24 Mayıs 2025 Cumartesi

15:04   DEPREMDE 78 KIŞIYE MEZAR OLAN HAKIMBEY APARTMANı DAVASı... DOSYA ESAS HAKKıNDAKI GÖRÜŞÜNÜ HAZıRLAMASı IÇIN TEKRAR SAVCıYA GÖNDERILECEK   14:51   CHP`DE GRUP YÖNETIMI VE TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELERI IÇIN SEÇIMLER YAPıLDı... 3 GRUP BAŞKANVEKILI GÖREVE DEVAM EDECEK, TEKIN BINGÖL TBMM BAŞKANVEKILI OLDU   13:05   ALI MAHIR BAŞARıR: "KAYYUMU BU MECLIS`TE LEGALLEŞTIRECEK HIÇBIR ADıMA IZIN VERMEYIZ”   13:04   EKREM İMAMOĞLU: "SANDıKTAN SANA HAYALINI BILE KURAMAYACAĞıN, TARIHE GEÇECEK GÜÇLÜ BIR TOKAT ÇıKACAK"   11:59   CHP`LI GÜRER ÇIFTÇILERLE BULUŞTU: "BU FIYATLARLA HAYVANCıLıĞı SÜRDÜREBILMELERI MÜMKÜN DEĞIL"   11:22   TUTUKLU ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER YEDI AY SONRA ILK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA: "BIZI BÖLÜCÜLÜKLE SUÇLAYANLAR BÖLÜCÜLÜK YAPıYOR"   10:17   ALMAN ŞEHIRLER BIRLIĞI`NDEN TÜRKIYE`YE ÇAĞRı: İMAMOĞLU SERBEST BıRAKıLSıN   10:07   ALMANYA, 3 AYDA 6 BINDEN FAZLA KIŞIYI SıNıR DıŞı ETTI   10:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 50. YıL MAHALLESI`NDE YAPıMı TAMAMLANAN HALı SAHAYı HIZMETE AÇTı   09:54   ÇEKYA YAPıMı “KURTARıCıLAR-2” DIZI FILMININ ÇEKIMLERI TARSUS`TA YAPıLıYOR   09:32   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... ALI MAHIR BAŞARıR: "DELIL ARANMADAN, SONRADAN DELIL UYDURMAK ÜZERINE KURULU BU DÜZEN; HUKUK DEĞIL, MAFYA DÜZENIDIR"   09:18   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... GÖKAN ZEYBEK: "AYNı KIŞILERI TEKRAR TEKRAR GÖZALTıNA ALMAK ADALETIN DEĞIL, KEYFIN HÜKÜM SÜRDÜĞÜNÜN AÇıK GÖSTERGESIDIR"   09:15   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON… MAHMUT TANAL: “BU ARTıK HUKUK DEĞIL, AÇıK INTIKAM SIYASETIDIR”   15:23   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN ERDOĞAN`A: "SENIN KENDI YAPTıĞıN ANAYASAYA GÖRE BIR DAHA ADAY OLMA IMKANıN YOK. SEN ADAY OLAMAZSıN ZATEN"   11:16   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇEDEKI TEMIZLIK SEFERBERLIĞINE DEVAM EDIYOR   09:54   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, ÇALıŞMALARı TAMAMLANAN 38. CADDE`DE ARAÇ KULLANDı   09:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN ILAÇLAMA EKIBI "BIYOSIDAL ÜRÜNLER VE VEKTÖRLE MÜCADELE" EĞITIMI ALDı   08:09   AFAD: EGE DENIZI`NDE 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   01:40   TOTTENHAM, UEFA AVRUPA LIGI ŞAMPIYONU OLDU   01:21   TUNCELI VALISI TEKBıYıKOĞLU MERKEZE ÇEKILDI... GÜLTEKIN UYSAL: BU DEVLETIN VE MILLETIN ONURUNU KENDI ONURU OLARAK GÖREN BÜROKRATLARıMıZ DA VAR  
 
     
   

YANKI BAĞCIOĞLU: “YURDUN HER KÖŞESİNDE CANLA BAŞLA ÇALIŞMIŞ OLAN ASKERLERİMİZİN, EMEKLİ OLUNCA EKONOMİK SIKINTI İÇERİSİNE GİRMİŞ OLMALARI KABUL EDİLEMEZ”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “Ülkeye yıllarca hizmet etmiş, vatan savunması için canlarını feda etmekten çekinmemiş, yurdun her köşesinde canla başla çalışmış olan askerlerimizin, emekli olunca ekonomik sıkıntı içerisine girmiş olmaları kabul edilemez” dedi.

 

Tarih : 5 Aralık 2023 Salı 13:44   Okunma : 419

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, “Ülkeye yıllarca hizmet etmiş, vatan savunması için canlarını feda etmekten çekinmemiş, yurdun her köşesinde canla başla çalışmış olan askerlerimizin, emekli olunca ekonomik sıkıntı içerisine girmiş olmaları kabul edilemez” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı`ndan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, emekli askeri personellerin ekonomik sorunlarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. Bağcıoğlu, şunları kaydetti:

“BUGÜN ELİNE GEÇEN DÜŞÜK AYLIK İLE BİR ASTSUBAY EMEKLİSİNİN YA DA EMEKLİ BİNBAŞILARIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMASI İMKANSIZ”

“Enflasyon çok yüksek seyretmeye devam ediyor. Uzun süredir sürekli artan fiyatlar karşısında emekli aylıklarının satın alma gücünün ciddi şekilde zayıfladığını biliyoruz. Bugün eline geçen düşük aylık ile bir astsubay emeklisinin ya da emekli binbaşıların ihtiyaçlarını karşılaması imkânsız hale gelmiştir. Açıklanan açlık sınırı ve yoksulluk sınırı rakamları bize gösteriyor ki asker emeklilerimizin bu düşük emekli aylıklarıyla ekonomik sıkıntıya düşmemeleri mümkün değildir.

“ÜLKEYE YILLARCA HİZMET ETMİŞ ASKERLERİMİZİN, EMEKLİ OLUNCA EKONOMİK SIKINTI İÇERİSİNE GİRMİŞ OLMALARI KABUL EDİLEMEZ”

Birçok emekli sağlıkları elvermese bile kötü koşullarda buldukları işlerde çalışmaktadır. Ülkeye yıllarca hizmet etmiş, vatan savunması için canlarını feda etmekten çekinmemiş, yurdun her köşesinde canla başla çalışmış olan askerlerimizin, emekli olunca ekonomik sıkıntı içerisine girmiş olmaları kabul edilemez bir durumdur ve tüm toplumun ayıbıdır. Bu nedenle, emekli astsubaylarımız ve emekli binbaşılarımızın emekli aylıklarının kimseye muhtaç olmadan yaşamalarına imkân verecek şekilde iyileştirilmesi önemli bir zorunluluktur. Ülkenin savunma yükünü taşıyan kahraman ve vefakar Türk Silahlı Kuvvetleri emekli mensuplarının başta tazminat ve diğer özlük haklarındaki iyileştirme talepleri yerine getirilmelidir. Emekli Astsubaylarımızın ve emekli binbaşılarımızın görüşleri yasal düzenleme çalışmalarında dikkate alınmalıdır. Daha önce hazırlanan kanun teklifinin talepler çerçevesinde güncellenerek, TBMM gündemine getirilmesi mağdur kesimin en büyük talebidir.

“KANUN TEKLİFLERİNİN GÜNDEME ALINMASI VE YAPILACAK İDARİ DÜZENLEMELER; FEDAKAR EMEKLİ ASKERLERİMİZİN MAĞDURİYETİNİ BİR ÖLÇÜDE GİDEREBİLECEKTİR”

Ayrıca; Türk Silahlı Kuvvetlerinde en az 7 hizmet yılı süresini dolduran ve kendi isteği ile görevinden ayrılan ve kamu kurum ve kuruluşlarının boş memur kadrolarına atanma hakkına sahip Uzman Çavuşlarımız da kazanılmış hakları olmasına rağmen yıllardır `Kamuda Memurluk Kadrolarına` atanamamaktadır. Kanun tekliflerinin gündeme alınması ve yapılacak idari düzenlemeler; fedakar emekli askerlerimizin mağduriyetini bir ölçüde giderebilecektir. Belirtilen sorun alanlarında Cumhuriyet Halk Partisi üzerine düşeni yapmaya hazırdır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA