20 Aralık 2025 Cumartesi

22:55   “MERSIN’DE KARDEŞLIK DERSI: SEÇER’DEN BIRLIK VE BERABERLIK VURGUSU”   17:37   KKTC CUMHURBAŞKANı ERSIN TATAR’DAN TOROSLAR’A TARIHI ZIYARET: “KARDEŞLIK BAĞıMıZ SARSıLMAZ”   16:55   ALI BOZAN’DAN SERT ÇıKıŞ: “HASTA MAHPUSLARA ZULMÜ DURDURUN!”   16:38   “TAT GıDA’DAN GELECEĞE GÜÇLÜ VIZYON: VEYSEL MEMIŞ’TEN SÜRDÜRÜLEBILIRLIKTE LIDERLIK MESAJı”   14:35   “MERSIN’DE EMEKÇILERIN SıCAK DURAĞı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜNE ÇORBAYLA BAŞLANGıÇ”   14:21   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR, BUGÜN IŞ BıRAKTı; MECLIS ÖNÜNDEKI AÇıKLAMAYA POLIS IZIN VERMEDI...    10:09   MERSIN’DE FASL-ı KONSER: TÜRK SANAT MÜZIĞI’NIN İHTIŞAMı BÜYÜKŞEHIR’DE YANKıLANDı   17:50   ÖZGÜR ÖZEL: “ERDOĞAN TÜRKIYE’YE 10 YıL KAYBETTIRMIŞTIR. HAVA SAVUNMASıNDA BÜYÜK BIR ZAFIYET YARATMıŞTıR”   15:44   RTÜK, “JASMINE” DIZISI NEDENIYLE HBO MAX’E EN ÜST SıNıRDAN PARA CEZASı VE KATALOGDAN ÇıKARMA YAPTıRıMı UYGULADı   14:40   ÖZGÜR ÖZEL BRÜKSEL’DE… “OTORITERLERI DESTEKLERSENIZ BIZIM GIBI BÜTÜN SOL IÇIN YENI BIR RÜZGÂR YARATACAK BIR PARTIYI BIR BAŞıNA BıRAKMıŞ OLURSUNUZ”   12:39   KATAR BAŞBAKANı AL SANI: İSRAIL’IN ATEŞKES IHLALLERI TÜM GAZZE SÜRECINI TEHLIKEYE ATıYOR   12:37   KARA HARP OKULU MEZUNIYETINDE KıLıÇLı YEMIN EDEN TEĞMENE “EMRE ITAATSIZLIK”TEN VERILEN DISIPLIN CEZASı HUKUKA UYGUN BULUNDU   12:35   İSRAIL BAŞBAKANı NETANYAHU, İSRAIL TARIHININ EN BÜYÜK DOĞAL GAZ ANLAŞMASıNı MıSıR ILE IMZALADı   09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”  
 
     
   

GAMZE TAŞCIER`DEN DEPREM BÖLGESİNE YÖNELİK SAĞLIKTA KATILIM PAYI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA: "YURTTAŞLARIMIZ SAĞLIK HİZMETİ ALIRKEN, DOĞAL AFET PROVİZYON KODUYLA KENDİLERİNDEN KATILIM PAYI ALINMAYACAK"


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gölge Kabine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gamze Taşcıer, Sosyal Güvenlik Kurumu`nun (SGK) deprem bölgesindeki vatandaşlardan sağlıkta katılım payı alınmaması uygulamasını 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatma kararıyla ilgili “Bu kararla birlikte, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep`in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaşayan yurttaşlarımız sağlık hizmeti alırken, doğal afet provizyon koduyla kendilerinden katılım payı alınmayacak ve deprem bölgesindeki eczaneler için zorunlu statik IP uygulaması da ertelenmiş olacak. Böylece çok zor koşullarda halk sağlığı için hizmet vermeyi sürdüren eczanelerimiz çalışmayı sürdürebilecekler” dedi.

 

Tarih : 5 Aralık 2023 Salı 12:26   Okunma : 572

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gölge Kabine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gamze Taşcıer, Sosyal Güvenlik Kurumu`nun (SGK) deprem bölgesindeki vatandaşlardan sağlıkta katılım payı alınmaması uygulamasını 30 Nisan 2024 tarihine kadar uzatma kararıyla ilgili “Bu kararla birlikte, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep`in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaşayan yurttaşlarımız sağlık hizmeti alırken, doğal afet provizyon koduyla kendilerinden katılım payı alınmayacak ve deprem bölgesindeki eczaneler için zorunlu statik IP uygulaması da ertelenmiş olacak. Böylece çok zor koşullarda halk sağlığı için hizmet vermeyi sürdüren eczanelerimiz çalışmayı sürdürebilecekler” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gölge Kabine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Gamze Taşcıer, SGK`nin deprem bölgesindeki vatandaşlardan, sağlık hizmetlerinde katılım payı alınmaması uygulamasını uzatmama kararından geri adım attığını duyurdu. Taşcıer, konuyla ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı:

"Sosyal Güvenlik Kurumu, 6 Şubat depremleri sonrası aldığı kararla, afet bölgesinde yaşayan vatandaşlarımız sağlık hizmeti alırlarken, ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenesi katılım payı, ayakta tedavide sağlanan ilaçlar için katılım payı ve tıbbi malzeme katılım payını tahsil etmiyordu. Ayrıca afet bölgesinde bulunan eczanelerin birçoğunun yıkılmış ve kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle ve pek çok eczane hala konteynerde hizmet vermek durumunda kaldığı için zorunlu statik IP uygulamasını da kaldırmıştı. Bu uygulamanın son tarihi 30 Kasım 2023`tü ve maalesef SGK bu kararını uzatmamıştı. Hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı`na, hem de Sosyal Güvenlik Kurumu`na çağrı yaparak büyük bir yanlış yaptıklarını, depremzede vatandaşlarımızın henüz ayağa kalkamadıklarını, inşaatların henüz tamamlanmadığını, bölgedeki altyapı sorunlarının sürdüğünü, elektrik kesintilerinin devam ettiğini ifade ederek, kararın mutlaka uzatılması gerektiğini ifade etmiştim. Sosyal Güvenlik Kurumu birkaç ildeki depremzedelerden alacağı katılım paylarına mı kaldı diye de sormuştum.

Başta Türk Eczacıları Birliği olmak üzere meslek örgütleri de benzer çağrılarda bulunmuşlardı. Nihayet çağrılarımız karşılık buldu ve Sosyal Güvenlik Kurumu yaptığı açıklamayla uygulamayı 30 Nisan`a kadar uzattığını duyurdu. Bu kararla birlikte, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep`in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaşayan yurttaşlarımız sağlık hizmeti alırken, doğal afet provizyon koduyla kendilerinden katılım payı alınmayacak ve deprem bölgesindeki eczaneler için zorunlu statik IP uygulaması da ertelenmiş olacak. Böylece çok zor koşullarda halk sağlığı için hizmet vermeyi sürdüren eczanelerimiz çalışmayı sürdürebilecekler.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA