18 Aralık 2025 Perşembe

09:20   “MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇIFTÇIYE CAN SUYU: ÖRTÜ ALTı ÜRETIME GÜÇLÜ DESTEK”   14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:50   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:53   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:30   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:10   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:20   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”  
 
     
   

4. Çağla Festivali ve Kültür Şenlikleri gerçekleştirildi


4. Çağla Festivali ve Kültür Şenlikleri Silifke merkezi ve mahallelerden binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Kültür ve öz değerlerimizi öne çıkaran festivallerimizi gelenekselleştirmeye devam ediyoruz’ dedi.

 

Tarih : 11 Mart 2019 Pazartesi 23:55   Okunma : 2233

Silifke Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenen Çağla Festivali ve Kültür Şenlikleri Işıklı Mahallesinde yapıldı. En iyi çağla yarışmasının yapıldığı şenlikte vatandaşlar Ankaralı Ayşe konseriyle doyasıya eğlendiler.

Ankaralı Ayşe tarafından sahneye davet edilen CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve CHP Gülnar Belediye Başkan Adayı Mehmet Kale, ‘Aslan Mustafam’ oynadı.

Işıklı-Yeşilovacık-Hırmanlı ve Akdere Mahallelerinin katılımıyla Işıklı Mahallesi mevkiinde gerçekleştirilen şenliğe CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP İlçe Başkanı Cemil Sungur, Eski Milletvekilleri Ali Rıza Öztürk ve Dr. Ali Su,Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve eşi Pakize Turgut, Işıklı ve Çevre Mahalleleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Zafer Can, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyesi Adayları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

“ÖZ DEĞERLERİMİZİ YAŞATMALI VE GELECEĞE TAŞIMALIYIZ”

Yörenin tanıtımını ve kültürünü gelecek nesillere aktarmayı amaçlayan festivali gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Barışın ve özgürlüğün kenti Silifke’mizin bu güzel coğrafyasında 4. Çağla Festivalini gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz Çağla Festivalimizin artık geleneksel hale geldi. Bu coşkulu ve sevinçli kalabalığı daha büyük festivallerde görmek istiyoruz. Böyle birlikteliklerimiz sayesinde yöremizi, tarım ürünlerimizi, doğal güzelliklerimizi, kültürümüzü ve sosyal yaşantımızı tüm dünyaya tanıtma imkânı buluyoruz. Bizim olan değerlerimiz nasıl bize sapasağlam geldiyse, bize düşen de bu değerlerimize sahip çıkıp, eksiltmeden, bilakis üzerine daha fazlasını koyarak geleceğe aktarmaktır.

İlçemizin sosyal ve kültürel bakımdan gelişmesi, vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükselmesi, kısacası ‘merkez ve kırsalıyla daha yaşanılabilir bir Silifke’nin gerçekleşmesi’ hep hayalimiz, önceliğimiz ve hedefimiz olmuştur. İnşallah hep birlikte çabalarımızla festivalimizi hak ettiği noktaya getirebiliriz. Çağla Festivali ve Kültür Şenliklerimizin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“FESTİVALİMİZİN 4.’SÜNÜ GERÇEKLEŞTİRMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYDUK”

Çağla Festivalinin dördüncüsünü gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Işıklı ve Çevre Köyleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Zafer Can, “Işıklı yöremiz Türkiye ve dünyaya ismini çağla meyvesiyle duyurmuştur. Geçen yıl üçüncüsünü bu yılda dördüncüsünü düzenliyoruz. Bu yıl daha coşkulu ve kalabalık bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Bu demek oluyor ki halkımız ve her kesimden vatandaşımız Işıklı Mahallesini ve çevre mahallelerimizi tanıyor, biliyor ve görüyor. Bu bölge Akdere’siyle, Yeşilovacık, Hırmanlı ve Işıklı mahalleleriyle ilçemizin en önemli köyleri arasında yer almaktadır. Çağla meyvesi de en önemli geçim kaynaklarımız arasındadır. Yöremizi, tarım ürünlerimizi ve köyümüzün bütün güzelliklerini böyle şenliklerde tanıtmaya gayret göstereceğiz. Derneğimiz ve yöremiz insanlarıyla birlikte böylesi bir başarıya imza atan belediyemize ve başkanımız Dr. Mustafa Turgut’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

VAHAP SEÇER, ‘SİLİFKELİLERİ VE BAŞKANIMIZ MUSTAFA TURGUT’U TEBRİK EDİYORUM’

Şenliğe katılan CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, ‘Ben Silifkelileri ve Başkanımız Dr. Mustafa Turgut’u tebrik ediyorum. Gerçekten çalışkan, dürüst ve sizlere hizmet etmek için elinden gelen çabayı gösteren bir başkan. Böylesi güzel bir havada güzel bir ortamda beni sizlerle bir araya getirdi. Bu şenliklerin ve festivallerin uzun süre devam etmesini diliyorum. İnşallah büyükşehirde belediye başkanı seçilirsem Silifke’mize ve Mersinimize daha fazla hizmet daha fazla destek olacağıma söz veriyorum ’dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’de festivalin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ederek, 4. Çağla Festivalinin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

ANKARALI AYŞE MUHTEŞEM BİR KONSER VERDİ

Çağla yarışması, tiyatro gösterileri, Aşuk Maşuk ve Fasıl grubu gibi etkinliklerin yer aldığı Çağla Festivalinde Ankaralı Ayşe Dinçer, muhteşem sesi ve oyunlarıyla kalabalığı coşturdu. Ankaralı Ayşe, seslendirdiği hareketli şarkılarla konseri izlemeye gelenleri hem oynattı hem eğlendirdi. Yediden yetmişe yaklaşık 15 bin kişinin izlediği konserde Ayşe Dinçer ayağına lastik pabuç ve üzerine şalvar giyerek, coşkulu bir dans gösterisi yaptı. Yaklaşık 2 saat süren konser sonunda Ankaralı Ayşe'ye Çağla Festivali anısına çiçek takdim edildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  SİLİFKE BELEDİYESİ, BAŞKAN, MUSTAFA TURGUT

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA