30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN SATRANÇ TURNUVASINDA İLK HAMLELER YAPILDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği ‘7. Uluslararası Satranç Turnuvası` çok sayıda katılımcının yoğun ilgisiyle başladı. Geleneksel hale gelen ve her yıl oyuncu düzeyi daha da yükselen turnuvaya 13 ülkeden, 26 şehirden 291 sporcu katıldı.

 

Tarih : 13 Kasım 2023 Pazartesi 11:16   Okunma : 168

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin düzenlediği ‘7. Uluslararası Satranç Turnuvası` çok sayıda katılımcının yoğun ilgisiyle başladı. Geleneksel hale gelen ve her yıl oyuncu düzeyi daha da yükselen turnuvaya 13 ülkeden, 26 şehirden 291 sporcu katıldı.

7`den 70`e her yaştan sporcunun olduğu turnuvaya, Azerbaycan`dan 31, İran`dan 10, Rusya`dan 4, Suriye`den 3, Gürcistan`dan 1, Hindistan`dan 1, Kırgızistan`dan 1, Norveç`ten 1, Türkmenistan`dan 1, Filistin`den 1, ABD`den 1, KKTC`den 2 ve Türkiye`den ise 234 sporcu katıldı. 

18 Kasım`da sona erecek turnuvada başarılı olan sporculara, A kategorisinde 269 bin 500 TL, B kategorisinde 66 bin 250 TL, C kategorisinde 22 bin 750 TL, D kategorisinde ise 14 bin TL, toplamda 372 bin 500 TL ödül verilecek.  

GÖKAYAZ: “ORGANİZASYONLARI EN İYİ ŞEKİLDE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Satranç Turnuvası organizasyonunu her geçen yıl çok daha iyi noktalara taşıdıklarını belirten Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, “Her sene kasım ayında turnuvayı düzenliyoruz. Geleneksel hale geldiği için de geçen seneye göre katılım artış gösterdi” diyerek katılımdan çok memnun olduklarını söyledi. Turnuvaya katılan sporculara başarılar dileyen Gökayaz, “Sakinlik çok önemli, motivasyon, konsantrasyon, dikkat çok önemli. Tüm bunları etkili, iyi bir şekilde sağlayabilirlerse başarı kaçınılmaz olur. Sporcuların tüm müsabakalarında başarılı olmalarını diliyoruz. Bundan sonraki yıllarda da bu organizasyonları en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz” dedi.

TULAY: “MERSİN SATRANÇ TURNUVASI HERKESİN ARADIĞI BİR TURNUVA HALİNE GELDİ”

Düzenledikleri çok sayıda turnuvanın arasında Mersin`in özel bir yerde olduğunu kaydeden Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, “Gerek turnuvanın organizasyonu gerek sağlanan imkanlar noktasında herkesin aradığı bir turnuva haline geldi. 7.`sini düzenlemek hiç kolay değil. Elbette Türkiye Satranç Federasyonu`nun ve Mersin İl temsilcilerimizin çok ciddi katkıları var. Ama Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer`e de satranç sporuna verdiği destek için ayrıca teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Sporcuların Mersin`de aradıkları konforu bulduklarını ve bahar havasında doyasıya dolaştıklarını vurgulayan Tulay, “Bugün buraya sınırlı olmasına rağmen 300`e yakın sporcu katılıyorsa bu organizasyonun başarılı olmasından kaynaklanıyordur. Elbette ödüllerde son derece güzel ve turnuvanın cazibesini arttırıyor. Sporcular kendilerini son derece iyi hissedecekleri bir turnuva olan Mersin Uluslararası Açık Satranç Turnuvasında kendilerini hep böyle görmek istiyorlar. Diğer yıllar buradan çok daha üst düzeyde turnuvaların çıkmasını diliyoruz” dedi.

ERCAN: “MERSİN BU YIL TÜRKİYE`DEKİ EN KALİTELİ TURNUVAYI DÜZENLEDİ”

Mersin`in bu yıl Türkiye`deki en kaliteli turnuvayı düzenlediğini belirten Mersin Satranç İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan, “Oyuncu kalitesi çok yüksek. Buradan 1 veya 2 tane uluslararası bir norm çıkacağını düşünüyoruz. Toplam 13 ülke 26 farklı ilden de turna katılım sağlandı. 4 kategoride oynanıyor. Turnuva 360 bin liranın üstünde ödül var. Hepsine ben başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA