3 Ağustos 2026 Pazartesi

11:01   AKDENIZ BELEDIYE BAŞKAN V. MURAT BEŞIKCI TOROSLAR MAHALLESI’NI ZIYARET ETTI: PARK VE YOLLAR YENILENIYOR   09:45   MERSIN’DE MINIK MUCITLERDEN BÜYÜK BAŞARı: RUBIK KÜP ÇÖZEN ROBOT TASARLADıLAR   09:40   VATANDAŞıN BANKA BORCU 7 TRILYON LIRAYı AŞTı! İCRA DOSYALARıNDA REKOR ARTıŞ   01:20   ANKARA’DAKI DEV EKONOMI ZIRVESINE USİAD DAMGASı: NEVAF KıLıÇ’TAN MERSIN, ERBIL VE BAĞDAT İÇIN STRATEJIK ÇAĞRı!   01:12   ÖZGÜR ÖZEL SIYASETTE KARTLARı YENIDEN DAĞıTTı: ’GEMILERI YAKTıM, ŞANTAJ ÇARKı DÖNÜYOR!’   01:01   YENİ PARTI LIDERI ÖZEL’DEN BEYLIKDÜZÜ’NDE TARIHI KONUŞMA   16:22   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı GÜRSEL TEKIN’DEN SON DAKIKA AÇıKLAMALARı: GÖREVDEN ALıNACAK Mı, KAYYıM SÜRECI NE ZAMAN BITIYOR?   10:04   MERSIN’DE ÇOCUKLAR İÇIN ÜCRETSIZ FıRSAT! YAZ TATILINDE İLGI ODAĞı OLDU: HEM EĞLENIYORLAR HEM ÖĞRENIYORLAR   01:55   TAM HASAT ZAMANı İTHALAT KARARı ÇIFTÇIYI BITIRDI! SEMIH PALAMUT’TAN İKTIDARA YANLıŞ TARıM POLITIKASı TEPKISI   16:14   EMEKLILERDEN, FARUK ÇELIK’IN "İNTIBAK YASASı" AÇıKLAMASıNA TEPKI: "KENDI ÇıKARDıĞı YASANıN DOĞRU OLMADıĞıNı SÖYLÜYOR"   16:09   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA BEŞ POLIS DAHA TUTUKLANDı   16:08   OSMANIYE’NIN CEBEL YAYLASı’NDA ORMAN YANGıNı ÇıKTı   16:08   BAKAN ŞIMŞEK: "İKINCI ÇEYREKTE YıLLıKLANDıRıLMıŞ TURIZM GELIRI 65,2 MILYAR DOLAR ILE 2025 SEVIYESINI KORUDU"   14:57   ÖRÜMCEK ADAM: YEPYENI BIR GÜN... EFSANE KAHRAMAN ŞIMDI MCDONALD’S TÜRKIYE’DE   14:56   DEMIRTAŞ’TAN NARIN GÜRAN CINAYETI AÇıKLAMASı: "ANNE, AĞABEY VE AMCANıN AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET HAPIS CEZASıNA ÇARPTıRıLMALARı TAM BIR HUKUK FACIASıDıR"   14:54   CHP BAFRA ILÇE ÖRGÜTÜ YENİ PARTI’YE KATıLDı   14:48   PRENS HARRY, DAILY MAIL YAYıNCıSıNıN MILYONLARCA STERLINLIK DAVA MASRAFLARıNı ÖDEYECEK   11:54   AKDENIZ’DE DIKKAT ÇEKEN SEFERBERLIK!   11:26   TARSUS VE ÇAMLıYAYLA ÇIFTÇISINE DEV DESTEK: ÜRÜN ZAYIATıNı BITIRECEK YÖNTEM SAHADA!   10:20   TARSUS’TA YıLLARDıR BEKLENEN AN GELDI! İSMETPAŞA’DA TARIHI DÖNÜŞÜM İÇIN İLK BUTONA BASıLDı  
 
     
   

KİTOBÜS, OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK AMACIYLA MERSİN`İ GEZİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Gezici Kütüphanesi ‘Kitobüs`ün 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi`ndeki ilk durağı, Toroslar İlçesi`nde yer alan Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

 

Tarih : 13 Kasım 2023 Pazartesi 09:24   Okunma : 629

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Gezici Kütüphanesi ‘Kitobüs`ün 2023-2024 Eğitim-Öğretim Dönemi`ndeki ilk durağı, Toroslar İlçesi`nde yer alan Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu.

Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak ve farklı kitaplarla buluşmalarını sağlamak amacıyla kenti gezen Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı`na bağlı Gezici Kütüphane Otobüsü ‘Kitobüs`, Mersin Kent Kitaplığı kitaplarını gençlere ve çocuklara ulaştırmaya devam ediyor. Gezici Kütüphane`yi okul bahçelerinde görünce mutlu olup heyecanlanan öğrenciler, Kitobüs`ün içinde zaman geçirip, diledikleri kitabı da inceleyip, okudular.

SÜMEN: “KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAK İÇİN HER YERE GİDİYORUZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne ait Gezici Kütüphane`yle okulları ziyaret ettiklerini ve çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için, çağrılan her yere gittiklerini belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı kütüphane görevlisi Sinem Sümen, “Kreşler ve okulların yanı sıra; bakımevleri, huzurevleri ve cezaevlerini de ziyaret ediyor ve kitaplarımızdan hediye ediyoruz. Özellikle çocukların hepsi kitap istiyorlar. Daha da fazla gelmemizi istiyorlar ve biz elimizden geldiği kadar onlara kitapları okutmak ve sevdirmek için yanlarında olacağız” dedi.

ÇOCUKLAR GEZİCİ KÜTÜPHANE HİZMETİNİ ÇOK SEVDİ

12`nci sınıf öğrencisi Taha Elçik, gezici kütüphane hizmetini çok beğendiğinden söz ederek, “Herkesin kitap okuması ve böyle faaliyetlerden yararlanması gerekiyor. Kitapsız bir hayat, susuz bir hayata benzer. Kitap okumayan insan beynini ve kendini geliştiremez. Kendini geliştiremeyen insan ise cahilden farksızdır. O yüzden kitap okumak çok güzel bir erdemdir ve çok iyi bir alışkanlıktır. Mersin Büyükşehir`in yaptığı bu hizmet 10 numara” diye konuştu.

Gezici Kütüphane`nin okullarına gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren 14 yaşındaki Beril Zümrüt, “Kitap okumayı çok severim. İlk defa okulumuza gezici kütüphane geliyor. Çok memnun kaldım” dedi.

16 yaşındaki Fadila Mansur ise kitap okumayı çok sevdiğini belirterek, “Gezici Kütüphane`nin okulumuza gelmesinden çok mutlu olduk. Gerçekten çok iyi bir şey, çok güzel oldu. Bize yararı dokundu” diye konuştu.

Kitobüs`ün çok güzel bir hizmet olduğunu ifade eden 14 yaşındaki Nisa Öğdür, “Böyle hizmetleri arkadaşlarımla severek takip ediyoruz. Zaten her Cumartesi Büyükşehir Belediyesi`nin kütüphanelerine de ders çalışmak için gidiyorduk. Büyükşehir Belediyesi`ne çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerden Umut Kaplan ise “Burada istediğimiz kitabı okuyabiliyoruz. Beğendiğimizi de bize hediye ediyorlar. Mersin`de eğitim alanında yapılan hizmetleri takip ediyorum. Yapılan hizmetlerden dolayı memnunuz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA