1 Mayıs 2024 Çarşamba

01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ   19:25   DEM PARTİ`Lİ ÇİFTYÜREK: "2024`ÜN 4 AYINDA 425 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ. TERÖR MÜ ARIYORSUNUZ; BUYRUN SİZE SOSYAL TERÖR"   18:28   ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ 2 MAYIS`TA AKP GENEL MERKEZİ`NDE GERÇEKLEŞECEK   18:13   TBMM GENEL KURULU`NDA AKP VE CHP MİLLETVEKİLERİ ARASINDA "İBB ÇUKURU" TARTIŞMASI... MURAT EMİR: "TABİİ Kİ GEREĞİNİ YAPACAĞIZ AMA BUNDAN SİYASET ÜRETELİM DİYORSANIZ BAŞKA KAPIYA"   17:50   GÜLÜSTAN KOÇYİĞİT: "YARIN İSTANBUL`DA KİMİN BURNU KANASA BUNUN SORUMLUSU TAKSİM`İ YASAKLAYAN HÜKÜMETTİR, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI`DIR"   17:34   CANDAN YÜCEER`DEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI   17:32   KEÇİÖREN AİLE TERAPİ MERKEZİ`NDE ``GİZLİ`` GİRİŞ... BAŞKAN ÖZARSLAN: "ÜST DÜZEY YÖNETİCİLER VE TURGUT ALTINOK TARAFINDAN KULLANILMIŞ"   17:07   SOSYAL MEDYADA “HER YER TAKSİM HER YER 1 MAYIS” ETİKETİYLE KAMPANYA BAŞLATILDI   16:45   SİNAN ATEŞ CİNAYETİ... 17 KİŞİ HAKKINDAKİ SORUŞTURMA SÜRÜYOR   16:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARDAN ORTAK “1 MAYIS” MESAJI   16:33   EDANUR GEZER`İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ İMAMOĞLU`NDAN İLK AÇIKLAMA: “SORUMLULARI CEZASIZ BIRAKMAYACAĞIZ. BU OLAYIN SİYASİ İSTİSMAR MALZEMESİ HALİNE GETİRİLMESİNİ DE UTANARAK İZLİYORUZ”  
 
     
   

MESKİ KASIM AYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI’NIN 1. BİRLEŞİMİ YAPILDI


MESKİ Genel Müdürlüğü’nün Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 1. Birleşimi gerçekleştirildi. Toplantıda görüşülen 8 madde ilgili komisyonlara sevk edildi.

 

Tarih : 14 Kasım 2023 Salı 17:20   Okunma : 377

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi(MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün 2023 Yılı Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın 1. Birleşimi yapıldı.Gündem dışı konuşmalar bölümünde meclis üyelerinin talep ve önerileri görüşüldü. Toplantıda görüşülen 8 gündem maddesi, ilgili komisyonlara sevk edildi.

Toplantıda; Mersin Atıksu Yönetimi ve Ekolojik Denge Projesi’nin finansman ihtiyacının karşılanabilmesi için MESKİ Genel Müdürlüğü ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasında yapılan görüşmeler neticesinde, toplamda 70,7 milyon Euro’ya kadar olan dış finansmanın temin edilmesi ve projenin MESKİ Genel Müdürlüğü adına ön finansman anlaşmasını imzalamak üzere Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı ve MESKİ Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Seçer ile birlikte MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz’a yetki verilmesi ile ilgili teklif maddesi de görüşüldü.

Yaklaşık 1.6 milyon nüfusu direkt ilgilendiren proje kabul gördü

MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz ilgili maddeyle ilgili açıklamalarda bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

“Uzun süredir EBRD ile yapılan görüşmeler sonrasında bu projelerimiz kabul gördü. Yaklaşık 1.6 milyon nüfusu direktilgilendiren 9projelik bu paket 70.7 milyon avroluk bir paketle sunulacak ve 3 yıl geri ödemesiz toplamda 15 yıl geri ödemeyle sağlanacak. Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasite artışı, Tarsus Arıtma Tesisi’ninkapasite artışı, Yenice Arıtma, Yeşilovacık Arıtma, Silifke İkinci Kademe İleri Biyolojik Arıtma Tesisi, Atayurt-Atakent-ArkumOrtak Arıtma Tesisi ve mevcutta olan üç arıtma tesisimizin derin denizdeşarjlarını kapsıyor. Bunlarda Bozyazı, Kızkalesi ve Kargıpınarı-Çeşmeli olmak üzere bu bölgelerin atık su problemi bu paketle çözülmüş olacak.”

Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi için hibe sağlandı

Paketin tamamınınkrediolduğunu vurgulayan Genel Müdür Korkmaz; geçtiğimiz hafta içerisinde EBRD’denPamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi için 40 milyon Euro tutarında hibe sağlandığını, ön finansmanının çok yakın zaman içerisinde imzalanacağını söyledi.

Genel Müdür Korkmaz, meclis üyelerinin sorularını yanıtladı

Meclis üyelerinin sorularına yanıt veren Korkmaz, Arpaçbahşiş ve TömükArıtma Tesisi ile ilgili; “Şebekeleriyle beraber şu anda bütün projeler tamamlandı ve Fransız Kalkınma Ajansı’ndan (AFD) onayını bekliyoruz. İller Bankası’nın onayından sonra kısa sürede onların ihalesini zaten 1-2 aya kadar yapmış olacağız.O FRIT fonundan sağlanacak. Ayaş’la ilgili daha önce de arz etmiştik, mevcut bir uygulanabilirliği olmayan projenin şu anda revizyonu sürüyor. Karayolları’ndan yolun, yol ağımıza alınması ile ilgili bir hususu bekliyoruz. Ayaş’la ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

MESKİ Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu, toplantı maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA