21 Haziran 2025 Cumartesi

09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:54   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:50    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:10   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:20   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:10   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…    08:10   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:07   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   21:19   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   16:46   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:15   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:09   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:05   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:01   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:39   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:59   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:55   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘MERSİNLİ KADIN USTALAR` PROJESİ İLE KADINLAR MESLEK EDİNİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren MERCEK`ler hem sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştirmeye, hem de istihdam imkanları yaratarak kursiyerlere destek olmaya devam ediyor. Teorik ve uygulamalı eğitimlerle nitelikli bilgi ve donanıma sahip olan kursiyerler, yeni bir meslek edinerek kurs programından ayrılıyor.

 

Tarih : 12 Kasım 2023 Pazar 14:59   Okunma : 534

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren MERCEK`ler hem sektörün ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştirmeye, hem de istihdam imkânları yaratarak kursiyerlere destek olmaya devam ediyor. Teorik ve uygulamalı eğitimlerle nitelikli bilgi ve donanıma sahip olan kursiyerler, yeni bir meslek edinerek kurs programından ayrılıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren MERCEK`lerde verilen mesleki eğitim kursları, farklı sektörlerde kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak için kursiyer yetiştirmeye ve istihdama destek olmaya devam ediyor. Kursiyerler, aldıkları sertifikalarla mesleki gelişimlerine katkı sunan bilgi, beceri ve donanıma sahip olarak yeni bir meslek ediniyor. Bu kapsamda ‘Mersinli Kadın Ustalar` projesi ile Tırmıl Mercek`te verilen inşaat boyacılığı kursu, ‘Her işe hakkımız var` mottosuyla erkek işi sanılan işlerin kadınlar tarafından da yapabileceğini kanıtlıyor. 3 ay boyunca haftada 40 saat verilen kurs sonunda verilen Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ve uluslararası geçerliliği olan mesleki yeterlilik belgesi, iş bulma sürecinde kursiyerlere avantaj sağlıyor. İnşaat boyacılığı kurs programında; harç yapma, kaba ve ince sıva ile boyaya hazırlık öncesi astar çekmeyi öğrenen kursiyerler, daha sonra ahşap boyama, yağlı boyama gibi tekniklerin inceliklerini öğrenecek.

MAYA: “KADINLARIN SAHADA DAHA FAZLA ÇALIŞABİLMESİ İÇİN PROJELER ÜRETİYORUZ"

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Eğitim Koordinatörü Gül Kadem Maya, ‘Mersinli Kadın Ustalar` projesi ile ‘Her işe hakkımız var` mottosuyla yola çıktıklarını ve hayatın her alanında kadınlara fırsat eşitliği sunmak amacıyla projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti. Ağır sanayi ve inşaat sektöründe 2 alanın bulunduğunu söyleyen Maya, bunlardan birinin saha, diğerinin ise ofis alanı olduğunu ve kadınların genellikle ofis alanları içerisinde çalıştıklarını kaydederek, “Kadınlar, genellikle ofis içinde temizlik ve yemek yaparak ya da bilgisayar başında çalışıyorlar. Bizler de kadınların sahada çalışabileceğini düşünerek bu alana yöneldik” dedi. Sektör ziyaretleri sırasında ağır sanayi, mobilya ve inşaat sektöründe kadınlara çok fazla ihtiyaç duyduklarını gözlemlediklerini ve bu doğrultuda talebin olduğunu dile getiren Maya, inşaat kursunun bu yaklaşımdan yola çıkılarak oluşturulduğunu aktardı.

Kartal: “İnşaat sektörü erkek işi değil, ustalık işi”

İnşaat sektöründe her geçen gün kalifiye eleman sayısının giderek azalmaya başladığını ve Büyükşehir Belediyesi olarak kalifiye eleman ve usta yetiştirmek için istihdam sağladıklarını belirten Tırmıl MERCEK`teki İnşaat Eğitmeni Fadime Kartal,  “Mühendislik sektörüne yöneldiğimde, ‘İnşaat işi erkek işi, sana göre değil` gibi tepkilerle karşılaştım. Fakat vazgeçmedim, inandım ve başardım. İnşaat sektöründe kadın ustaların yetiştirilmesinde olumlu olduğu kadar, olumsuz tepkiler de olacaktır. Toplumda erkek işi olarak bilinen inşaat sektöründe, kadınların varlığını kabullendirmek ve istedikten sonra neler başarabileceğimizi göstermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İnşaat kursu hakkında da bilgi veren Kartal, programın 3 hafta önce başladığını ve şu an sıva aşamasında olduklarını söyleyerek, “Sıva işlemi bittikten sonra boyama işlemine geçeceğiz. Kursiyerlerimiz bu program kapsamında her şeyi detaylı bir şekilde öğreniyor. Kurs programı bittikten sonra sınava giren kursiyerlerimiz, aldıkları belgelerle herhangi bir yerde kalifiye eleman olarak çalışabiliyor” şeklinde konuştu.

Kursiyerler, kurs bitiminde hem MEB onaylı hem de uluslararası geçerli belgeye sahip olacak

 Kursiyerlerden İbrahim Tan, Büyükşehir Belediyesi`nin açtığı bu kursu duyunca çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Yıllarca bu kursun açılmasını bekledim. Dışarıda ücretli olan bu kurs, belirli aralıklarla açılıyor. Böyle bir fırsatı görünce değerlendirmek istedim. Çünkü hedeflerimiz çok farklı. Ben Sosyal Hizmetler Uzmanıyım, ama ek iş olabilir diye, aynı zamanda elimde farklı bir meslek olsun diye bu kursa geldim. Vahap Başkanımıza çok teşekkür ederim” dedi.

Kursiyerlerden Birsem Sağlam, tesadüf eseri inşaat kursu başvurusuna denk geldiğini söyleyerek, “İlgimi çeken, kurs sonunda belge verilmesi oldu. Bu belgenin her yerde geçerli olduğunu öğrendim. Bir de istihdam yaratıyor olması beni çok etkiledi” sözlerine yer verdi. Kursun ücretsiz olmasının da en büyük avantajlarından biri olduğunu aktaran Sağlam, “Malzemeler bizim bütçemizi çok aşıyor. Bizlere her türlü malzemeleri verdiler. Böyle bir fırsatı bizlere sağladığı için Belediyemize de ayrıca teşekkürler” dedi.

Kursiyerlerden Katibe Boğa, internette çalışma garantili kurslara baktığı sırada Büyükşehir Belediyesi`nin kursunun karşısına çıktığını söyledi. Boğa, kaynakçılık kursuna da başvurduğunu aktararak, “Başvuru formunu doldururken, özellikle istihdam garantisi cümlesi beni çok etkiledi. Kurstan sonra alacağım sertifikayla, özellikle Almanya`da bu tür eleman açığı fırsatlarının bizlere fayda sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

El sanatları usta öğreticisi Beyhan Oflu, dekoratif duvarla ilgili çalıştığını ifade ederek kursa katılma sebebiyle ilgili, “Duvarın üstünde çalıştığım için, duvarın altyapısını öğrenmek istedim. Bu alanda daha fazla deneyim sahibi olmak istedim. Ücretsiz olması süper. Şu dönemde ücretsiz bir kursa gitmek gerçekten çok büyük avantaj” diye konuştu.

 Kursiyerlerden Abdullah Can Dalmızrak da, kurs boyunca büyüklerinden yardım aldığını ve her geçen gün gelişim konusunda daha da iyiye gittiğini söyleyerek, “Duyduğuma göre Almanya 2 milyona yakın işçi alacakmış. Avrupa ve Avusturalya`da işçi ücretleri daha yüksek. Kurs programlarını gerçekten faydalı buluyorum. Sonuçta bize bir istihdam ve meslek kazandırıyor. Aldığımız belgelerin uluslararası geçerliliği olduğu için tercih ettiğimi söyleyebilirim” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA