11 Aralık 2025 Perşembe

16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:07   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR   10:45   TOROSLAR’DA ANNELERLE GÜÇLÜ MÜCADELE: ÇOCUKLAR ATÖLYEDE, VELILER SEMINERDE   09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"   14:43   CHP’DEN ISTIFA EDEN MERSIN MILLETVEKILI ÇAKıR: ÖNCE KENDILERI AKLANıP GELECEK   14:41   TBMM GENEL KURULU’NDA 2026 YıLı BÜTÇE GÖRÜŞMELERI "YETER SAYı"NıN OLMAMASı NEDENIYLE 1 SAAT GECIKMELI BAŞLADı... VELI AĞBABA’DAN AK PARTI GRUBUNA TEPKI   14:40   TBB’NIN “YEDINCI ULUSAL YEREL YÖNETIMLER SEMPOZYUMU” BAŞLADı... VAHAP SEÇER: “BELEDIYECILIK KOLTUĞUNUN BIZI RAHATSıZ EDEN EN ÖNEMLI DIKENIDIR RANT"   10:15   MERSIN’DE KADıNLAR MERCEK ILE EKONOMIK ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KAZANıYOR   20:58   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAÇHANE MESAJı: “BIZI SEVEN EVDE DEĞIL YANıMıZDA OLSUN!”   20:49   MERSIN, DÜNYAYı KOŞUYA DAVET EDIYOR: 7. ULUSLARARASı MARATON BAŞLıYOR   17:35   “TÜRKONFED ZIRVESI: YAPıSAL SORUNLARDAN ÇÖZÜME, FıRSATLARDAN UMUDA”  
 
     
   

SEZGİN TANRIKULU, GAZZE VE TÜRKİYE`DEKİ ÇOCUKLARIN DURUMUNA DİKKAT ÇEKTİ: HEM DÜNYADA HEM DE TÜRKİYE`DE ÇOCUKLAR AĞIR BİR BİÇİMDE YOKSULLUK İÇİNDE YAŞIYOR


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü`nde, Gazze`deki ve Türkiye`deki çocukların durumuna dikkat çekerek, “Hem dünyada hem de Türkiye`de çocuklar maalesef ağır bir biçimde yoksulluk içinde yaşıyorlar, eğitimden uzaklar, barınma imkanlarından yoksullar, istismara uğruyorlar ve açlar” dedi.

 

Tarih : 20 Kasım 2023 Pazartesi 12:10   Okunma : 591

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü`nde, Gazze`deki ve Türkiye`deki çocukların durumuna dikkat çekerek, “Hem dünyada hem de Türkiye`de çocuklar maalesef ağır bir biçimde yoksulluk içinde yaşıyorlar, eğitimden uzaklar, barınma imkanlarından yoksullar, istismara uğruyorlar ve açlar” dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü`nde, dünyada çocuk haklarına yönelik ihlalleri gündeme getirdi. Tanrıkulu, İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarında 4 bin 237 çocuğun öldüğünü belirterek, “En az 1350 çocuk ise maalesef enkazın altında ve cesetlerine ulaşılamadı. Böyle bir facia ile böyle bir vahşetle karşı karşıyayız dünya çocuk hakları gününde. Bu savaştaki çocukların beslenme, diğer ihtiyaçları, sağlık ihtiyaçları hiçbir biçimde karşılanmıyor. Barın ihtiyaçları karşılanmıyor ve bir zulüm bir insanlığa karşı suç çocuklar bakımından da Gazze`de devam ediyor” dedi.

Tanrıkulu, Türkiye`deki çocukların durumuna da dikkat çekerek, “Türkiye`de çocuklar yetersiz besleniyor. Yaklaşık yüzde 2`si akut olarak yetersiz besleniyor, yaklaşık yüzde 6`sı ise çocukların beslenme imkanlarından yoksun. Çocuklara okullarda beslenme ile ile ilgili olarak herhangi bir yardım yapılamıyor. 2024 yılında başlanacağı ifade edilen bu yardımlar maalesef 2026 yılına ertelendi, geçtiğimiz eylül ayında yapılan bir yönetmelik değişikliği ile” diye konuştu.

Tanrıkulu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocuklar barınma imkanlarından yoksun. Çocuklar Türkiye`de işkence görüyor. Geçtiğimiz yıl en az 19 çocuk erkekler tarafından öldürüldü. En az 110 kız ve erkek çocuk istismara uğradı. Çocuklar cezaevindeler Türkiye`de, yaklaşık 2 bin 510 çocuk cezaevlerinde hükümlü ve tutuklu olarak bulunuyor. Yine çocuklar işkence ve kötü muameleye maruz kalıyorlar. 2023 yılının ilk 10 ayında en az 26 çocuk güvenlik güçlerinde işkence ve kötü muameleye maruz kaldı. Çocukların emekleri sömürülüyor, çocuklar çalışınca ölüyorlar. Bu yılın ilk 10 ayında tam 47 çocuk iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Böyle bir ağır tablo ile karşı karşıyayız. Hem dünyada hem de Türkiye`de çocuklar maalesef ağır bir biçimde yoksulluk içinde yaşıyorlar, eğitimden uzaklar, barınma imkanlarından yoksullar, istismara uğruyorlar ve açlar.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA