29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, HRANT DİNK`İN KATİLİ OGÜN SAMAST HAKKINDA YENİ İDDİANAME HAZIRLADI. SAMAST`IN 12 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink`in geçtiğimiz gün cezaevinden salıverilen katili Ogün Samast hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, Samast hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis cezası istendi.

 

Tarih : 19 Kasım 2023 Pazar 19:33   Okunma : 382

GAYE ŞEYMA CAN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink`in geçtiğimiz gün cezaevinden salıverilen katili Ogün Samast hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, Samast hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapis cezası istendi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink`in katili Ogün Samast hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`nca hazırlanan iddianamede Arat, Delal, Hasrof, Rahil Dink ve Sera Dink Nazarıan müşteki olarak yer aldı. Ayrıca 14. Ağır Ceza Mahkemesi`nin de suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

İddanamede, Yasin Hayal`in "suç örgütü yöneticisi olmak", Erhan Tuncel ve suça sürüklenen çocuk Ogün Samast`ın ise "suç örgütü üyesi olmak" suçundan ceza aldıkları aktarıldı, Ogün Samast`ın 5 Aralık 22014`te savcılıkta verdiği şu ifadelere yer verildi:

"...Mektupta yazdığım gibi Yasin önce beni Erhan Tuncel`in evine götürdü. Ben evde bilgisayarda oyun oynuyordum. O sırada benim bulunduğum yerin 3 metre arkasında mutfak bölümü vardı, mutfağın kapısı açıktı. Erhan`la Yasin konuşuyordu. Ben de kulak misafiri oldum. Erhan`ın ‘Ramazan Akyürek ve Fuat müdür` diye konuştuğunu duyunca döndüm dinledim. Yasin dedi ki, ‘O zaman sırtımız sağlam` dedi. Evden çıkınca Yasin`e sordum. Yasin dedi ki, ‘Ben Ramazan Akyürek`i tanıyorum. İsmen de tanıyorum Trabzon`da müdürlük yaptı biliyorum ama Fuat müdür kim?` dedim. Yasin de bana, ‘Erhan`ın tanıdıkları, biz bu işi öteki çocuğa yaptıracaktık. Çocuk vazgeçti, Erhan onlardan referans almış Ramazan müdür hatta ‘İstanbul emniyet amiri bile biliyor ama arkanızda hepsi, düşün, büyük kahraman olacaksın, cayarsan fena olur yakarım seni` dedi. Ben de önce dediğim gibi tekrar ‘peki` dedim. Ben Yasin`e ‘Olay nasıl olacak?` dedim Yasin de bana ‘Direkt olarak vuracaksın, bu şekilde imzanız olacak.` Ayrıca bana bayrak verdi otobüsten Trabzon`a dönerken `Samsun`dan seni alacaklar, eğer burada alınırsan Ramazan müdür açığa çıkar` dedi."

"KAMU KURUMLARINDA KENDİLERİNE ENGEL OLACAKLARINI DÜŞÜNDÜKLERİ BÜROKRAT VE PERSONELLERİN YERİNE KENDİ ELEMANLARINI BU MAKAMLARA GETİRMİŞLERDİR"

İddianamede, "Yargıtay ilgili Ceza Dailerinin yerleşik kararlarında da açıklandığı üzere, `...FETÖ/ PDY`nin Türk Silahlı Kuvvetleri`ne, Emniyet Teşkilatı`na ve MİT`e sızan militanları şeklen kamu görevlisi gibi gözükse de bu kişilerin örgüt aidiyetleri diğer tüm aidiyetlerden önce gelmektedir. FETÖ/PDY`nin devletin tasarrufta bulunması gereken kamu gücünü kendi örgütsel çıkarları lehine kullanmakta olduğu anlaşılmaktadır. Söz konusu terör örgütü nihai amaçlarına ulaşmak gayesiyle öncelikle askeriye, mülkiyei emniyet, yargı ve diğer stratejik öneme sahip kamu kurumlarını ele geçirmek için kendilerine engel olacaklarını düşündüğü bürokrat ve personelin sistem dışına çıkarılmasını sağlayarak örgüt elemanlarını bu makamlara getirmiştir" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, FETÖ/PDY, Anayasa`da belirtilen Cumhuriyet`in niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik ve ekonomik düzeni değiştirmek, bölünmez bütünlüğü bozmak, Türk Devleti`nin ve Cumhuriyeti`nin varlığını tehlikeye düşürmek amacıyla kurulmuş bir terör örgütüdür. 15 Temmuz sürecine kadar örgüt lideri Fetullah Gülen tarafından belirlenen ideoloji doğrultusunda amaçlarını gerçekleştirmek üzere hareket etmiştir" denildi. 

CİNAYET SONRASINDA ÖNCELİKLİ OLARAK İSTANBUL İSTİHBARAT MÜDÜRLÜĞÜ`NÜ ELE GEÇİRMİŞLER

İddianamede söz konusu örgütün Hrant Dink cinayeti sonrasında öncelikli olarak İstanbul İstihbarat Müdürlüğü`nü ele geçirdiği, sonrasında bu şubenin sağladığı imkanlar sayesinde, Ergenekon, Balyoz, Ayışığı, Askeri Casusluk, Cizre/Temizöz, Devrimci Karargah, Tahşiye, Selam Tevhid, 17-25 Aralık operasyon ve davalarını, devamında 15 Temmuz hain darbe girişimine giden süreci başlattığı aktarıldı.

"FETÖ/PDY YÖNETİCİLERİ VE ÜYELERİYLE BİRLİKTE HAREKET ETTİĞİ TESPİT EDİLDİ"

Ogün Samast hakkında doğrudan FETÖ/PDY ile üyesi olduğuna dair somut delil elde edilemese de, bir kısım delillerin Samast`ın örgüt yöneticisi ve üyeleri, Tuncay Uzundal, Zeynel Abidin Yavuz, Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Ersin Yolcu Ahmet İskender ile birlikte hareket ettiğinin tespit edildiği belirtildi.

SAMAST`IN 12 YILA KADAR HAPSİ İSTENDİ

İddanamede, suça sürüklenen çocuk Ogün Samast`ın “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte silahlı terör örgütü adına suç işlemek” suçundan 7 yıl 6 aydan 12 yıla kadar hapsi istendi. İddianame, incelenmek üzere İstanbul 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA