12 Mayıs 2025 Pazartesi

14:43   CHP`LI IL BELEDIYE BAŞKANLARı TOPLANTıSı 14-16 MAYıS TARIHLERI ARASıNDA AMASYA`DA YAPıLACAK   12:48   TBMM`DE BAŞKANVEKILLIĞI TARTıŞMASı... TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ, GÜLIZAR BIÇER KARACA`NıN YERINE CELAL ADAN`ı TBMM BAŞKANVEKILI OLARAK GÖREVLENDIRDI   12:15   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: “BU, ŞEFFAFLıKTAN KAÇAN BIR IKTIDARıN AÇıK ITIRAFıDıR”   10:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESINDEN TARSUS`TA KÖPRÜ GENIŞLETME ÇALıŞMASı   10:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, YKS ÖNCESINDE SıNAV PROVASı DÜZENLEDI   10:01   TARSUS BELEDIYESI, ENGELLILER HAFTASı`Nı VE ANNELER GÜNÜ`NÜ BIRLIKTE KUTLADı   18:20   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN 32 ANNEYE "ANNELER GÜNÜ" TELEFONU   17:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "BELEDIYECILIK VATANDAŞLA IÇ IÇE OLMALı, TOPLUMUN HER SORUNUNDA YANıNDA OLMALı"   11:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "BIR ÇOCUĞUN GELECEĞI IÇIN DIRENEN HER ANNE, BU ÜLKENIN KADERINI DEĞIŞTIRIR"   09:51   DILEK KAYA İMAMOĞLU`NDAN "ANNELER GÜNÜ" MESAJı: "TÜM GENÇLER SERBEST BıRAKıLANA, SEVDIKLERIMIZ ARAMıZA DÖNENE KADAR ÖZELLIKLE BIZ ANNELER NORMALLEŞMEYECEĞIZ"   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN RENKLI ANNELER GÜNÜ ETKINLIĞI   15:25   TARSUS BELEDIYESI`NDEN EMEKLILERE SAĞLıKLı YAŞAM DESTEĞI   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   11:28   TARSUSLU MINIKLER, ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLADı   11:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, `DÜNYA SAĞLıK İÇIN HAREKET ET GÜNÜ`NDE VATANDAŞLARı DOĞA ILE BULUŞTURDU   14:10   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN ANNELERE ÇIÇEK SÜRPRIZI   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR  
 
     
   

TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI MAÇOĞLU, SAMSUN`DA: “4 MİLYON İNSAN, 81 MİLYON İNSANIN EMEĞİNİ GASP EDİYOR. BİZDEN ALINANLARIN HEPSİNİ ALACAĞIZ”


Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Ovacık Doğal Ürünler Kooperatifi`nin Samsun Şubesi`nin açılışında; “Ülkenin bütçesinin yüzde 85`i yüzde 5`in elinde. 4 milyon insan 81 milyonun insanın emeğini gasp ediyor. Ama patladı, televizyonlarda görüyorsunuz, paralar saçıyorlar, saçtığı paraların altında kalıyorlar. Söz veriyoruz, bizden alınanların hepsini alacağız” dedi.

 

Tarih : 2 Aralık 2023 Cumartesi 13:56   Okunma : 496

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Ovacık Doğal Ürünler Kooperatifi`nin Samsun Şubesi`nin açılışında; “Ülkenin bütçesinin yüzde 85`i yüzde 5`in elinde. 4 milyon insan 81 milyonun insanın emeğini gasp ediyor. Ama patladı, televizyonlarda görüyorsunuz, paralar saçıyorlar, saçtığı paraların altında kalıyorlar. Söz veriyoruz, bizden alınanların hepsini alacağız” dedi.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Samsun`un Atakum ilçesinde; Ovacık Doğal Ürünler Kooperatifi`nin şubesinin açılışına katıldı.  

CEMİL DEVECİ: “MEHMET BAŞKAN KOMÜNİZMİ, TÜRK HALKINA SEVDİRDİ”

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Komünist olmanın bu kadar ünlü bir şey olduğunu ben bilmiyordum. Bizim zamanımızda komünistlere bedel ödetiyorlardı, işkence yapıyorlardı, cezaevine atıyorlardı, Mehmet Başkan komünizmi Türk halkına sevdirdi” dedi.

"YOKSULLUĞA KARŞI MÜCADELE ETMEK İÇİN ÇABA HARCIYORUZ"

Fatih Mehmet Maçoğlu şunları söyledi:

“Emin olun gittiğimiz her yerde, bu güzel yüzlerin güldüğünü görünce kendimizi daha güçlü hissediyoruz. Biliyorsunuz üstatların bir sözü vardır; ‘Gülmek devrimci bir eylemdir.` 10 yıla yakındır aslında bu çalışmaları sürdürüyoruz. Sürdürdüğümüz bu çalışmaları şöyle bir zaman zaman Şirinler Köyüne çevirip yani orada nohut ekiyorlar ne güzel diyorlar, ama esasen öyle değil.

Biz bu topraklarda emeği üretenlerin değeri olduğunu söylemeye çalışıyoruz. Biz bu topraklarda yoksulluğa karşı mücadeleyi büyütmek için çaba harcıyoruz. Bu topraklarda ezilenlerin yanında durmak için aslında bu tür çalışmaları yürütüyoruz. Ama bu tür çalışmaların karşılığında 3- 5 tane büyük tekeller, ürettiklerimizin hepsini kendisinde toplayarak aslında sömürüyü burada güçlendirip, sömürüyle hepimizi yoksullaştırmaya çalışıyorlar. Emin olsun onlar, biz kazanacağız diyoruz. Kazanacağız, mutlaka kazanacağız.

Yine bu süreç içerisinde bütün sömürüye karşı, bu ülkenin bütün emekçileri, işçileri, köylüleri ezilenlerin her biri yani fabrikadan, köyden, okullardan yaşamın bütün alanında emeği sömürenlere karşı biz hep beraber bir araya gelerek omuz omuza vererek emeği büyüteceğiz, emeği değerlileştireceğiz. Bilirsiniz eskiler şöyle bir şey söylüyorlardı; üreten biz, yöneten biz olacağız diyorlardı. Gerçekten de tam da o dönem geliyor. O döneme doğru yürüyoruz. Biz yöneteceğiz, biz. Başkasına vermeyeceğiz bunu.

“BİZDEN ALINANLARIN HEPSİNİ GERİ ALACAĞIZ”

Kapitalist, emperyalist sistemin aslında yaratmak istediği bu kaos, ayrıştırma politikaları birbirinden ayırma, kadına dair yönelik saldırılar, LGBTİ`lere saldırılar,  insanları ayrıştırmalar, inanç, dil, kültür ve benzeri bütün ayrıştırmalara karşı omuz omuza duracağız. Emin olun bu ülkede her birimiz, herkes bu ürettikleriyle değer kazanacak ve bu ülkede ürettikleriyle yönetecekler. Halk kazanacak, halk. Bundan emin olun. İşçiler kazanacak, proletarya kazanacak.

Gün geldi aslında zaman zaman bir araya gelebiliyoruz bu ülkenin aslında geleceğiyle ilgili kaygılar duyuyoruz. Bu kaygıların her biri aslında hepimizi korkutuyor. Ama umut galiba yine bizde olacak, sizde olacak, ezilende olacak. 85 milyon insanın 82 milyonu yoksulluk sınırının altında, yani gerçekten barınmadan beslenmeye, eğitimden sağlığa kadar sorun yaşıyor.

Bu ülkenin gelirinin yani bütçesinin yüzde 85`i yüzde 5`in elinde. 4 milyon insan 81 milyonun insanın emeğini gasp ediyor. Ama patladı gördünüz, televizyon programlarını izliyorsunuz, televizyonlardan görüyorsunuz, paralar saçıyorlar, saçtığı paraların altında kalıyorlar. Ezilenlerin haklarını yiyerek bunları yaptılar ama o vicdan bir araya geliyor, her birimiz bizden alınanı alacağız. Söz veriyoruz, bizden alınanların hepsini alacağız.

Bu yıl üniversiteli öğrenciler yurtlarda kalamıyor, ondan dolayı okullarını yurt bulamadıkları için, barınma sorununu çözemedikleri için, okullarını gerçekten uzatıyor ya da donduruyorlar. Bugün büyük şehirlerde artık insanlar yaşayamaz hale geldi. Kiraları ödeyemediği için köylerine ya da kırsal kesime doğru gitmeye başladı. Yine bu ülkede yıllarını tecrübelerini bize veren bizi öğretmenimiz dediğimiz o halktan insanlara, emeklilere reva gördükleri hayatı hepimiz biliyoruz.  Bunu iyi bilsinler, siz de bilin ki siz bize öğrettiklerinizle sizden aldığımız bayrağı yürüyeceğiz. Bir gün ama bir gün kapitalizm yenilecek, emperyalizm yenilecek sosyalizm kazanacak. Biz kazanacağız, mutlaka kazanacağız. 10 Aralık Pazar günü emekli arkadaşlarımızın mitingi var. Ben de emekliyim, hepimiz o mitingde buluşalım."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA