5 Ağustos 2026 Çarşamba

21:33   YENİ PARTI BAĞıŞ KAMPANYASı SONUÇLARı AÇıKLANDı: ÖZGÜR CEYLAN TOPLANAN MIKTARı DUYURDU   19:11   VEDAT BILGIN’DEN DORUK MADENCILIK İŞVERENINE SERT ÇıKıŞ: ’EMEĞE VE DEVLETE SAYGıSıZLıK!’   16:13   CHP GRUP TOPLANTıSı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: YOLSUZUN, HıRSıZıN, MALı GÖTÜRENLERIN YANıNDA DURULMAZ   16:12   TÜRKIYE MADEN-İŞ ÜYELERI, ULUS ATATÜRK HEYKELI ÖNÜNDEN GAR’A YÜRÜDÜ: "HAKKıMıZı ALMADAN ANKARA’DAN AYRıLMAYACAĞıZ"   16:11   ÜMIT ÖZDAĞ, ÇORLU KARATEPE CEZAEVI’NDE SINEM DEDETAŞ VE OĞUZHAN UĞUR’U ZIYARET ETTI   16:09   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... BAKıRHAN’DAN MECLIS’E "ÇERÇEVE YASA" ÇAĞRıSı: "BARıŞ İZLEME KURULU KURULSUN, SONBAHARDA YOL HARITASı ÇıKARıLSıN"   14:57   ABD EYALETLERI, TÜRKIYE DAHIL 60 TICARET ORTAĞıNA YÖNELIK YENI GÜMRÜK VERGILERI NEDENIYLE TRUMP YÖNETIMINE DAVA AÇTı   14:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN EKREM İMAMOĞLU’NUN X HESABıNA GETIRILEN ERIŞIM ENGELINE TEPKI   14:03   MHP GENEL BAŞKANı DEVLET BAHÇELI,    14:01   YENİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIN 10 GÜN ÖNCE KURDUĞU PARTIYI, 10 YıLDıR FIRARI OLAN FETÖ’CÜLER KIRLETMEYE ÇALıŞıYORLAR"   12:14   KÜRESEL KRIZ DINLEMEDI, REKOR KıRDı! AKİB’DEN TEMMUZ AYıNDA 1,32 MILYAR DOLARLıK İHRACAT HAMLESI   11:55   TOROSLAR BELEDIYESI AKıL VE ZEKA OYUNLARı ATÖLYESI ÇANDıR MAHALLESI’NDE! BAŞKAN YıLDıZ ÇOCUKLARLA BULUŞTU   09:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KÜLTÜR PARK’TA AÇıK HAVA SINEMASı NOSTALJISI: ÇOCUKLAR HAYRAN KALDı   01:36   YENİ PARTI BAĞıŞ KAMPANYASıNDA SON DURUM: ÖZGÜR CEYLAN BEŞ GÜNLÜK TOPLAMı DUYURDU   17:19   YENİ PARTI SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: "İKI HAFTA IÇERISINDE YENI GENEL MERKEZIMIZE GIRMEYI PLANLıYORUZ"   17:18   ORMAN YANGıNLARıNDAN ETKILENEN BÖLGELERE 25 MILYON LIRALıK KAYNAK AKTARıLDı   17:15   YENİ PARTI’DEN ŞEHIT YAKıNLARı, GAZILER VE GATA IÇIN IKI KANUN TEKLIFI   17:12   ROJIN KABAIŞ’IN BABASı: "KıZıMıN DOSYASıNDA ETKIN SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMÜYOR"   15:07   EKREM İMAMOĞLU: "ERDAL BAŞKANıMıZıN YANıNDAYıZ"   15:06   CHP ESKIŞEHIR MILLETVEKILI SÜLLÜ: “KıLıÇDAROĞLU’NUN GENEL BAŞKAN OLARAK KALMA GIBI BIR NIYETI YOK”  
 
     
   

AKSARAYLI EMEKLİ VATANDAŞ: "6 LİRAYA BİLE EKMEK ALMAYA ZORLANAN İNSANLAR VAR"


Yeni yılda maaşlarına zam bekleyen emekliler, aldıkları maaşla geçinemediklerini ifade etti. Aksaraylı bir emekli, "Türkiye`de emekli maaşı ile geçinen varsa görelim. Az önce dolar aldık 3 bin TL verdik, 200 dolar aldık... Türk lirası eridi. 14-15 bin TL ile geçinen varsa gelsin sorsun. 11 bin TL ile nasıl geçiniyoruz? Ekmek 7 lira oldu. Ben kendim halk ekmek satıyorum 6 liraya. 6 liraya bile ekmek almaya zorlanan insanlar var kendimiz de dahil. Bizim paramız pul oldu" dedi.

 

Tarih : 7 Aralık 2023 Perşembe 14:12   Okunma : 355

KEMAL ONUR ATALAY

Yeni yılda maaşlarına zam bekleyen emekliler, aldıkları maaşla geçinemediklerini ifade etti. Aksaraylı bir emekli, "Türkiye`de emekli maaşı ile geçinen varsa görelim. Az önce dolar aldık 3 bin TL verdik, 200 dolar aldık... Türk lirası eridi. 14-15 bin TL ile geçinen varsa gelsin sorsun. 11 bin TL ile nasıl geçiniyoruz? Ekmek 7 lira oldu. Ben kendim halk ekmek satıyorum 6 liraya. 6 liraya bile ekmek almaya zorlanan insanlar var kendimiz de dahil. Bizim paramız pul oldu" dedi.

Yeni yılda maaşlarına zam bekleyen emekliler, aldıkları maaşla geçinemediklerini ifade etti.

"EMEKLİ MAAŞI 11 BİN TL OLSA YETERLİ OLMAZ BU ŞARTLARDA" 

Aksaraylı bir vatandaş, emekliye yüzde 40 oranında zam verilmesi halinde 10-11 bin TL civarında bir rakama denk geleceğini belirterek şunları söyledi:

"Yeterli olmaz şu şartlarda. Türkiye`de emekli maaşı ile geçinen varsa görelim. Az önce dolar aldık 3 bin TL verdik, 200 dolar aldık. Önceden büyüklerimiz sorardı gavur parası 1 lira etmez diye. Şimdi Müslüman parası 1 lira etmiyor, bizim Türk lirası eridi. 14-15 bin TL ile geçinen varsa gelsin sorsun. 11 bin TL ile nasıl geçiniyoruz? Ekmek 7 lira oldu. Ben kendim halk ekmek satıyorum 6 liraya. 6 liraya bile ekmek almaya zorlanan insanlar var kendimiz de dahil. Bizim paramız pul oldu. 4 lirada verse 5 lirada verse 2024 yılında bu para biter. Yani veriyorlar da alıyorlar. Keşke vermeseler de almasalar da paramız sabit kalsa, biz de onunla geçinsek. Bin tane emekliye sor 990 tanesi benim dediğimi söyler. Belki içlerinden bir tane memnun olan olur. Şimdiden başladılar, niye yıl sonuna geldiği zaman istatistikler enflasyon devamlı düşük gösteriliyor? Bir kilo patlıcanın fiyatı 20 lira nasıl oluyor anlamıyorum. Gerisine girmeye gerek yok."

Emekli maaşının 15 bin TL olması gerektiğini söyleyen bir başka vatandaş ise "Şu ortama göre yeterli olmaz ama yine de bundan iyi olur. Millet perişan" dedi.

Başka bir Aksaraylı vatandaş ise "Ne kadar dersen de en az 15 bin olması lazım. En az 15 bin ama yeterli olmuyor. 30 bin lira alan idare edemiyorsa 15 bin lira alan nasıl idare edecek" diye konuştu.

Bir vatandaş ise "5 bin 200 lira alıyorum. Ne olduğunu bilmiyorum. Onu da bölüşüyorum zaten 7-8 bin lira olsa olur" ifadelerini kullandı.

7 bin 500 TL ile geçinmenin imkansız olduğunu ifade eden vatandaş ise "En az 15-18 bin lira olması lazım. Köy yerlerinde yeterli olur ama şehirlerde olmaz" şeklinde ifade etti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA