16 Haziran 2026 Salı

18:46   TRUMP G7 ZIRVESINDE: HÜRMÜZ BOĞAZı CUMAYA KADAR TAMAMEN AÇıLACAK   18:46   CHP MYK YARıN TOPLANACAK: ANKARA VE İZMIR IL BAŞKANLARıNıN IHRACı GÜNDEMDE   16:40   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPAN ZEYDAN KARALAR: “OLMAYAN BIR IŞ IÇIN SORGULANıYORUZ”   15:38   MUHARREM İNCE’DEN EKREM İMAMOĞLU’NA ZIYARET   14:38   ÖZGÜR ÇELIK’TEN SILIVRI VE BEYLIKDÜZÜ OPERASYONLARıNA TEPKI: "TESLIM OLMAYACAĞıZ"   14:37   İMAMOĞLU’NDAN YENI PARTI YANıTı: "SIYASETEN, RUHEN VE BEDENEN HAZıRıZ"   13:36   İBB DAVASıNDA 51’INCI GÜN... TUTUKLU BUĞRA GÖKCE: "İSTANBUL’UN KıYıLARıNı IŞGALDEN KURTARAN EKIP BUGÜN SANıK. BU EKIP, İSTANBUL’UN MUHAFıZLıĞı GÖREVINI ÜSTLENMIŞTIR"   13:34   CHP’LI ÖZCAN, MARMARIS’TE DEPREM VE YAPı GÜVENLIĞI NEDENIYLE KAPANAN OKULLARı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   09:22   MERSIN’DE ÇOCUK İŞÇILIĞIYLE MÜCADELEDE KRITIK UYARı: ’UCUZ İŞÇILIK ÜZERINDEN KAZANÇ RISKI VAR!’   01:54   CHP GENEL MERKEZI’NDE İŞTEN ÇıKARMA KRIZI! ADANA MILLETVEKILI BURHANETTIN BULUT İSYAN ETTI: "VICDANLARA HAVALE EDIYORUZ"   19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK  
 
     
   

AVUKAT REMZİ ÜMİT ATAY: “ADİL YARGILANMA HAKKINA SAYGI GÖSTERİLMELİ” 


Avukat Remzi Ümit Atay, Yargıtay 4. Ceza Dairesi`nin, Gezi Davası tutuklusu ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin verdiği kararının itiraza açık bir karar olmadığına hükmetmesine ilişkin, “Hukuk sistemimizde her aşamada adil yargılanma hakkına saygı gösterilmelidir. Müvekkilimizin durumuyla ilgili olarak, hukuki sürecin tüm aşamalarında adil bir şekilde hareket edildiğinden emin olunması önemlidir” dedi.

 

Tarih : 21 Kasım 2023 Salı 10:45   Okunma : 455

Avukat Remzi Ümit Atay, Yargıtay 4. Ceza Dairesi`nin, Gezi Davası tutuklusu ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin verdiği kararının itiraza açık bir karar olmadığına hükmetmesine ilişkin, “Hukuk sistemimizde her aşamada adil yargılanma hakkına saygı gösterilmelidir. Müvekkilimizin durumuyla ilgili olarak, hukuki sürecin tüm aşamalarında adil bir şekilde hareket edildiğinden emin olunması önemlidir” dedi. 

Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin Gezi Davası tutuklusu ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verdiği kararının itiraza açık bir karar olmadığına hükmetti. Dairenin kararında, 3. Ceza Dairesi tarafından verilen kararın “itiraz yolu açık bir karar olmadığı” belirtilerek, bu nedenle itirazla ilgili karar verilmesine yer olmadığına hükmedildiği ifade edildi. 

Can Atalay hakkında verilen kararı, avukat Remzi Ümit Atay değerlendirdi. Atay, bugün yaptığı yazılı açıklamada, “Hukukun üstünlüğü ilkesine bağlılık, demokratik bir toplumun temelini oluşturur ve bu prensiplere olan güvenin sürdürülmesi, adaletin sağlanması adına kritiktir” dedi. 

HUKUKİ AÇIDAN ENDİŞE VERİCİ” 

Atay, açıklamasında şunları kaydetti: 

“Hatay`ın seçilmiş milletvekili Sayın Can Atalay hakkında Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından verilen kararın itiraza kapalı olduğuna dair Yargıtay 4. Ceza Dairesi tarafından yapılan değerlendirme, hukuk sistemimize ve adil yargılanma ilkesine uygun olmayan bir yaklaşımdır. Bu noktada, Sayın Atalay`ın durumu hakkında birkaç önemli hukuki mesele de bulunmaktadır. 

Öncelikle Can Atalay`ın Gezi protestoları ile ilgili tutuklanması ve hakkındaki ceza kararı, ifade özgürlüğü ve demokratik hakların kullanımı bağlamında değerlendirilmelidir. Demokratik bir toplumda bireylerin düşünce ve ifade özgürlüğüne saygı gösterilmesi esastır. Atalay`ın sadece düşüncelerini ifade ettiği ve demokratik haklarını kullandığı bir ortamda tutuklanması, hukuki açıdan endişe vericidir. 

ADALETİN SAĞLANMASI ADINA KRİTİK” 

İkinci olarak, mahkeme kararlarının itiraza kapalı olması, genellikle bir davanın sonlanması anlamına gelir. Ancak hukuk sistemimizde her aşamada adil yargılanma hakkına saygı gösterilmelidir. Atalay`ın durumuyla ilgili olarak, hukuki sürecin tüm aşamalarında adil bir şekilde hareket edildiğinden emin olunması önemlidir. 

Son olarak, Yargıtay 4. Ceza Dairesi`nin kararına karşı mücadele etmek ve Can Atalay`ın haklarını savunmak adına gerekli hukuki adımların atılmasına devam edilmeli. Hukukun üstünlüğü ilkesine bağlılık, demokratik bir toplumun temelini oluşturur ve bu prensiplere olan güvenin sürdürülmesi, adaletin sağlanması adına kritiktir. 

Bu çerçevede, Can Atalay`ın durumuyla ilgili olarak hukuki mücadelenin sürmesi ve adil bir yargılama sürecinin sağlanmasına yönelik çabaların artarak devam etmesi gerekmektedir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA