANKARA’DA 2 IŞÇININ ÖLDÜĞÜ IŞ KAZASıNA ILIŞKIN DAVA… ŞANTIYE ŞEFI VE PROJE MÜDÜRÜNÜN "TAKSIRLE ÖLDÜRME" SUÇUNDAN CEZALANDıRıLMASı ISTENDI   17:32   EDIRNE’DE NATO PROTESTOSU   15:25   CHP’DE 7 YURT DıŞı ÖRGÜTÜNÜN YETKI BELGELERI IPTAL EDILDI   14:24   KUŞADASı’NDA DENIZCILIK VE KABOTAJ BAYRAMı KUTLANMAYA BAŞLANDı   13:38   ANKARA’DA NATO ZIRVESI’NE HAZıRLıK TOPLANTıSı   13:23   İBB ITIRAFÇıSı SOYTEKIN: “DELEGELERIN IRADESININ ETKILENIP ETKILENMEDIĞINE ILIŞKIM BILGIM YOK”   11:01   AVRUPA’Yı KASAN KAVURUCU SıCAKLAR TÜRKIYE’YE GELDI! METEOROLOJI’DEN O BÖLGELERE KRITIK UYARı!   10:05   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA DEV ÖDÜL! ‘BAHAR NOKTASı’ TÜRKIYE GÜNDEMINDE   01:44   2026 DÜNYA KUPASı’NDA ERLING HAALAND SAHNEYE ÇıKTı! NORVEÇ SON 16’DA DEV RAKIBINI BEKLIYOR   17:01   CHP MALATYA’DA YENI KRIZ: İLÇE BAŞKANLARı, IL BINASıNDAKI OFISLERINE GIREMEDI   16:59   İBB DAVASı’NDA 58’INCI GÜN SONA ERDI   16:42   CHP’LI EMIR: "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YAPıLMAZSA MAHKEMEYE GIDECEĞIZ"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR’DE: "MILLETIMIZ IÇIN YENI BIR YOL AÇıYORUZ, BU YOLUN SONU HALKıN IKTIDARıDıR"   14:36   ESKI MILLETVEKILI MÜRSEL ALBAN’A CHP GENEL MERKEZI’NDE YENI GÖREV   14:22   VAPURDA NATO PROTESTOSU YAPAN 4 GENÇ GÖZALTıNA ALıNDı   13:57   KıLıÇDAROĞLU YARıN MYK’SıNı TOPLAYACAK, ÖZEL GRUPTA KONUŞACAK   13:56   CHP’LI KıŞ: "TÜRKIYE BÜYÜDÜ DEDILER AMA BÜYÜYEN IŞÇININ MAAŞı DEĞIL, YANDAŞLARıN SERVETI OLDU"   10:45   CHP’DE MAHKEME RESTI! ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA KARŞı KRITIK KURULTAY HAMLESI   10:02   MERSIN’DE NEFES KESEN DAKIKALAR: SIRENI DUYAN ORAYA KOŞTU!   07:40   SEMIH PALAMUT: HAZINE BORCU ALARM VERIYOR, VATANDAŞıN OMZUNDAKI YÜK KATLANıYOR!  
 
     
   

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: “KADINLAR VE ÇOCUKLAR ZAMLAR KARŞISINDA EZİLİYOR”


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, hijyen ürünlerinde yapılan KDV artışına ilişkin, “Cumhurbaşkanı yurttaşları hayat pahalılığı karşısında ezdirmemek için adım attıklarını söylese de kadınlar ve çocuklar zamlar karşısında eziliyorlar… İktidar, sermayeye hizmet etmeyi bırakmalı, kadınların ve çocukların en temel ihtiyaçları olan hijyen malzemelerine ulaşılabilirliği sağlamalı. Yani hijyen ve sağlık ürünleri ücretsiz olmalı” dedi.

 

Tarih : 19 Temmuz 2023 Çarşamba 16:25   Okunma : 556

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, hijyen ürünlerinde yapılan KDV artışına ilişkin, “Cumhurbaşkanı yurttaşları hayat pahalılığı karşısında ezdirmemek için adım attıklarını söylese de kadınlar ve çocuklar zamlar karşısında eziliyorlar… İktidar, sermayeye hizmet etmeyi bırakmalı, kadınların ve çocukların en temel ihtiyaçları olan hijyen malzemelerine ulaşılabilirliği sağlamalı. Yani hijyen ve sağlık ürünleri ücretsiz olmalı” dedi.

Gamze Akkuş İlgezdi, bugün yaptığı yazılı açıklamada, akaryakıttaki ÖTV zammı ve hijyen ürünlerinin KDV oranlarında yapılan artışa tepki gösterdi. İlgezdi, açıklamasında şunları kaydetti:

“Seçim döneminde ‘gaz bulundu, doğal gaz artık ücretsiz olacak` söylemlerinin hepsinin yalan olduğu ortaya çıktı. İktidara oy veren vatandaşımız için bile vaatlerin inandırıcılığı kalmadı. Akaryakıta yapılan son zamlardan sonra insanlar kontak açamaz hale geldi. İktidar, yanlış politikaları sayesinde ülkeyi yangın yerine çevirdi. Vatandaşın cebi her gün artarak yanmaya devam ediyor. Akaryakıta gelen zamlar, iğneden ipliğe varana kadar her ürüne yansıyacak. Sözde maaşlara zam yaptılar. Asgari ücretli maaş zammını alamadan, yaptıkları zam akabinde misliyle geri aldılar.

Yaptıkları zamların sebebi olarak depremi gösteriyorlar. Deprem bağışları nereye gitti? Bir gecede depremzedelere destek için 115 milyar TL topladınız, ne oldu bu yardımlar? Vatandaşlarımızdan 1999 depremi sonrasında toplanmaya başlanan ve 23 yıldır birikmiş olan Özel İletişim Vergilerimiz ne oldu? İktidardan cevap bekliyoruz.

‘Faiz sebep, enflasyon sonuç` gibi garabet politikaların ceremesini bugün halk çekiyor. Liyakatsiz kadrolarla 21 yıldır ülkenin kaynaklarını tüketenler, ülkemizi iflasın eşiğine getirdiler. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in imzasıyla kamu kurumlarında Tasarruf Genelgesi yayımlandı. Oysaki buradaki asıl altı çizilecek olan harcama kalemi, Saray ve devlet kurumlarının ‘itibar` harcamalarıdır. Türkiye Kurtuluş Savaşı günlerindeki mücadelesiyle minnet altında kalmadan ekonomik bağımsızlığını sağlamışken ne acı ki bugün Arap ülkelerinde para arıyorlar. Ne günlere kaldık.”

HİJYEN ÜRÜNLERİNDEKİ ARTIŞA DA DİKKAT ÇEKTİ

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen yılın mart ayında yeni KDV düzenlemelerini açıklayarak, deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, hijyenik ped, bebek bezi gibi temel ihtiyaç ürünlerine uygulanan yüzde 18`lik KDV oranlarının yüzde 8`e indirileceği belirtmişti. İlgezdi ise açıklamasında, KDV`de indirim beklerken artış olduğunu ifade ederek, KDV`nin yüzde 8`den yüzde 20`ye çıkarıldığına dikkat çekti. İlgezdi açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanı yurttaşları hayat pahalılığı karşısında ezdirmemek için adım attıklarını söylese de kadınlar ve çocuklar zamlar karşısında eziliyorlar. Cumhurbaşkanı`na soruyorum; siz Türkiye Cumhuriyeti`nin evlatlarını yoklukla mı terbiye edeceksiniz? Kendiniz sefa sürerken vatandaşın bebeğine bezi lüks olarak mı görüyorsunuz? Ne zaman kadınların ve çocukların yararına bir iş yapacaksınız? Konuşmaya gelince ‘Kadınlar kutsalımız, çocuklar geleceğimiz` diyerek mangalda kül bırakmıyorsunuz ama icraata gelince elde var sıfır.

Derin yoksulluk içinde yaşayan kadınların yüzde 82`si hijyenik pede ulaşamazken anneler, çocuklarına bebek bezi yerine poşet kullanmaya başladı. Her istatistiği düşük gösteren TÜİK, 2022 verilerinde bile son bir yılda hijyenik pedlere yüzde 51,04 zam geldiğini açıkladı.

‘İnsanları hayat pahalılığına, enflasyona ezdirmeyeceğiz` diyordunuz ama söylediklerinizle icraatlarınız taban tabana zıt. Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz? Şu bahsettiğiniz şahlanışı siz gördünüz, ama ne hikmetse bir halk göremedi. Şu bir gerçek ki rakamlar hep size şahlanıyor.

Geçen yıl ağustos ayında İskoçya parlamentosu ‘Kadın Hijyen Ürünleri Yasası` çıkardı ve ihtiyacı olan tüm kadınlara hijyenik ürünler sağlanması yasal bir zorunluluk haline getirildi. Avrupa`yı ceza ve yasaklar konusunda örnek gösteren Cumhurbaşkanı, kadınların kazanımlarına neden olacak konularda neden suskun?

“HİJYEN ÜRÜNLERİ ÜCRETSİZ OLMALI”

Kadın ve çocukların temel ihtiyaçlarının sosyal devlet gereği olarak devlet tarafından karşılanması, hijyenik ürünlerin ücretsiz olması mümkünken sermayenin çıkarlarının korunmaya devam edildiğini görüyoruz. İktidar, sermayeye hizmet etmeyi bırakmalı, kadınların ve çocukların en temel ihtiyaçları olan hijyen malzemelerine ulaşılabilirliği sağlamalı. Yani hijyen ve sağlık ürünleri ücretsiz olmalı.

“YAŞAMAK LÜKS OLDU”

AKP ile birlikte yaşamak bir lüks haline gelmiştir. Temel ihtiyaçların karşılanmasının lüks olduğu bu dönemde Cumhurbaşkanı, ‘Sıkıntılarımız geçici, kazanımlarımız bakidir. Milletimizden sadece sabırlı olmalarını istiyoruz` diyordu. Ancak gördük ki sabır, zam olarak geri döndü. Bir yandan ‘En az 3 çocuk yap` diyen anlayış, halkı çocuk bezi alamayacak kadar yoksullaştırdı.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA