2 Haziran 2026 Salı

20:46   İBB DAVASı’NDA 42’INCI GÜN... TUTUKLU ALPER AYDıN: “AK PARTI’YE DE CHP’YE DE IŞ YAPTıM, BEN REKLAMCıYıM"   20:43   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MUTLAK BUTLAN" KARARıNA TEPKI GÖSTEREN ESKI 221 VEKILE TEŞEKKÜR   20:42   DORUK MADEN IŞÇILERININ BEYPAZARı’NDA BEKLEYIŞI SÜRÜYOR... İŞÇILER, PERŞEMBE GÜNÜ YıLDıZLAR HOLDING ÖNÜNDE TOPLANACAK   20:39   TBMM BAŞKANLıĞı GÜNDEME ALDı: CHP GRUP TOPLANTıSı’NDA ÖZGÜR ÖZEL KONUŞACAK   10:15   CHP’DE HAREKETLI GÜN: ÖZGÜR ÖZEL DÜĞMEYE BASTı! OLAĞANÜSTÜ KURULTAY VE YENI MYK HAMLESI   10:10   TARSUS’TA BÜYÜK DEĞIŞIM! ALI SAMSA KARAMEHMET SPOR SALONU BAŞTAN AŞAĞı YENILENDI   05:39   HOPA’DAN KEMALPAŞA’YA DALGA DALGA YAYıLAN ÖFKE VE ÖZLEM: METIN LOKUMCU’NUN 15. YıLıNDA DIK DURUŞ!   04:59   ARDA GÜLER TARIH YAZDı! ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE DEV ONUR: REAL MADRID’IN GENÇ YıLDıZı ZIRVEDE   23:03   DEVLER LIGI’NDE TARIHI GECE: ŞAMPIYONLAR LIGI KUPASı SAHIBINI BULDU!   22:17   İSTANBUL BAROSU’NDAN ’GEZI’ AÇıKLAMASı: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNı ORTADAN KALDıRMAYA KADAR VARDı!"   21:57   GEZI’NIN YıL DÖNÜMÜNDE TKP BEŞIKTAŞ’TA AÇıKLAMA YAPTı: "SAHTE HESAPLAŞMALARDAN KURTULMALıYıZ"   21:55   GEZI’NIN 13. YıLıNDA TAKSIM’DE AÇıKLAMA: GEZI, SADECE BIR PARK DEĞIL ADALET TALEBIDIR   21:49   TBMM’DE ÖZGÜR ÖZEL’IN BAŞKANLıĞıNDA MYK TOPLANTıSı... ZEYNEL EMRE: YARıNDAN ITIBAREN OLAĞANÜSTÜ KURULTAY IÇIN IMZA TOPLAMAYA BAŞLAYACAĞıZ   10:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN ANKARA MESAJı: ’ASLA YALNıZ DEĞILDIR!’   21:02   ANKARA’DA TARIHI GÜN! GÜVENPARK’TAN ANıTKABIR’E ON BINLERIN YÜRÜYÜŞÜNDE BARIKATLAR YıKıLDı: ÇELENK KRIZINE ÖZGÜR ÖZEL’DEN FLAŞ HAMLE!   20:46   AVRUPA’DAN ANKARA ÇıKıŞı! ÖZGÜR ÖZEL’E DESTEK VERDILER: ’SINDIRILMEYI REDDEDEN BIR ÜLKENIN SESI...’   18:35   SIYASET KULISLERINI SALLAYAN İDDIA: CHP SEÇIMLERE GIREMEME RISKIYLE KARŞı KARŞıYA! O TARIHE DIKKAT...   17:38   SIYASET ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL’DEN MEYDANDA ŞOK SÖZLER: ’BU ERDOĞAN ILE MILLETIN MESELESIDIR!’   16:48   CHP GENEL MERKEZI’NDE DEPREM ETKISI: KEMAL KıLıÇDAROĞLU ’HELALLEŞME VE HESAPLAŞMA’ DIYEREK FITILI ATEŞLEDI! "KOYNUMDA BESLEDIĞIM..."   10:30   ESKI GENEL BAŞKANDAN ÖZGÜR ÖZEL İÇIN FLAŞ AÇıKLAMA: ’İNANCıM SONSUZ...’  
 
     
   

ALİ ÖZTUNÇ: “SON 10 AYDA KAPANAN ESNAF SAYISI 108 BİN 867”


CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, AKP`nin 20 yılda ülke ekonomisini iflasa sürüklediğini belirterek “TESK`in verilerine göre ise bu yıl ocak-ekim döneminde yeni tescil edilen esnaf (kurulan) sayısı geçen yıla göre yüzde 0,6 oranında azalarak 255 bin 197`ye inmiş, aynı dönemde kapanan esnaf sayısı ise yüzde 13,2 oranında artarak 108 bin 867 olarak gerçekleşmiştir” dedi.

 

Tarih : 17 Kasım 2023 Cuma 13:52   Okunma : 542

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, AKP`nin 20 yılda ülke ekonomisini iflasa sürüklediğini belirterek “TESK`in verilerine göre ise bu yıl ocak-ekim döneminde yeni tescil edilen esnaf (kurulan) sayısı geçen yıla göre yüzde 0,6 oranında azalarak 255 bin 197`ye inmiş, aynı dönemde kapanan esnaf sayısı ise yüzde 13,2 oranında artarak 108 bin 867 olarak gerçekleşmiştir” dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ekonomisine ilişkin olarak artan risklerin yabancı portföy yatırımcılarını kaçırdığını, doğrudan sermaye yatırım girişlerini de durma noktasına getirdiğini kaydetti.

“ŞİRKETLER BİR BİR KAPANIYOR”

Öztunç, “TOBB`un verilerine göre bu yıl ocak-eylül döneminde kurulan yeni şirket ve ticari işletme sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 oranında azalarak 109 bin 177`ye geriledi. Aynı dönemde tasfiye edilen ve kapanan şirket ve ticari işletme sayısı ise yüzde 15,2 oranında artarak 53 bin 519`a çıktı. TESK`in verilerine göre ise bu yıl ocak-ekim döneminde yeni tescil edilen esnaf sayısı geçen yıla göre yüzde 0,6 oranında azalarak 255 bin 197`ye inmiş, aynı dönemde kapanan esnaf sayısı ise yüzde 13,2 oranında artarak 108 bin 867 olarak gerçekleşmiştir” dedi.

“KRİZLER ÜLKESİNE YATIRIMCI GELMEZ”

Borsa İstanbul`da yabancı yatırımcı oranının tarihin düşük seviyelerine indiğini belirten Öztunç, şöyle devam etti:

“Yabancı yatırımcı tutarlı ekonomik politikalar ve hukuk arar, hakkını hukukunu arayabileceğinden şüphe duyan bir yatırımcı, belirsiz bir ortamda ne fabrika kurar ne de yatırım yapar. Ekonomi politikalarındaki değişiklik ve ‘yatırım yapılabilir` notun kaybedilmesi, yabancı yatırımcının Türk hisselerine ilgisini azaltıyor. Doğrudan yabancı yatırımın ülkemize gelebilmesi için politik risklerin azaltılması gerekiyor. Ancak, ülkemizde Anayasa Mahkemesi kararları uygulanmadığı gibi, Anayasa Mahkemesi kararlarına karşı hukuki yetkilerini aşan Yargıtay`ın tavrı hükümet yetkililerince destekleniyor. Gizli gündemli krizler çıkarılıyor, faturası ise millete kalıyor.  Hukukun hiçe sayıldığı bu ortamda, yatırımcının mülkiyet hakkı da tehlikeye girer. Krizler ülkesine yatırımcı gelmez. Ülkenin Hazine ve Maliye Bakanı`nın ülke ülke dolaşarak yabancı sermaye aradığı bir dönemde, ülke içerisinde hukuk krizi yaratmak, ekonomik krizi daha da derinleşecek, milletin sırtına binen yük, milletin ödeyeceği fatura daha da büyüyecek.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA