5 Nisan 2026 Pazar

14:25   ZIHINLERDEN GALERIYE YOLCULUK: HAKAN MUSTAFA ÇELIK’IN POTANSIYEL SERGISI KAPıLARıNı AÇTı!   12:34   AKDENIZ’DE GOL YAĞMURU! LIDER, PLAY-OFF’TA ENGEL TANıMıYOR: 6-0   09:50   MERSIN’DE UZAY YOLCULUĞU BAŞLADı: 195 BIN KIŞI YıLDıZLARA DOKUNDU!   09:35   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN SERT ÇıKıŞ: "EKONOMI ALARM VERIYOR, HUKUK DEVLETI GÜÇLENMELI!"   09:03   AKİB’DEN İHRACAT ŞOVU: MART AYıNDA DEV SıÇRAMA! AVRUPA PAZARı SALLANıYOR   20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!  
 
     
   

Modern Kapalı Pazar Yerinin temelini törenle atıldı


Silifke Belediyesi tarafından Gazi Mahallesi’nde yapılacak 5200 m2 kapalı alana sahip Modern Kapalı Pazar Yerinin temeli törenle atıldı.

 

Tarih : 11 Mart 2019 Pazartesi 11:59   Okunma : 1695

Silifke Belediyesi tarafından Gazi Mahallesi’nde yapılacak 5200 m2 kapalı alana sahip Modern Kapalı Pazar Yerinin temeli törenle atıldı.

Türk Halk Müziğinin sevilen isimlerinden Hüseyin Turan’ın, şarkı ve türküleriyle Silifkelilere unutulmaz bir konser verdiği temel atma törenine binlerce vatandaş katıldı.

‘SİLİFKEMİZE VE HALKIMIZA HAYIRLI OLSUN’

Temel atma töreninde konuşan Silifke Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Mustafa Turgut, ‘Kapalı Pazar Yeri projemizle hem pazarcı esnafımızı mağdur etmeden, yasalara uygun bir alanda faaliyet vermelerini istedik hem de vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve düzenli koşullarda pazar ihtiyaçlarını yapmalarını sağladık. 2019 yılında artık pazarcılığın sokaklardan kalkması gerekiyor. Hem pazarcı esnafına yakışır hem de vatandaşlarımıza yakışır bir ortamda pazarcılığın yapılması gerekiyor. Bizde bu amaçla çalışmalarımıza başlayarak öncelikle Silifke ve Taşucu’nda birer tane kapalı Pazar yeri yapıyoruz.

Şuan da 10.000 m2’lik bir alan üzerinde 5200 m2’si kapalı Pazar yeri olması şartıyla çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Silifke’mizin her geçen gün gelişmesi elbette ileride bu pazar yerimizin yetersiz gelmesine neden olacaktır. Özellikle Gazi Mahallesi ve Sayağzı Mahallesi neredeyse birleşmiş durumda. Ayrıca Gazi Mahallemizin en işlek caddesinde Cuma günleri kurulan Cuma Pazarı nedeniyle trafikte ve esnafların iş yerlerinin kapanmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Hem pazarcı esnafımızın hem de vatandaşlarımızın en büyük talebi düzenli, daha sağlıklı ve kapalı bir Pazar yerine kavuşmaktı. Bizde halkımızın bu talebini ivedi şekilde yerine getirmeye gayret gösteriyoruz.

Arsa üzerinde projemizi etaplar halinde yaparak kısım kısım ilerliyoruz. İlerleyen zamanlarda bu pazar yerimizi genişletme şansımızda olacak. İnşallah Silifke’mize ve mahallelerimize yapacağımız çok güzel hizmetler olacak. Hepsini sırasıyla bir bir gerçekleştireceğiz.

Bugüne kadar görev süremiz içerisinde halkımıza verdiğimiz tüm sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Yapamayacağımız hiçbir sözü vermedik. Bugüne kadar birçok projeyi masaya yatırdık ve bunları gerçekleştirmenin gayretini göstermekteyiz. Bunlarla beraber yaptığımız hizmetler ortada. Halkımızı boş vaatlerle değil, hizmete açtığımız icraatlarımızla mutlu etmeye çalışıyoruz. Ben tüm Silifkelileri ve Silifke’mizi seviyorum. Halkımıza hizmet etmekten de büyük onur duyuyorum. Kapalı Pazar Yerimizin vatandaşlarımıza, esnaflarımıza ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

5 YILDA YAPTIĞIMIZ VE YAPIMI DEVAM EDEN HİZMETLERİMİZ

Başkan Turgut, ‘Görev yaptığımız 5 yıllık süre zarfında birçok eksiğimizi tamamladık. Tamamlamakta olduğumuz çalışmalarda var. Atatürk Köprüsü, Lütfi Vural Sanat Merkezi, Çarşı Camii, Dr. Ali Su Halk Kütüphanesi, Sayağzı Mesire Alanı, Demokrasi Parkı, Halk Ekmek, Sosyal Market, İhtiyaç Sahibi Ailelere Odun Yardımı, Yaşlı ve Engellilere Yönelik Evde Bakım Hizmeti, Engelli ve Yaşlı Hastane Transfer Aracı, Gezici Sağlık Aracı, Kadın El Emeği Pazarı, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kale Seyir Terası, Bisiklet ve Yürüme Yolu, Çamlık Mesire Alanı, Kültür Evi Restorasyonu, Taşucu Kapalı Pazar Yeri, Gazi Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, Canlı Hayvan Pazar Yeri, Sayağzı Gündüz Bakım Evi, Sayağzı Mahallesi Cem Evi gibi birçok yatırım ve hizmetler sadece belli başlı hizmetlerimiz.  Silifke Belediyesi olarak halkımızın desteğiyle var gücümüzle çalışmaya, ikinci dönemde de daha fazla hizmet yapmaya devam edeceğiz. Her zaman birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya hazırız. Silifke Belediyesi olarak sizlerin talep ve sıkıntısı olduğunda çözüm için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Katkılarınızdan ve desteklerinizden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum’ dedi.

HÜSEYİN TURAN TÜRKÜLERLE COŞTURDU

Temel atma töreni sonrasında konser veren Türk Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Turan sevenlerini gecenin geç saatlerine kadar coşturdu. Birbirinden güzel eserleri seslendiren sanatçıya dinleyicilerde konserin sonuna kadar eşlik etti. Ünlü sanatçı Turan, “Sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Sizlerle beni buluşturan Belediye Başkanımız Dr. Mustafa Turgut’a teşekkür ediyorum” dedi. Gecenin sonunda Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, sanatçı Hüseyin Turan’a plaket ve çiçek takdim etti.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  SİLİFKE BELEDİYESİ, BAŞKAN, MUSTAFA TURGUT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA