13 Eylül 2025 Cumartesi

12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”   14:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÖĞRENCILERE KıRTASIYE DESTEĞI BAŞVURULARı BAŞLADı   14:18   BARO BAŞKANı ÖZDEMIR’DEN, MERSIN ADALET KOMISYONU BAŞKANı CEYLAN’A ZIYARET   12:13   TELEGRAM VE DISCORD FAALIYETI   12:09   KONYA’DA DEHŞETE DÜŞÜREN OLAY!   11:11   KUZOLUK’A ULAŞıM ARTıK DAHA KOLAY: TARSUS BELEDIYESI YOL ENGELINI AŞTı   10:25   HAYAL GÜCÜ ATÖLYESI: MERSIN’DE ÇOCUKLAR SANATLA BÜYÜYOR   23:57   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: CHP’YE YARGı DARBESINE SESSIZ KALMA!   10:10   MEDYA GRUBUNA ŞOK BASKıN: CAN HOLDING’E MALI SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR   10:03   MERCEK’TEN TATLı BIR GELECEK: MERSIN’DE PASTA ŞEFLERI YETIŞIYOR   23:55   KADıKÖY’DE HALKıN İSYANı: “YA HEP BERABER, YA HIÇBIRIMIZ!”   23:25   BAŞLıK: ÖZGÜR ÖZEL’DEN İKTIDARA TARIHI ÇıKıŞ: "MAJESTELERININ MUHALEFETI DEĞILIZ, AK TOROSLAR ÇETESINE BOYUN EĞMEYIZ!"   22:53   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLIYI EZENI AFFETMEYECEĞIZ!” – KADıKÖY’DE 125 BIN KIŞILIK TEPK   22:30   DARBE, DAVA, DAYANıŞMA: DİSK TARIHI’NIN EN KARANLıK SAYFASı KITAPLA AYDıNLANıYOR9   20:54   DEM PARTI VE CHP ARASıNDA DIKKAT ÇEKEN ZIRVE: İSTANBUL’DA STRATEJIK BULUŞMA   20:38   CHP’DEN VALILIĞE SERT MESAJ: BU BINA BIZIM, BU KARAR BIZIM  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR, ÇİFTÇİYE DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR


Artan girdi maliyetlerine yetişemeyen çiftçinin imdadına yetişen Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, çiftçi üretime devam etsin diye desteklerini hız kesmeden sürdürüyor. ‘Destek Büyükşehir`den Üretim Çiftçiden` sloganıyla başlatılan mısır flake yemleri Tarsuslu üreticilere teslim edildi.

 

Tarih : 24 Kasım 2023 Cuma 09:42   Okunma : 277

Artan girdi maliyetlerine yetişemeyen çiftçinin imdadına yetişen Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, çiftçi üretime devam etsin diye desteklerini hız kesmeden sürdürüyor. ‘Destek Büyükşehir`den Üretim Çiftçiden` sloganıyla başlatılan mısır flake yemleri Tarsuslu üreticilere teslim edildi.

‘Destek Büyükşehir`den Üretim Çiftçiden` sloganıyla başlatılan mısır flake yem dağıtımı projesi kapsamında Tarsuslu üreticiler yemlerine kavuşurken; Akdeniz, Aydıncık, Bozyazı, Çamlıyayla, Erdemli, Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerindeki 395 büyükbaş hayvan yetiştiricisine de toplam 246 bin 400 kg mısır flake yem desteği ulaştırılacak.

BASILGAN: “KÜÇÜK ÜRETİCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Özelikle süt üretimi yapan büyükbaş hayvan yetiştiricilerine desteklerin ulaştırıldığını kaydeden Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığında Veteriner Hekim Seçil Basılgan, Tarsus`ta yem dağıtımının 2. etabını tamamladıklarını belirtti. Basılgan, “Tarsus`ta bulunan 231 çiftçimizin yem desteklerini tamamlamış olduk. Sırada Yenişehir, Mezitli, Akdeniz, Erdemli ve Toroslar ilçelerimiz var. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak küçük üreticilerimizin her zaman yanında olmaktayız, bunun için de büyükbaş hayvan yetiştiricilerine destek olarak mısır flake dağıtımı yapmaktayız” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR`İN DESTEKLERİ SAYESİNDE ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLMEYE BAŞLADI”

Verilen destek sayesinde biraz olsun rahatladıklarını belirten üretici Emine Aslan, “Alamıyorduk yemleri, alabildiklerimiz de güzel değildi. Her şey çok pahalı. Belediye başkanımız yem desteği verince iyi oldu, biraz rahatladık. Umarım bereketli olur. Destekler sayesinde çiftçinin yüzü gülmeye başladı. Hep destek veriyor zaten” diye konuştu.

Desteklerden çok memnun olduklarını kaydeden üretici Yaşar Dağhan, devamının gelmesini istediklerini belirterek, “Yem maliyetleri yüksek, böyle desteklerin devamlı olması gerekiyor. Destek olursa çiftçiler bir nebze ayakta kalabilirler. Yüzde 50 hibeli yemin gerçekten katkısı büyük oluyor ama dediğim gibi devamlı olursa o zaman daha iyi olur” dedi.

Hacıhamzalı Köyü`nden üretici Metin Kara ise “Desteklerimiz bugün geldi. Mersin Büyükşehir Belediyesi çiftçimizi, milletimizi düşünüyor. Desteksiz zor, her şey ateş pahası oldu. Süt ucuz, yem pahalı, et düştü, millet mağdur” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA