17 Haziran 2026 Çarşamba

18:46   TRUMP G7 ZIRVESINDE: HÜRMÜZ BOĞAZı CUMAYA KADAR TAMAMEN AÇıLACAK   18:46   CHP MYK YARıN TOPLANACAK: ANKARA VE İZMIR IL BAŞKANLARıNıN IHRACı GÜNDEMDE   16:40   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPAN ZEYDAN KARALAR: “OLMAYAN BIR IŞ IÇIN SORGULANıYORUZ”   15:38   MUHARREM İNCE’DEN EKREM İMAMOĞLU’NA ZIYARET   14:38   ÖZGÜR ÇELIK’TEN SILIVRI VE BEYLIKDÜZÜ OPERASYONLARıNA TEPKI: "TESLIM OLMAYACAĞıZ"   14:37   İMAMOĞLU’NDAN YENI PARTI YANıTı: "SIYASETEN, RUHEN VE BEDENEN HAZıRıZ"   13:36   İBB DAVASıNDA 51’INCI GÜN... TUTUKLU BUĞRA GÖKCE: "İSTANBUL’UN KıYıLARıNı IŞGALDEN KURTARAN EKIP BUGÜN SANıK. BU EKIP, İSTANBUL’UN MUHAFıZLıĞı GÖREVINI ÜSTLENMIŞTIR"   13:34   CHP’LI ÖZCAN, MARMARIS’TE DEPREM VE YAPı GÜVENLIĞI NEDENIYLE KAPANAN OKULLARı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   09:22   MERSIN’DE ÇOCUK İŞÇILIĞIYLE MÜCADELEDE KRITIK UYARı: ’UCUZ İŞÇILIK ÜZERINDEN KAZANÇ RISKI VAR!’   01:54   CHP GENEL MERKEZI’NDE İŞTEN ÇıKARMA KRIZI! ADANA MILLETVEKILI BURHANETTIN BULUT İSYAN ETTI: "VICDANLARA HAVALE EDIYORUZ"   19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”   19:12   CHP’DE ANLAŞMA: ÖZEL DE KıLıÇDAROĞLU DA GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK   19:10   DEM PARTI’DEN "SEYFO" ANMASı   11:32   MEZITLI BELEDIYESI RITIM GRUBU’NDAN HATAY’DA DAYANıŞMA KONSERI   11:31   MUTABAKAT, KÜRESEL PIYASALARA NEFES ALDıRDı,: ALTıN VE ASYA BORSALARı YÜKSELDI, PETROL GERILEDI   10:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KALKıNMADA SÜRDÜRÜLEBILIR MODEL: “HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM”   10:28   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE PSIKOLOJIK VE AKADEMIK DESTEK  
 
     
   

VELİ AĞBABA: "DEVLETİ HEM KUMARBAZ HEM ALKOLİK YAPMIŞ DURUMDASINIZ, DEVLET ÂDETA BİR KUMARHANE GİBİ İŞLETİLİYOR"


CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`ndaki torba kanun teklifi görüşmelerinde "2007-2023 döneminde devletin şans oyunlarından topladığı vergi yüzde 7 bin 949 artmış durumda. 2023`ün ilk 10 ayında şans oyunlarından elde edilen gelir 19,4 milyar, 2024`te toplanması beklenen şans oyunları vergisi 55 milyar. Nereden para kazanıyor devlet? Bir; şans oyunlarından. Devleti kumarbaz yaptınız. İki; alkollü içeceklerden. Devleti de alkolik yaptınız. Bakın, 4 duble rakı içiyorlar ya, 3`ünü devlet içiyor, 1`ini vatandaş içiyor. Ya, devleti hem kumarbaz hem alkolik yapmış durumdasınız. Devlet âdeta bir kumarhane gibi işletiliyor" dedi.

 

Tarih : 28 Kasım 2023 Salı 20:05   Okunma : 795

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`ndaki torba kanun teklifi görüşmelerinde "2007-2023 döneminde devletin şans oyunlarından topladığı vergi yüzde 7 bin 949 artmış durumda. 2023`ün ilk 10 ayında şans oyunlarından elde edilen gelir 19,4 milyar, 2024`te toplanması beklenen şans oyunları vergisi 55 milyar. Nereden para kazanıyor devlet? Bir; şans oyunlarından. Devleti kumarbaz yaptınız. İki; alkollü içeceklerden. Devleti de alkolik yaptınız. Bakın, 4 duble rakı içiyorlar ya, 3`ünü devlet içiyor, 1`ini vatandaş içiyor. Ya, devleti hem kumarbaz hem alkolik yapmış durumdasınız. Devlet âdeta bir kumarhane gibi işletiliyor" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda, AKP`nin ekonomiye ilişkin düzenlemelerin yer aldığı torba kanun teklifinin görüşmelerine bugün başlandı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, görüşmelerde özetle şunları ifade etti:

"ANAYASA MAHKEMESİ`NİN İŞLEVİ ÇOK KALMADI, SİZİN DE DESTEĞİNİZLE YARGITAYIN BİR DARBESİ OLDU"

"AKP döneminde torba yasa, âdeta bir kanun yapma şekline dönüşmüş durumda. Bu düzenlemeyle Anayasa`ya aykırı düzenleme yapılıyor. Anayasa Mahkemesi iptal ediyor, sonra yasa üzerinde çok ufak değişikliklerle aynı madde tekrar Meclis`e getiriliyor, Anayasa Mahkemesi bu kararlarla işlevsiz hâle getiriliyor. Zaten Anayasa Mahkemesinin işlevi çok kalmadı, sizin de desteğinizle Yargıtay`ın bir darbesi oldu. Bu şekilde bu da darbe süreci de devam ediyor.

"KANUN TEKLİFİNDE HER GEÇEN SAAT YOKSULLAŞAN DAR GELİRLİYLE İLGİLİ DÜZENLEME YOK"

Bugün Türk-İş, kasım ayı açlık ve yoksulluk sınırlarını açıkladı; açlık sınırı 14 bin 26 liraya, yoksulluk sınırı 45 bin 687 liraya çıktı. Peki, bu kanun teklifinde her geçen gün değil, artık her geçen saat yoksullaşan dar gelirliyle ilgili düzenleme var mı? Yine yok. Enflasyon almış başını gitmiş. Asgari ücret açlık sınırının 2 bin 624 TL altında kalmış. Çiçeği burnunda Çalışma Bakanı asgari ücrete 2024 yılında tek sefer zam yapılacağını söyledi. Bir başka şey, biliyorsunuz, 2024 için enflasyon hedefi yüzde 36, yeniden değerleme oranı yüzde 58,5. Yani hükûmet de enflasyon rakamına uymuyor, asgari ücret de herhâlde hesaplanırken bununla ilgili bir düzenleme yapılmayacak gibi gözüküyor. Maalesef, çalışan yoksulluğuyla ilgili, asgari ücretliyle, emekliyle ilgili bir düzenleme yok.

"DEVLET ÂDETA BİR AVUÇ RANTİYECİYE TESLİM OLMUŞ DURUMDA; BU DA SİZİN GEÇİRDİĞİNİZ KANUNLARLA OLUYOR"

Çocuk bezi alan vatandaştan yüzde 10 KDV alıyor, buzdolabı bozulan vatandaş yenisini almak isterse yüzde 20 KDV ödüyor, ÖTV ödüyor; cep telefonu bozulan vatandaş, ÖTV, KDV ödüyor ama kur korumalı mevduatla milyarlarca gelir elde eden şirketler Kurumlar Vergisi`nden istisna tutuluyor, devlet âdeta bir avuç rantiyeciye teslim olmuş durumda; bu da sizin geçirdiğiniz kanunlarla oluyor.

"BU FATİH TERİM FONU VAR YA VALLAHİ SİZ YAPTINIZ"

Öyle bir cumhuriyet oluşturdunuz ki bakın bu Dilan Polat, sosyal medya fenomenleri, bu Fatih Terim fonunu var ya vallahi siz yaptınız. insanlar eskiden üretim yaparak zenginleşmeye çalışırdı, bir işe girerek zenginleşmeye çalışırdı, alın teriyle zenginleşmeye çalışırdı. Allah aşkına şu memlekete bir bakın, zenginlere bir bakın; kimler zengin oluyor? bu hani kumar günah ya, kumarın en çok arttığı dönem sizin döneminiz; bu şans oyunlarının en çok arttığı dönem sizin döneminiz. Millet şimdi yasa dışı bahisle, sosyal medyayla, kara parayla zenginleşmeye devam ediyor. Bu gri listeye niye alındı biliyor musunuz? İşte bu şekilde zenginleşen insanlar, kara para, `Nereden buldun?` sorusunun sorulmaması nedeniyle yeni bir zengin türü yarattınız.

"DEVLET ÂDETA BİR KUMARHANE GİBİ İŞLETİLİYOR"

2007-2023 döneminde devletin şans oyunlarından topladığı vergi yüzde 7 bin 949 artmış durumda, 2023`ün ilk 10 ayında şans oyunlarından elde edilen gelir 19,4 milyar, 2024`te toplanması beklenen şans oyunları vergisi 55 milyar. Nereden para kazanıyor devlet? Bir; şans oyunlarından. Devleti kumarbaz yaptınız. İki; alkollü içeceklerden. Devleti de alkolik yaptınız. Bakın, 4 duble rakı içiyorlar ya, 3`ünü devlet içiyor, 1`ini vatandaş içiyor. Ya, devleti hem kumarbaz hem alkolik yapmış durumdasınız, devlet âdeta bir kumarhane gibi işletiliyor."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA