19 Aralık 2025 Cuma

14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"  
 
     
   

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU: "KADINA KARŞI ŞİDDETTE İYİ HAL İNDİRİMİ KALDIRILMALI"


Aydın Büyükşehir Belediyesi kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için Atatürk Kent Meydanı`nda “Şiddete Yer Yok” etkinliği düzenledi. Kadın haklarına dikkat çekilen etkinlikte konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “İyi hal indiriminin mutlaka kaldırılması gerekiyor. Bir erkek kravat taktığı için iyi hal indiriminden yararlanıyor; bu kabul edilebilir değil. Yasaların daha da ağırlaştırılması gerekiyor” dedi.

 

Tarih : 25 Kasım 2023 Cumartesi 17:10   Okunma : 590

Aydın Büyükşehir Belediyesi kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için Atatürk Kent Meydanı`nda “Şiddete Yer Yok” etkinliği düzenledi. Kadın haklarına dikkat çekilen etkinlikte konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “İyi hal indiriminin mutlaka kaldırılması gerekiyor. Bir erkek kravat taktığı için iyi hal indiriminden yararlanıyor; bu kabul edilebilir değil. Yasaların daha da ağırlaştırılması gerekiyor” dedi.

Çerçioğlu, kadına yönelik şiddete en yüksek sesle “Hayır” dediklerinin altını çizerek, “Bu yılın ilk 10 ayında rakamlar korkunç. 348 kadınımız maalesef erkekler tarafından öldürüldü. Büyükşehir Belediyesi`nin sığınma evinde üç yıl içerisinde binden fazla kadınımıza 700 çocuğuyla birlikte hizmet verdik” dedi. Aydın Büyükşehir Belediyesi`nin her zaman kadının yanında yer aldığının altını çizen Çerçioğlu “İstihdam politikamızda kadınlarımızın yanında olduk. Eşitler arasında kadını tercih ettik, böyle yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Etkinlik alanında kadınlar, Büyükşehir Belediyesi`nin psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet uzmanları tarafından şiddet türleri konusunda bilgilendirildi. Kadınlara yaşadıkları olumsuz durumlarda neler yapmaları gerektiği anlatıldı.

Ayrıca etkinlik alanında kadına karşı şiddete dikkati çeken karikatürler sergilendi, Şehir Tiyatroları tarafından da bir oyun sahnelendi. 

Diğer taraftan Atatürk Kent Meydanı`ndaki havuz, kadına karşı şiddetle mücadelenin bu yılki simgesi olan turuncu renkte ışıklandırılacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA