13 Mart 2026 Cuma

16:37   CHP’LI TRAKYA BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı...ÇANAKKALE BELEDIYE BAŞKANı MUHARREM ERKEK: "ASLA VE ASLA BIR MILIM DAHI GERI ADıM ATMAYACAĞıZ"   16:34   GÜVENPARK KATLIAMı’NıN 10. YıLı... MANSUR YAVAŞ: "ŞEHIT OLAN VATANDAŞLARıMıZı RAHMETLE ANıYORUM"   16:33   ÜNLÜ TARIHÇI İLBER ORTAYLı HAYATıNı KAYBETTI   15:39   ÖMER GÜNEL GÖZALTıNA ALıNDı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ÖMER GÜNEL’IN SIYASI BIR OPERASYONUN HEDEFI OLDUĞU APAÇıK ORTADADıR"   15:37   CHP’DEN DOĞU AKDENIZ YEREL MEDYA BULUŞMASı… CHP’LI BULUT: “TRT SAVCıLıĞA SOYUNDU”   15:36   GÖZALTıNA ALıNAN KUŞADASı BELEDIYE BAŞKANı GÜNEL’DEN AÇıKLAMA... "MÜCADELEM SADECE HAKSıZLıĞA KARŞı DEĞIL, KÖTÜLÜĞE VE KÖTÜYE KARŞı DA OLACAK"   15:36   MSB: İRAN’DAN ATEŞLENIP TÜRK HAVA SAHASıNA GIREN BIR BALISTIK MÜHIMMAT NATO HAVA VE FÜZE SAVUNMA UNSURLARı TARAFıNDAN ETKISIZ HALE GETIRILDI   14:23   CHP’LI ESKI İL BAŞKANLARıNDAN BAŞKAN SEÇER’E DESTEK ZIYARETI   13:35   ÖZGÜR ÖZEL, SOSYALIST ENTERNASYONAL PREZIDYUM TOPLANTıSı’NA KATıLDı: "BU BASKı REJIMI ALTıNDA IKTIDARA DOĞRU YÜRÜMEYE ÇALıŞıYORUZ"   22:30   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı TOROSLAR’DA KURULDU: BAŞKAN SEÇER’DEN ’BIRLIK’ MESAJı!   21:58   MERSIN’DE ADıYAMAN RÜZGARı: BALYANLıLAR BAŞKAN VAHAP SEÇER’I ÇIÇEKLERLE KARŞıLADı   16:17   AYŞEGÜL DOĞAN: "BAYRAM ARIFESINDE YA DA SONRASıNDA DEM PARTI İMRALı HEYETI TEKRAR ADADA SAYıN ÖCALAN’LA BIR GÖRÜŞME YAPABILIR"   16:16   AYLIN NAZLıAKA: "YETKILILERI DERHAL HAREKETE GEÇMEYE, ROJIN KABAIŞ’IN AILESININ GÜVENLIĞINI SAĞLAMAYA ÇAĞıRıYORUZ"   16:15   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… MAHKEME BAŞKANı VE GAZETECILER ARASıNDA GERILIM SONRASı DURUŞMAYA 16 MART PAZARTESI GÜNÜNE KADAR ARA VERILDI   15:56   GÖKHAN GÜNAYDıN: "23 YıL SONRA AKP’NIN GELDIĞI NOKTA TÜRKIYE AÇıSıNDAN BIR MILLI GÜVENLIK SORUNUDUR"   15:55   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’ıN "MÜJDE" AÇıKLAMASıNA EMEKLILERDEN TEPKI: HER ZAMAN BAYRAM ÖNCESI YATıRıLıYORDU. BU MÜJDE DEĞIL   15:30   TUNCER BAKıRHAN’DAN 12 MART AÇıKLAMASı: "ARADAN GEÇEN 31 YıLA RAĞMEN KATLIAMıN TÜM YÖNLERIYLE AYDıNLATıLMAMıŞ OLMASı ACıYı DERINLEŞTIRMEYE DEVAM EDIYOR"   15:29   ÖZGÜR ÖZEL’DEN İSTIKLAL MARŞı’NıN KABULÜNÜN 105’INCI YıLı MESAJı: "BÜYÜK ŞAIRIMIZ MEHMET AKIF ERSOY’U VE MILLI MÜCADELE KAHRAMANLARıMıZı SAYGıYLA ANıYORUM"   13:28   İBB DAVASı’NDA DÖRDÜNCÜ GÜN… İMAMOĞLU’NDAN DURUŞMADA EKRANA YANSıTıLAN TABLOYA TEPKI: “BAŞSAVCı GÖRÜNÜMLÜ SIYASETÇININ LIDERLIĞINDE ÇALıŞAN SAVCıLıK YAPTı BUNLARı”   10:57   MERSIN’DE KALPLERI ISıTAN BULUŞMA: ÜÇ KUŞAK DOĞANıN KALBINDE BIRLEŞTI!  
 
     
   

ÖZGÜR KARABAT AÇIKLADI: “ABD KONGRESİ`NE YENİ RAPOR SUNULDU. RAPORDA, 7 AY ÖNCE UYARDIĞIM POS TEFECİLİĞİ VE KARA PARA AKLAMA SKANDALI YER ALIYOR”


CHP Genel Saymanı Özgür Karabat, “ABD`nin devlet kurumu olan Development Finance Corporation (DFC) belirli aralıklarla ABD Kongresi`ne raporlar sunar. Son raporunda Türkiye`nin pos cihazı meselesinde kara para aklama, terörün finansmanı gibi konuların üstünü kapatmaya çalıştığı belirtildi…. Bu raporda, benim 7 ay önce uyardığım pos tefeciliği ve kara para aklama skandalı yer alıyor. Daha önce uyarılarım dinlenseydi, gri listeden çıkmış olurduk. ABD gibi ülkelere de diplomatik koz vermezdik” dedi.

 

Tarih : 30 Kasım 2023 Perşembe 16:16   Okunma : 726

CHP Genel Saymanı Özgür Karabat, “ABD`nin devlet kurumu olan Development Finance Corporation (DFC) belirli aralıklarla ABD Kongresi`ne raporlar sunar. Son raporunda Türkiye`nin pos cihazı meselesinde kara para aklama, terörün finansmanı gibi konuların üstünü kapatmaya çalıştığı belirtildi…. Bu raporda, benim 7 ay önce uyardığım pos tefeciliği ve kara para aklama skandalı yer alıyor. Daha önce uyarılarım dinlenseydi, gri listeden çıkmış olurduk. ABD gibi ülkelere de diplomatik koz vermezdik” dedi.

CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, geçen Nisan ayında gündeme getirdiği pos cihazları üzerinden kara para aklama iddialarına ilişkin X hesabında bugün yeni bir gelişmeyi duyurdu. Konuyla ilgili olarak ABD`nin devlet kurumu olan DFC tarafından ABD Kongre`sine bir rapor sunulduğunu belirten Karabat, raporda Türkiye`nin de adının geçtiğini duyurdu.

Karabat`ın açıklaması şöyle:

“Türkiye maalesef kara para konusunda başını belaya sokmak üzere. ABD Kongresi`ne yeni bir rapor sunuldu. Bu raporda, benim 7 ay önce uyardığım pos tefeciliği ve kara para aklama skandalı yer alıyor. Daha önce uyarılarım dinlenseydi, gri listeden çıkmış olurduk. ABD gibi ülkelere de diplomatik koz vermezdik.

“YENİ EKONOMİ POLİTİKASIYLA BAŞARILI İZLENİMİ VERİYOR. AMA KARA PARAYA MUHTAÇ”

Yeni gelişmeleri anlatacağım…Burada yaptığım ilk uyarıları görebilirsiniz. Mali Eylem Görev Gücü (FATF) kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanının engellenmesi konularında Türkiye`yi, üzerine düşeni yapmadığı için gri listeye aldı. Mehmet Şimşek, gri listeden çıkmak için ne gerekiyorsa yapacağız dedi; ama bu büyük bir yalan. Dolandırıcılar, mafyalar, tefeciler almış başını gidiyor. Sesi çıkmayan tek bir kişi var. O da Mehmet Şimşek. Yeni ekonomi politikasıyla başarılı izlenimi veriyor. Ama kara paraya muhtaç!

“TÜRKİYE`NİN POS CİHAZI MESELESİNDE KARA PARA AKLAMA, TERÖRÜN FİNANSMANI GİBİ KONULARIN ÜSTÜNÜ KAPATMAYA ÇALIŞTIĞI BELİRTİLDİ”

Bankalar da artık bu çarkın içine girmiş durumda. Gündemdeki son fon skandallarında bankaların adının geçmesi tesadüf değil. Çünkü denetimler yetersiz, ‘para getirin de nasıl olursa olsun.` deniyor. ABD`nin devlet kurumu olan Development Finance Corporation (DFC) belirli aralıklarla ABD Kongresi`ne raporlar sunar. Son raporunda Türkiye`nin pos cihazı meselesinde kara para aklama, terörün finansmanı gibi konuların üstünü kapatmaya çalıştığı belirtildi. Peki, neler oldu? Türkiye`de soruşturma devam ederken kanuna aykırı bir şekilde takipsizlik kararı verildi. Bu karara itiraz edildi. Peki, bu süreç nasıl gelişti? Pos tefeciliğine karışan bankalar, aralarında eski milletvekillerinin de bulunduğu bazı avukatlar aracılığıyla adliyelerde sipariş karar çıkartmaya başladılar. Yapılan şikayetleri kapatmaya çalışıyorlar. Yargıdaki çete devrede!

“ON MİLYARLARCA DOLARLIK BİR PARA AKLAMA SÖZ KONUSU VE ABD BUNU UZUN SÜREDİR İNCELİYOR”

Kara para ile ilgili araştırmayı MASAK`ın yapması gerekiyor. Kanun bunu emrediyor. Ancak BDDK Kanunu`na göre kararlar çıkartılıyor. Zannediyorlar ki olayı böyle kapatabilecekler. Ancak hem AKP`nin hem de bu bankaların anlamadığı konu şu. On milyarlarca dolarlık bir para aklama söz konusu ve ABD bunu uzun süredir inceliyor. Siz mahkemeden takipsizlik kararı alsanız ne olur!

“POS TEFECİLERİ ELDE ETTİKLERİ KOMİSYON GELİRLERİNİN VERGİSİNİ DE ÖDEMEDİKLERİ İÇİN VERGİ KAÇAKÇILIĞI OLUYOR”

ABD Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi (OFAC) bu konuyla yakından ilgileniyor. Libya`dan, Irak`tan kara paranın Türkiye`de aklanması söz konusu. Bu olay Türkiye`nin başını belaya sokacak diye tekrar uyarıyorum. Bu olayın bir diğer boyutu da vergi kaybı. Pos tefecileri elde ettikleri komisyon gelirlerinin vergisini de ödemedikleri için vergi kaçakçılığı oluyor. Mehmet Şimşek kaynak arıyorsa, KDV`ye zam yapacağına önce buradaki vergileri tahsil etsin.

“BIRAKIN BÜROKRATLAR İŞİNİ YAPSIN. KİMLER NE CEZA ALIYORSA ALSIN. VERGİ KAYBI TELAFİ EDİLSİN”

Kimlere pos cihazı dağıtıldı, bunlar ne kadar satış yaptı, hangi bankalar bunları yönetti, hepsinin kaydı var. Mehmet Şimşek Maliye Bakanı olduğunu da hatırlarsa buradaki vergi kaybını tahsil eder. Burada zincirleme bir finansal suç var. Hem kara para hem de vergi kaçakçılığı... Bu olay MASAK`ın ve Gelir İdaresi Başkanlığı`nın önünde. Bırakın bürokratlar işini yapsın. Kimler ne ceza alıyorsa alsın. Vergi kaybı telafi edilsin.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA