29 Ekim 2026 Perşembe

23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’   19:04   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN: ’CUMHURIYET COŞKUSU MAHALLELERIMIZDEN SOKAKLARıMıZA YAYıLıYOR’   19:01   ATAHAN KAYTAŞ: ‘CUMHURIYET, GENÇLIĞIN İNANCı VE GELECEĞIN GÜVENCESIDIR’   18:58   ERCAN MUTLUAY’DAN 29 EKIM MESAJı: ‘CUMHURIYET, ORTAK GELECEĞIMIZIN EN KıYMETLI MIRASıDıR’   18:56   KADIR ÖZCAN: ’EKONOMIK VE SOSYAL KALKıNMANıN TEMELI CUMHURIYET İLKELERIDIR’   18:54   CHP TOROSLAR İLÇE BAŞKANı CUMALI AKBAŞ: ’CUMHURIYET MEŞALESI TOROSLAR’ıN ZIRVESINDE DAIMA YANACAK’   18:53   GÜROL AKBAŞ’TAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, GÜÇLÜ TÜRKIYE VE AYDıNLıK GELECEĞIMIZIN TEMINATıDıR’  
 
     
   

ÖZGÜR CEYLAN`DAN, HÜRKUŞ İLE İLGİLİ İKİ FARKLI AÇIKLAMA YAPAN BAKAN YAŞAR GÜLER`E TEPKİ: "SAYIN BAKANIN SAVUNMA SANAYİMİZİ İÇ SİYASETE ALET ETMESİ KABUL EDEBİLECEĞİMİZ BİR DAVRANIŞ DEĞİLDİR. TSK`YA OLAN GÜVENİ SARSIYORSUNUZ, AYIPTIR"


CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler`in temel eğitim uçağı Hürkuş`un TSK envanterinde olup olmadığına ilişkin bir hafta içinde iki farkı açıklama yaptığını belirterek, "Böylesi çelişkili açıklamalar size yakışmadı Sayın Bakan. Genelkurmay Başkanlığı gibi en saygın görevlerde bulunmuş Sayın Bakanın böylesi çelişkili açıklamalar yapması ve savunma sanayimizi iç siyasete alet etmesi en kibar değimiyle kabul edebileceğimiz bir davranış biçimi değildir. TSK`ya olan güveni sarsıyorsunuz, ayıptır" dedi.

 

Tarih : 26 Kasım 2023 Pazar 13:25   Okunma : 769

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler`in temel eğitim uçağı Hürkuş`un TSK envanterinde olup olmadığına ilişkin bir hafta içinde iki farkı açıklama yaptığını belirterek, "Böylesi çelişkili açıklamalar size yakışmadı Sayın Bakan. Genelkurmay Başkanlığı gibi en saygın görevlerde bulunmuş Sayın Bakanın böylesi çelişkili açıklamalar yapması ve savunma sanayimizi iç siyasete alet etmesi en kibar değimiyle kabul edebileceğimiz bir davranış biçimi değildir. TSK`ya olan güveni sarsıyorsunuz, ayıptır" dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Özgür Ceylan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler`in temel eğitim uçağı Hürkuş`un Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Hürkuş`un envanterinde olup olmadığına ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda ve komisyonda yönelttiği sorulara verdiği yanıtta iki farklı açıklama yaptığını belirterek, Bakan Güler`e tepki gösterdi.

"SAVUNMA SANAYİMİZİ İÇ SİYASETE ALET ETMESİ EN KİBAR DEĞİMİYLE KABUL EDEBİLECEĞİMİZ BİR DAVRANIŞ BİÇİMİ DEĞİLDİR"

Ceylan, Güler`in 16 Kasım günü Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu`nda gerçekleştirdiği sunuş konuşmasında, “Yakın zamanda savunma sanayimizin yeni göz bebekleri olan temel eğitim uçağımız Hürkuş, helikopter ve uçak taşıma kabiliyetlerine sahip ilk çok maksatlı amfibi gemimiz TCG Anadolu ve bunlar gibi birçok kritik sistem kahraman ordumuzun envanterine dahil edilmiştir” şeklinde açıklama yapmasına karşın, konuyla ilgili komisyonda sorduğu soruya Bakan Güler imzalı 24 Kasım tarihli yazılı cevapta ise “TSK`nın ihtiyaçları kapsamında TUSAŞ tarafından yeni nesil temel eğitim uçağı `Hürkuş` ve tekamül jet eğitim uçağı `Hürjet` projeleri yürütülmektedir. Halen 2 adet Hürkuş-B uçağı ile Hv.K.K.lığının ihtiyaçlarını karşılayacak test ve değerlendirme süreci TUSAŞ ile koordineli olarak yürütülmektedir. İhtiyaçlara yönelik geliştirmenin tamamlanmasını müteakip seri üretim ve tedarik aşamasına geçilmesi öngörülmektedir” ifadelerinin yer aldığına dikkat çekti.

Bakan Güler`in yakın bir zamana kadar Genelkurmay Başkanı olarak TSK mensubu olduğunu hatırlatan Ceylan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“TSK en önemli kademelerinde görev yapmış bir kişinin böylesi çelişkili ifadeler kullanması, kamuoyuna açık bir toplantıda iktidarın siyasal çıkarlarına yönelik açıklama yapması, kişiye özel açıklamada ise farklı bilgiler vermesi şık olmamıştır. Sürekli dile getirmeye çalışıyoruz. Savunma sanayimizde yaşanan her gelişme bizim gurur kaynağımızdır. Ancak Askeri Lise, Harp Okulu ve Harp Akademilerinden mezun olup Genelkurmay Başkanlığı gibi en saygın görevlerde bulunmuş Sayın Bakanın böylesi çelişkili açıklamalar yapması ve savunma sanayimizi iç siyasete alet etmesi en kibar değimiyle kabul edebileceğimiz bir davranış biçimi değildir. TSK`ya olan güveni sarsıyorsunuz Sayın Bakan. Ayıptır."

GÖRÜNTÜ: ARŞİV

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA