24 Ekim 2025 Cuma

15:05   CHP’LI KıŞ: “BIR YANDA MILYAR EUROLUK KAYNAKLAR, DIĞER YANDA SUSUZ KALAN TARLALAR!”   15:04   CAN ATALAY’DAN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ’A ÇAĞRı   15:03   CHP’LI ÖZÇAĞDAŞ, YENIŞEHIR BELEDIYESI’NIN ’ERKEN ÇOCUKLUK GELIŞIMI PROJESI’NI INCELEDI   15:01   VAHAP SEÇER: “BIZIM ADAY GÖSTERDIĞIMIZ BIR ARKADAŞıMıZ ÇANKAYA’DA CUMHURBAŞKANı OLACAK”   14:50   GAZETECI ERCÜMENT AKDENIZ HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANı OLDUĞUNDA ILK TALIMATı, ‘CUMHURIYET YURTLARı’Nı BITIRIN’ OLACAK”   14:45   CHP’NIN KURULTAY IPTAL DAVASıNıN BEŞINCI DURUŞMASı YARıN YAPıLACAK   14:44   ABB: MANSUR YAVAŞ’A VERILEN 7 GÜNLÜK SÜRE, MÜLKIYE SORUŞTURMALARıNDA STANDART UYGULAMA   14:42   BULDAN VE SANCAR’DAN EDIRNE VE KANDıRA’DA CEZAEVI ZIYARETI: "DEMIRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ’ıN SÜRECE DESTEĞI TAM"   14:40   ALI YERLIKAYA: “ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYELERINE YÖNELIK DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 42 ŞÜPHELI YAKALANDı”   11:23   MINIK BILIM İNSANLARı MERCAN’DA GELECEĞI KODLUYOR   10:50   YEREL DEMOKRASIYI KANUNLA SUSTURAMAZSıNıZ!   10:35   CUMHURIYET SOHBETI, ESNAF DIYALOĞU, GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BOLTAÇ TARSUS’UN KALBINDE   09:30   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN TBMM’DE SERT ÇıKıŞ: “VATANDAŞA YENI YÜK GETIRMEYIN!”   22:21   VAHAP SEÇER: “TARıM MILLI MESELEDIR, ÜRETIMIN DEĞERINI BILIYORUZ”   21:27   MERSIN’DE TARıMıN GELECEĞI GÜNEŞLE, GÜBREYLE, NERGISLE AYDıNLANıYOR   21:01   YUMURTALıK’TA AY YıLDıZ COŞKUSU: 21 MAHALLEDE BAYRAKLAR YENILENDI!   16:16   TARSUS BELEDIYESI DR. ÜSTÜN EZER ZEYTIN GEN KORUMA ALANıNDA HASAT BAŞLADı   16:14   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “KÂĞıT ÜZERINDE HAK VAR, AMA O HAKLARı KULLANAN IŞÇI KALMADı!”   16:12   BÜYÜKŞEHIR İLE MERSIN’DE ÖĞRENCI OLMAK ÇOK KOLAY  
 
     
   

MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ VE MERSİN KIRŞEHİRLİLER DERNEĞİ `NEŞET ERTAŞ`I ANMA` KONSERİ DÜZENLEDİ


Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin`deki Kırşehirliler Derneği, Neşet Ertaş`ı Anma Konseri düzenledi. Sanatçı İsmail Altunsaray ve Kırşehir Abdallar Topluluğu`nun sahne aldığı konserde türküler `Bozkırın Tezenesi` Neşet Ertaş`ın anısına seslendirildi.

 

Tarih : 29 Kasım 2023 Çarşamba 12:47   Okunma : 446

Mersin Yenişehir Belediyesi ve Mersin`deki Kırşehirliler Derneği, Neşet Ertaş`ı Anma Konseri düzenledi. Sanatçı İsmail Altunsaray ve Kırşehir Abdallar Topluluğu`nun sahne aldığı konserde türküler `Bozkırın Tezenesi` Neşet Ertaş`ın anısına seslendirildi.

Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen Neşet Ertaş`ı Anma Konserine, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit`in yanı sıra Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 27. Dönem CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Mersin`deki Kırşehirliler Derneği Başkanı Hüseyin Kılıç, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri ile belediye meclis üyeleri katıldı. Mersinliler anma gecesinde salonu doldururken, İsmail Altunsaray ve Kırşehir Abdallar Topluluğu, Türk halk müziğinin efsane ismi Neşet Ertaş`ı unutulmaz eserleriyle andı. Neşet Ertaş`ın hayatından kesitlerin anlatıldığı ve eserlerinin dinleyicilerle buluştuğu anma konseri, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

"BİZİM HAYATA BAKIŞIMIZDA BİR VEFA VAR" 

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit konserin açılışında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Bizim hayata bakışımızda bir vefa var. Yani biz ilk defa anma yapmıyoruz. Büyük ozanlarımızı, şairlerimizi özellikle bu salonda çok andık, anmaya da devam edeceğiz. Bugün büyük ozanımız Neşet Ertaş için bir aradayız. 2019 yılında Kırşehir, müzik dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı`na alındı. Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş başta olmak üzere halk ozanlarının beslendiği bozlak kültürü ve Abdal geleneği gelecek kuşaklara aktarılıyor. Bu gece hem 2012 yılında aramızdan ayrılan Neşet Ertaş`ı anıyor hem de bu mirasa sahip çıkıyoruz.11 yıl önce kaybettiğimiz ozanımızı burada tekrar sizlerle beraber anıyoruz. Işıklarda uyusun. Ve ‘Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma yanına otur. Çünkü kötü insanların türküleri yoktur.` sözü çok kıymetli.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA