17 Nisan 2026 Cuma

16:19   İRAN: HÜRMÜZ BOĞAZı TICARI GEMILERE AÇıLDı   16:18   ZEYNEL EMRE: "MILLI EĞITIM BAKANı TOPLUMU KUTUPLAŞTıRMAK YERINE OKULLARDAKI BU ŞIDDET OLAYLARıNA EĞILMELIDIR"   16:17   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: "AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NUN TÜM ÖĞRENCI VE PERSONELININ EĞITIM-ÖĞRETIM FAALIYETLERINE ŞEHIT TEBERNUŞ ÖZLER ORTAOKULU BINASıNDA DEVAM ETMESINE KARAR VERILMIŞTIR"   14:56   ÖZGÜR ÖZEL, BARSELONA’DA ÖNCEKI FILISTIN BAŞBAKANı IŞTIYYE ILE GÖRÜŞTÜ   14:53   SAĞLıK MESLEK ÖRGÜTLERI: "HASTANELER SAVAŞ ALANı DEĞILDIR!"   14:46   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL AÇıĞA ALıNDı   14:33   MEZITLI’NIN HAFıZASı, TAŞ MEKTEP’TE YENIDEN HAYAT BULUYOR   13:36   8’INCI CUMHURBAŞKANı TURGUT ÖZAL, VEFATıNıN 33’ÜNCÜ YıLıNDA KABRI BAŞıNDA ANıLDı   13:34   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı, ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATTı   13:31   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: YARALANAN 8 ÖĞRENCIDEN 5’ININ TEDAVISI YOĞUN BAKıMDA SÜRDÜRÜLÜYOR   10:02   AKKUYU NÜKLEER SANTRALI’NDE ELEKTRIK ÜRETIMI İÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   09:02   MERSIN’DE İKONIK BULUŞMA! COĞRAFI İŞARETLI KAN PORTAKALı GELENEKSEL TÜRK LOKUMUYLA HARMANLANDı: KADıN ELI DEĞINCE LEZZET İKIYE KATLANDı   22:30   İZMIR’DE ’MESLEK FABRIKASı’ HATTıNDA TANSIYON YÜKSEK: ’BIZI BINALARLA YıLDıRAMAZLAR!’   18:40   ’İSTANBUL DEPREMINDE ORAYA CESET TORBASı YETIŞMEZ!’ İBB DAVASıNDA TÜYLERI ÜRPERTEN SAVUNMA   18:30   OKULLARDA SILAHLı SALDıRı DEPREMI: İSTANBUL’DA ÖĞRENCILER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ! "ÖLMEYE DEĞIL OKUMAYA GELDIK"   16:44   GÜLISTAN DOKU’NUN ANNESI BEDRIYE DOKU: KıZıMıN KEMIKLERINI ISTIYORUM   15:54   KESK VE EĞITIM SEN’DEN MEB ÖNÜNDE ÇAĞRı: "OKULLARıN GÜVENLIKLI HALE GETIRILMESINI ISTIYORUZ, ORTAK TALEP BUDUR"   15:52   SıNıR TANıMAYAN GAZETECILER’DEN SOSYAL MEDYA PLATFORMU X HAKKıNDA DEZENFORMASYON GEREKÇESIYLE YENI SUÇ DUYURUSU   15:47   CHP’LI VELI AĞBABA: "BU AKAN KANLARıN DA BU ÖĞRENCILERIMIZIN, BIR ÖĞRETMENIMIZIN DE SORUMLULUĞU MILLI EĞITIM BAKANı’NDADıR"   15:14   ADıYAMAN BALYANLıLAR DERNEĞI’NDEN OKULDA ŞIDDET TEPKISI: "OKULLAR SILAHıN DEĞIL, KALEMIN YUVASıDıR!"  
 
     
   

‘2. ULUSLARARASI TARSUS FESTİVALİ` ESNAFIN DA YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde bu yıl ‘Şahmeran` temasıyla düzenlediği ve 3 gün süren ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali` dolu dolu geçti. Birbirinden değerli konukların yer aldığı söyleşiler ve workshoplara çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterirken, işletmeleri dolup taşan esnafın da yüzü güldü.

 

Tarih : 20 Kasım 2023 Pazartesi 17:30   Okunma : 662

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde bu yıl ‘Şahmeran` temasıyla düzenlediği ve 3 gün süren ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali` dolu dolu geçti. Birbirinden değerli konukların yer aldığı söyleşiler ve workshoplara çok sayıda vatandaş yoğun ilgi gösterirken, işletmeleri dolup taşan esnafın da yüzü güldü.

Alanında uzman konuklarla workshop, söyleşi ve atölyelerin yanı sıra Tarsus`un her yanını panayır alanına çeviren festivalde, yüzü en çok gülen kesimlerden biri de esnaf oldu. Özellikle Tarsus`un eşsiz lezzetlerini denemek isteyen yüzlerce insan, lokantalarda boş masa bırakmadı.

Büyükşehir`in yapmış olduğu festival sayesinde Tarsus`a hareketlilik geldiğini söyleyen esnaf hem işlerinin açılmasından hem de Tarsus`un uluslararası arenada tanıtılmasından memnuniyet duydular.

KENTE HAREKETLİLİK GETİREN FESTİVALDEN ESNAF MEMNUN KALDI

Tarsus yemeklerinin hem doğu, hem de batı kültüründen etkilendiğini ve kendine has lezzeti olduğunu kaydeden esnaf Hüseyin Yücel Keleşoğlu, Tarsus Festivali`nin bu yönde çok büyük katkısı olduğunu belirterek, “Gastronomi bizim için çok önemli. Vahap Başkanım da Tarsuslu olduğu için, buranın özelliklerini iyi bilir. Böyle bir etkinliği bize ve kente kazandırdığı için mutluyuz” diye konuştu.

Bir başka esnaf Salim Evcimen, festivalin kente hem hareket, hem de heyecan kattığını dile getirerek, “Gelen konuklar yemeklerimizin tadına baktı ve çok iyi oldu. Her zaman yapılması gereken etkinlikler bunlar. Mamulümüzü, fındık lahmacunumuzu ve humusumuzu tanıttık” dedi.

Festival sayesinde işlerinin fazlalaştığını ve festivalin faydasını gördüklerini belirten esnaf Mecit Yavuz ise “Festivallerin olması her zaman iyidir. Kesinlikle bu festivallerin daha çok yapılmasını isterim” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA