20 Temmuz 2025 Pazar

11:25   SURIYE’NIN SÜVEYDA VILAYETINDE ATEŞKESE RAĞMEN “MEZHEP ÇATıŞMALARı” DEVAM EDIYOR   11:01   BÜYÜKŞEHIR’IN TOROSLAR’DA HAYATA GEÇIRDIĞI KAMPÜS’TE ÇOCUKLAR GELECEĞE HAZıRLANıYOR   10:58   CHP NIĞDE MILLETVEKILI GÜRER: "FABRIKALAR SATıLıYOR, ŞIRKETLER KAPANıYOR"   10:40    İMAMOĞLU: "ÖMRÜ BOYUNCA DEMOKRASIDEN VE ÖZGÜRLÜKLERDEN ASLA TAVIZ VERMEDI"   09:46   ESKI CHP BURSA MILLETVEKILI PROF. DR. LALE KARABıYıK HAYATıNı KAYBETTI   09:05   BÜYÜKŞEHIR, GLÜTENSIZ BESLENENLERI ‘GLÜTENSIZ KAFE & MARKET’TE BULUŞTURUYOR   23:23   BAŞKAN ÇALıŞKAN: “TEDAVI HAKKı ENGELLENEMEZ, BU HUKUKLA BAĞDAŞMAZ”   21:13   ÖZEL: "BEYAZ TOROSLARA TESLIM OLMADıK, AK TOROSLARA TESLIM OLMAYACAĞıZ"   19:55    ÖYMEN’IN CENAZE PROGRAMı BELLI OLDU. İLK TÖREN TBMM’DE   19:53   ÖZGÜR ÖZEL, FıNDıK BAHÇESINDE ÜRETICILERLE SOHBET ETTI... FıNDıK ÜRETICISI ERDOĞAN: "İNSANLAR ARTıK FıNDıK BAHÇELERINI VEYA DIĞER TARıM ÜRÜNLERINI DE KONUTLARA TERK EDIYOR"   19:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN ATÖLYELERI SANAYI KOMPLEKSI GIBI ÇALıŞıYOR   19:07   ZEYTINLIKLERLE ILGILI TEKLIF YASALAŞMADAN ÖNCE AK PARTILILER TEPKILERINI DILE GETIRMEK ISTEYEN MUHALEFET GRUP BAŞKANVEKILLERINI SUSTURMAYA ÇALıŞTı   18:29   MURAT ÇALıK’ıN ANNESI HASTANE BAHÇESINDE NÖBETTE: “FERYADıMı DUYUN”   18:14   ALI MAHIR BAŞARıR: "KENAN EVREN’DEN BETER BIR YAPı, ZIHNIYET BUGÜN ALTıN, KÖMÜR KAYNAKLARıNı, TÜM MADENLERI YABANCı ŞIRKETLERE, KANADALıLARA, YERLI ŞIRKETLERE PEŞKEŞ ÇEKTI"   18:10   BAŞKAN SEÇER’DEN, ABDURRAHMAN TUTDERE’YE ZIYARET    18:05   MERSIN MILLETVEKILI UYSAL: TOROSLAR’A TEKSTIL KENT, MUT’A MODERN BIR HAL İSTIYORUZ   17:09   NEVAF KıLıÇ: “TÜRKIYE-IRAK EKONOMIK İŞBIRLIĞI YENI BIR SÜRECE GIRDI”   17:05   ABD ADALET BAKANLıĞı, EPSTEIN SORUŞTURMALARıNDAKI GIZLI IFADELERIN KAMUOYUNA AÇıKLANMASıNı TALEP ETTI   17:01   ÖZEL’DEN MURAT ÇALıK TEPKISI: "MUHATAPLARıN BIZLERIZ GEL, BIZDEN NE ISTIYORSAN HESAPLAŞ AMA ÇOCUĞUN, ANANıN YAKASıNDAN DÜŞÜN ARTıK   16:51   ASLı ÖYMEN: “BIR VIRÜSE YENIK DÜŞTÜK ASLıNDA KÜÇÜCÜK BIR VIRÜSE”  
 
     
   

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI LÜTFÜ SAVAŞ: "HATAY`IN GERÇEKTEN UNUTULMAMASI LAZIM"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lüftü Savaş`ı ziyaret etti. Savaş, "Hatay`ı nasıl dizayn ederiz diye büyük bir devlet üniversitemizde 126 akademisyen ile İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ile çalışıyoruz. Deprem kanuna göre bizde şu anda normal şartlarda sadece itfaiye görevi ve mezar işleri verilmişken biz rutin işlerimizi hiçbir zaman bırakmadık. Büyükşehir binamız yıkıldı, ek binamız yıkıldı. Bir çok iş makinamız maalesef büyük zarar gördü. 166 çocuğumuzu kaybettik, ailelerinde çok kayıp var. Aynı zamanda engelli olan hala hastanede yatan çalışanlarımız ve aileleri var. Buna rağmen ilk dakikalardan itibaren sadece ilk üç günde biz 3 bin 800 tane insanımızı iş makinalarımızla ve itfaiye araçlarımızla kurtardık. Hatay`ın gerçekten unutulmaması lazım" dedi.

 

Tarih : 12 Kasım 2023 Pazar 14:04   Okunma : 649

HABER: GÜLARA SUBAŞI - KAMERA: DURSUN ALKAYA

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lüftü Savaş`ı ziyaret etti. Savaş, "Hatay`ı nasıl dizayn ederiz diye büyük bir devlet üniversitemizde 126 akademisyen ile İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ile çalışıyoruz. Deprem kanuna göre bizde şu anda normal şartlarda sadece itfaiye görevi ve mezar işleri verilmişken biz rutin işlerimizi hiçbir zaman bırakmadık. Büyükşehir binamız yıkıldı, ek binamız yıkıldı. Bir çok iş makinamız maalesef büyük zarar gördü. 166 çocuğumuzu kaybettik, ailelerinde çok kayıp var. Aynı zamanda engelli olan hala hastanede yatan çalışanlarımız ve aileleri var. Buna rağmen ilk dakikalardan itibaren sadece ilk üç günde biz 3 bin 800 tane insanımızı iş makinalarımızla ve itfaiye araçlarımızla kurtardık. Hatay`ın gerçekten unutulmaması lazım" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Hatay ziyaretinde Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş`ı ziyaret etti. Ziyarette Hatay`ın son durumu hakkında Özel`e bilgi veren Savaş, şunları söyledi:

"YAKLAŞIK 12 YILDIR BİZİM BURADA SIĞINMACI PROBLEMİMİZ VAR, YILLARDIR SADECE BELEDİYELER BU YÜKÜ ÇEKİYOR"

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti`ne son emanet ettiği coğrafya, son serhat şehri burası. Jeopolitik ve jeostratejik açıdan gerçekten Türkiye`nin belki de en önemli 3 tane şehrinden bir tanesi ve yaklaşık 12 yıldır da bizim burada sığınmacı problemimiz var. Yıllardır sadece belediyeleri bu yükü çekiyor. İstiyoruz ki, Suriye`de barış olsun. Barış uluslararası hukukun çerçevesinde güvence altına alınsın ve bu insanların gideceği şekilde Suriye hazırlansın. İki tane kadim ülke tekrar eski dostluklarına devam etsin. Çünkü Suriye ile birlikte biz Orta Doğu`ya müthiş bir ticaret yapıyorduk. Bavul ticaretinden tutun da tırlarla hem teknoloji ürünlerini, yaş sebze ve meyveden tutun da birçok ürettiğimiz tarım ürünlerini ihraç ediyorduk. Bu kapı kapanınca Hatay`ın ihracatına da büyük sekte vurmuş durumda.

6 Şubat`tan itibaren gerçekten de Hatay büyük bir yıkım yaşadı. En çok depremde etki gören yer burası. Belki de dünyanın son 2 bin yılında ki en büyük depremin etkisini Hatay`da gördük. Yıkımların arkasında önce hayatta kalmaya, hayatını kaybedenleri defnetmeye çalıştık. O soğuk ve yağışlı günlerde Hatay`ın insanını o soğuktan korumak, başlarını sokacak bir sığınma evi yapabilmek için bir barınma alanı oluşturabilmek için çalıştık. Depremin yer yüzündeki etkisi 96 bin 540 civarında bina ya yakıldı ya acil yıkılacak pozisyona geldi ya ağır hasar gördü. Bununla birlikte 262 ev büyük zarar gördü, 40 bin iş yeri zarar gördü. 2 bin 500 civarında ahır ve ağıl hasar gördü.

"YER YÜZÜNDE BU KADAR ZARAR VARKEN YER ALTINDA BUNDAN ÇOK DAHA ŞİDDETLİSİ OLDU"

Yeryüzünde bu kadar zarar varken yeraltında bundan çok daha şiddetlisi oldu. İlk günlerden itibaren 7 ay biz Erzin`den Arsuz`a, Hassa`dan Kırıkhan`a kadar büyük bir çalışma yaptık. Profesyonel şirketlerin çıkamadığı, heyelandan korktuğu yerlerden isale hatlarımızı tekrardan hayata bağlamaya çalıştık. Biz hafta sonu gece gündüz, profesyonel şirketlerin çalışamadığı yerlerde arkadaşlarımız büyük bir cefakarlık gösterip Hatay`ın ayağa kalkmasına katkı sağlamıştır. Şu anda Hatay`da yüzde 97-98 oranında her tarafa içme suyu şebekesini götürmüş durumdayız. 7 ilçemiz çok hasar gördü. Antakya, Defne, Samandağ, Kırıkhan, Hassa, Arsuz ve İskenderun. Bu ilçelerimizde insanlarımızı hayata bağlamaya çalıştık.

Hatay`ı nasıl dizayn ederiz diye büyük bir devlet üniversitemizde 126 akademisyen ile İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ile çalışıyoruz. Deprem kanuna göre bizde şu anda normal şartlarda sadece itfaiye görevi ve mezar işleri verilmişken biz rutin işlerimizi hiçbir zaman bırakmadık. Büyükşehir binamız yıkıldı, ek binamız yıkıldı. Bir çok iş makinamız maalesef büyük zarar gördü. 166 çocuğumuzu kaybettik, ailelerinde çok kayıp var. Aynı zamanda engelli olan hala hastanede yatan çalışanlarımız ve aileleri var. Buna rağmen ilk dakikalardan itibaren sadece ilk üç günde biz 3 bin 800 tane insanımızı iş makinalarımızla ve itfaiye araçlarımızla kurtardık. Hatay`ın gerçekten unutulmaması lazım."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA