24 Aralık 2025 Çarşamba

15:29   YENI ASGARI ÜCRET… DIYARBAKıR’DAKI ASGARI ÜCRETE TEPKI: “ASGARI ÜCRET SEFALETIN ADıDıR”   15:27   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN IŞıKHAN’A: "ASGARI ÜCRET NEDEN AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNDA BıRAKıLMıŞTıR?"   15:25   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, LIBYA MILLI BIRLIK HÜKÜMETI BAŞBAKANı DIBEYBE ILE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ   15:24   MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU... GÜLISTAN KıLıÇ KOÇYIĞIT: BARıŞı ICRA EDECEK, HUKUKI ZEMINI KURACAK BIR PERSPEKTIF GEREKLI   10:40   MERSIN’DE GECE MESAISI: BÜYÜKŞEHIR’DEN 2 BIN 500 TONLUK ASFALT HAMLESI   10:19   “İMEP 2 ILE MERSIN’DE 2 BIN KIŞIYE MESLEKI EĞITIM, 200 KIŞIYE İSTIHDAM”   19:40   “MERSIN DOB’DAN YıLBAŞı KLASIĞI: FıNDıKKıRAN BALESI SAHNEYE BÜYÜ KATıYOR”   19:31   “ÇAMLıYAYLA’DA KADıN EMEĞI ŞENLIĞI: ÜRETICI KADıNLAR DOĞAL ÜRÜNLERIYLE BULUŞTU”   19:20   YUMURTALıK’TA GÜÇLÜ İŞBIRLIĞI: BALıKÇıLARA DESTEK, ESNAFA MORAL!   17:02   TOROSLAR’DA YÜZ GÜLDÜREN SÖZLEŞME   16:56   SıCAK ÇORBA İKRAMı İÇIN İLK DURAK: TARSUS’UN KADIM MEKANı ULU CAMII   16:54   ÖLDÜRÜLEN HIRANUR AYGAR IÇIN ADALET ÇAĞRıSı   12:44   MERSIN’IN KALBI YENI YıL IŞıKLARıYLA PARLıYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN SÜRDÜRÜLEBILIR SÜSLEMELER   12:15   “AMERIKA MATEMATIK OLIMPIYATLARı ŞAMPIYONU ELIF EYLÜL, TARSUS’UN GURURU OLDU”   11:40   “ADALET İÇIN YÜRÜYORUZ: DİSK’IN ANKARA YOLCULUĞU ESKIŞEHIR’DE SES GETIRDI”   10:18   “MESKİ’DEN MEZITLI’YE ÇIFTE YATıRıM: İÇME SUYU VE ASFALT ÇALıŞMALARı EL ELE”   19:59   TOROSLAR’DA KıRSALA GÜVENLI ULAŞıM: DORUKLU MAHALLESI ASFALTLA BULUŞTU   19:50   “2,7 TRILYONLUK AÇıĞıN BEDELI HALKıN SıRTıNDA”   19:40   MÜSİAD BAŞKANı KAYAN: MERSIN EKONOMISI TÜRKIYE’NIN LOKOMOTIFI   19:29   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN BALıKÇıLARA CAN SUYU: 772 KIŞIYE EKIPMAN DESTEĞI”  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL: “BEN RECEP TAYYİP ERDOĞAN`A KARŞI DEVLETİ, DÜZENİ, HUKUKU SAVUNUYORUM...ONUN CUMHURBAŞKANLIĞINI GÜVENCE ALTINA ALAN ANAYASA MADDESİNİ SAVUNUYORUM”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Anayasa meselesi barınma hakkı meselesidir. Çocukların parklarda yatmama meselesidir. Anayasa meselesi örgütlenme hakkı meselesidir, sendikalı işçinin hakkını alma meselesidir. Siz anayasayı bir yerden yok saymaya başlarsınız önüne gelen başka bir yerini yok sayar, düzen kalkar, devlet kalkar. Ben Recep Tayyip Erdoğan`a karşı devleti, düzeni, hukuku savunuyorum. Ben Recep Tayyip Erdoğan`a karşı kendi bindiğin dalı kesme diyorum. Onun Cumhurbaşkanlığını güvence altına alan anayasa maddesini savunuyorum. Yarın kimin Cumhurbaşkanı olacağına milletin karar vermesi anayasadır, babadan oğula geçmesi anayasasızlaştırmadır” dedi.

 

Tarih : 16 Kasım 2023 Perşembe 13:56   Okunma : 477

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Anayasa meselesi barınma hakkı meselesidir. Çocukların parklarda yatmama meselesidir. Anayasa meselesi örgütlenme hakkı meselesidir, sendikalı işçinin hakkını alma meselesidir. Siz anayasayı bir yerden yok saymaya başlarsınız önüne gelen başka bir yerini yok sayar, düzen kalkar, devlet kalkar. Ben Recep Tayyip Erdoğan`a karşı devleti, düzeni, hukuku savunuyorum. Ben Recep Tayyip Erdoğan`a karşı kendi bindiğin dalı kesme diyorum. Onun Cumhurbaşkanlığını güvence altına alan anayasa maddesini savunuyorum. Yarın kimin Cumhurbaşkanı olacağına milletin karar vermesi anayasadır, babadan oğula geçmesi anayasasızlaştırmadır” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Ankara`da düzenlenen Türk Eczacıları Birliği 44. Olağan Büyük Kongresi`ne katıldı. Özel kongre çıkışında basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Özgür Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş`un bugün kendisine yapacağı ziyarete yönelik soruya şu yanıtı verdi:

“Sayın Kurtulmuş`un ziyaretinden önce ziyarete ilişkin bir açıklama yapmam doğru değil. Bir meslek örgütünün toplantısına geldik. Bu meslek örgütü de siyaseten homojen bir meslek örgütü değil. Bana karşı hepsi birden bir sevgi ve misafirperverlik gösterdiler ama bu örgütte her siyasi partiden arkadaş var. O yüzden siyasi değerlendirmeler yapmam da doğru değil.

Sorunuzda burada yanıtlayabileceğim kısım şudur. Bugünlerde anayasanın bir maddesi Yargıtay tarafından yok sayılıyor. Ülkeyi yöneten kişi de bunu haklı görüyor ve diyor ki ‘Anayasa Mahkemesi`nin yetkisini herkesin bağlayacağıyla ilişkin anayasa hükmünü yok hükmünde kabul ediyor.` Biz de diyoruz ki böyle yaparsınız Meclis`i de yok hükmünde sayar yarın birisi çünkü 80. 85. madde Meclis`i ilgilendiriyor. Yarın sizi de etkiler çünkü Cumhurbaşkanıyla ilgili maddeler birisi tarafından yok sayılıyor olmaz.

ANAYASAL DÜZENİ BİR MADDEDE YOK SAYARSANIZ BÜTÜN DÜZENİ ORTADAN KALDIRIRSINIZ”

Aynı şekilde Türk Eczacıları Birliği de anayasada kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütleriyle ilgili maddeden güç alıyor. Örneğin herhangi bir eczacı ‘Anayasa Mahkemesi`nin kararının Yargıtay tarafından kabul edilmemesine doğru yapıyorlar` diyorsa kendi mesleği de elden gidiyor bunu görmesi lazım. Herhangi bir tabip buna sessiz kalırsa artık Türk Tabipleri Birliği diye bir yapı yok diyebilir yarın Cumhurbaşkanı. Herhangi bir kamu kurumu niteliğine sahip meslek örgütü herkes ki anayasayla kurulan içinde Türkiye Odalar Borsalar Birliği`nden esnaf odalarına kadar atıflar var ve hepsi anayasadan güç alıyorlar. O yüzden anayasal düzeni bir maddede yok sayarsanız bütün düzeni ortadan kaldırırsınız. Kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olmazsa eczacılar yine olur ama onlar ya sermayenin eline düşerler ya da kendi ceplerini düşünen tüccarlara dönüşürler. Kamu kurumu niteliğinde olduğunuzda gece 3`de çocuğunuz hastalandığında ateş düşürücü şurubu bulabileceğiniz bir eczanenin açık olduğundan eminsiniz çünkü kamu için o alan düzenlenmiş.

ONUN CUMHURBAŞKANLIĞINI GÜVENCE ALTINA ALAN ANAYASA MADDESİNİ SAVUNUYORUM”

Anayasa böyle sahip çıkmak lazım. Anayasa tartışması Özgür Özel`in, Recep Tayyip Erdoğan`ın tartışması değildir. Gece 3`de ateşlenmiş havale geçirecek bir çocuğun ilacının bulunup bulunmama meselesidir. Türkiye`nin bir ucuna bir hekimin gidip gitmeme meselesidir. Anayasa meselesi barınma hakkı meselesidir. Çocukların parklarda yatmama meselesidir. Anayasa meselesi örgütlenme hakkı meselesidir, sendikalı işçinin hakkını alma meselesidir. Siz anayasayı bir yerden yok saymaya başlarsınız önüne gelen başka bir yerini yok sayar, düzen kalkar, devlet kalkar. Ben Recep Tayyip Erdoğan`a karşı devleti, düzeni, hukuku savunuyorum. Ben Recep Tayyip Erdoğan`a karşı kendi bindiğin dalı kesme diyorum. Onun Cumhurbaşkanlığını güvence altına alan anayasa maddesini savunuyorum. Yarın kimin Cumhurbaşkanı olacağına milletin karar vermesi anayasadır, babadan oğula geçmesi anayasasızlaştırmadır. Anayasa dünyada 800 yıllık, Türkiye`de ilk adımları atılmaya başlayalı yani tek adamın yetkileri tartışalı Sened-i İttifak`tan beri 200 yıllık bir yürüyüştür. Bu yürüyüşe çelme çakan Türkiye`ye çelme çakar. Bunun dışında bir siyasi soru cevaplamam mümkün değil onu bu kapıdan çıktıktan sonra yaparız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA