29 Ekim 2026 Perşembe

21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’   19:04   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN: ’CUMHURIYET COŞKUSU MAHALLELERIMIZDEN SOKAKLARıMıZA YAYıLıYOR’   19:01   ATAHAN KAYTAŞ: ‘CUMHURIYET, GENÇLIĞIN İNANCı VE GELECEĞIN GÜVENCESIDIR’   18:58   ERCAN MUTLUAY’DAN 29 EKIM MESAJı: ‘CUMHURIYET, ORTAK GELECEĞIMIZIN EN KıYMETLI MIRASıDıR’   18:56   KADIR ÖZCAN: ’EKONOMIK VE SOSYAL KALKıNMANıN TEMELI CUMHURIYET İLKELERIDIR’   18:54   CHP TOROSLAR İLÇE BAŞKANı CUMALI AKBAŞ: ’CUMHURIYET MEŞALESI TOROSLAR’ıN ZIRVESINDE DAIMA YANACAK’   18:53   GÜROL AKBAŞ’TAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, GÜÇLÜ TÜRKIYE VE AYDıNLıK GELECEĞIMIZIN TEMINATıDıR’   17:56   SÜMER :‘CUMHURIYET SADECE BIR MIRAS DEĞIL, AKLıN VE BILIMIN ÖNCÜLÜĞÜNDE BIR AYDıNLANMA YÜRÜYÜŞÜDÜR’   20:08   CHP’NIN İPTAL EDILEN KURULTAYı AİHM YOLUNDA! YENİ PARTI’DEN KRITIK ADıM   09:26   ÖZGÜR ÖZEL 81 İL BAŞKANıYLA MASADA: ’ARTıK KIMSE KOLTUĞUNU VEKILE BORÇLU OLMAYACAK’  
 
     
   

EDİRNELİ ÜRETİCİ: “BİZ 125 LİRADAN FASULYEYİ SATMAYA ÇEKİNİYORUZ”


Edirne`de kuru fasulye üreticisi, girdi maliyetlerinin artışından dolayı bu sene kuru fasulyenin kilogram satış fiyatına yüzde yüz zam yaptı. Üretici Tunay Aslan, “Biz 125 liradan fasulyeyi satmaya çekiniyoruz ama artan maliyetler karşısında 125 lira uygun bir rakam. Belki bunu alacak insanlar farklı düşünebilir. Mazot, gübre bütün fiyatlar aldı başını gitti” dedi.

 

Tarih : 18 Kasım 2023 Cumartesi 16:01   Okunma : 682

Edirne`de kuru fasulye üreticisi, girdi maliyetlerinin artışından dolayı bu sene kuru fasulyenin kilogram satış fiyatına yüzde yüz zam yaptı. Üretici Tunay Aslan, “Biz 125 liradan fasulyeyi satmaya çekiniyoruz ama artan maliyetler karşısında 125 lira uygun bir rakam. Belki bunu alacak insanlar farklı düşünebilir. Mazot, gübre bütün fiyatlar aldı başını gitti” dedi.

Geçen sene sezonda kilosu 60 liradan kuru fasulye bu sene üreticinin girdi maliyetlerinin artmasıyla kilogram satış fiyatı 125 lira olarak belirlendi. CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, dün Edirne`nin Havsa İlçesine bağlı Arpaç Köyü`nde kuru fasulye hasadına katıldı. Üreticilerin sorunlarını dinleyen Yazgan, fasulye üreticisine destek verilmesi gerektiğini söyledi.

“ÜRÜN UCUZLASIN BU ÜRÜN HERKESİN EVİNE GİRSİN”

Yazgan, şunları kaydetti:

“Çiftçimiz tam 4 aylık bir süreçle ekimi gerçekleştirdi. Bugün artık biçiyor. Tabi biçiyor ama yürekler kan ağlıyor. Bugün fasulye fiyatını çiftçimiz 125 lira belirlemiş. Alan mutsuz, yetişemiyor. Çiftçimiz mutsuz, kazanamıyor. Acaba bundan sonraki senelerde çiftçimiz fasulyeyi ekmeye devam edebilecek mi? Geçen sene köyümüzde 500 dönüm ekim yapılmıştı çünkü devletin az da olsa desteği vardı. Bu sene hiçbir desteğini göremedik. Sadece fasulyeyi almakla bitiyor mu? Bunun evdeki masrafı var, gaz, yağ, ekmek, suyu var. Bunları da üst üste koyduğumuzda demek ki bir ailenin fasulye yeme masrafı 300 liralara yaklaşmış durumda. Soruyorum hükümete, bu insanlar nasıl doyacaklar, nasıl beslenecek bu çocuklar. Bununla ilgili çözüm bekliyoruz. Özellikle fasulye üreticimize en azından bu sene yapmadınız ama seneye destek verin ki, bu ürün ucuzlasın bu ürün herkesin evine girsin.”

“MASRAFIMIZ GERÇEKTEN ÇOK”

Üretici Tunay Aslan da, şunları söyledi:

“Biz 125 liradan fasulyeyi satmaya çekiniyoruz ama artan maliyetler karşısında 125 lira uygun bir rakam belki bunu alacak insanlar farklı düşünebilir. Mazot, gübre bütün fiyatlar aldı başını gitti. Yüzde 300-400 oldu. Su fiyatları da yükseldi. Masrafımız gerçekten çok. Masrafımız dönümüne en azından 7-8 bin lirayı bulmuştur. Gerçekten maliyeti yüksek bir çeşit bu. Fasulye emek isteyen bir işçilik. En az 20 sefer elden geçen bir ürün. Sadece tarladan makineyle hasat etmekle bitmiyor. İiçilik bundan sonra evde devam edecek. Köyde kadınlar imece usulü topluyorlar. Sökmesinin dönümü bin lira, makine saatini bin liraya çıkarıyor. Atıcı bin lira alıyor. Herşey parayla dönüyor.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA