29 Ekim 2025 Çarşamba

19:51   CUMHURIYET, TÜRK MILLETININ ŞAHSIYETIDIR: DR. LEVENT UYSAL’DAN 29 EKIM MESAJı   14:26   MERSINLI ÖĞRENCILER, CUMHURIYET COŞKUSUNU BAŞKAN SEÇER’LE PAYLAŞTı   14:25   CHP’LI KıŞ: “BIR ASıR ÖNCE YAKıLAN O MEŞALE, BUGÜN DE YOLUMUZU AYDıNLATıYOR”   14:23   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   14:21   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN COŞKULU CUMHURIYET KONSERI   14:19   BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   10:13   MERSIN’DE MEME KANSERINE KARŞı BILINÇLI ADıM: EMEKLI EVLERINDE HAYAT KURTARAN EĞITIM   16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:30   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    19:40   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:20   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:23   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:12   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:07   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ`Nİ İLK TETKİKTE ALDI


Türk Standartları Enstitüsü`nden (TSE) gelen uzmanlar tarafından tetkike tabi tutulan Mersin Büyükşehir Belediyesi, TS EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesini ilk tetkikte aldı.

 

Tarih : 9 Aralık 2023 Cumartesi 11:44   Okunma : 415

Türk Standartları Enstitüsü`nden (TSE) gelen uzmanlar tarafından tetkike tabi tutulan Mersin Büyükşehir Belediyesi, TS EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesini ilk tetkikte aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çalışmakta olduğu 4 yönetim sistemine bir yenisini daha ekledi. TSE`den katılan baş tetkik görevlisi ve uzmanlar tarafından tetkike tabi tutulan Mersin Büyükşehir Belediyesi, TS EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi belgesini ilk tetkikte almayı başardı.

‘5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu` ve ‘Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik` ile toplam inşaat alanı 10 bin metrekare veya yıllık enerji tüketimi 250 TEP (Ton Eşdeğer Petrol) ve üzeri olan kamu binaları için, en geç 2023 yılı sonuna kadar TS EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgelendirmesi zorunluluğu gereğince, Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali (MEŞOT) TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi için 2023 yıl içinde çalışmalara başlamış ve Türk Standartları Enstitüsü`ne başvuru yapılmıştı.

Mersin`i doğal, kültürel, turizm ve çevre değerleri ile daha yaşanılabilir bir kent yapmak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir, TSE tarafından 3 gün boyunca dış tetkike tabi tutulmasının ardından, TS EN 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgelendirmesi aldı. Toplantıya Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Rıza Özdemir, TSE Baş Tetkik Görevlisi Mehmet Derviş Zorlu, TSE tetkik görevlileri, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, “İlk tetkikte bunu belgelendirmemiz bizim için mutluluk verici bir olay” diye konuştu. Halkın parasının israf edilmemesi, yeniden halka dönebilmesi için yenilenebilir enerji için büyük çalışmalar yaptıklarını söyleyen Tok, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak birçok enerjiyi kullanıyoruz ve enerjiye çok ciddi bir maliyet ayırıyoruz. Bu enerji yönetimini tam olarak uyguladığımız takdirde, daha ciddi bir tasarruf sağlayacağını düşünüyoruz. Özellikle yenilenebilir enerji üzerinde hassasiyetle duruyor ve onunla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıyoruz” dedi.

TSE Baş Tetkik Görevlisi Mehmet Derviş Zorlu, “Bu Enerji Yönetim Sistemi Belgesi sayesinde, maliyeti optimize edeceğiz. Hem sürdürülebilir, hem de çevresel etkileri azaltacağız. Bu şekilde bu belgenin size daha faydası olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Kalite Yönetim ve Kent Araştırmaları Şube Müdürü Ezgi Başer, “Devamlılığı ve sürdürülebilirliği sağlayacağız. Yönetim sisteminin en büyük amacı da, sürdürülebilirliği sağlamaktır. Bu konuda çalışmalarımız devam edecek.” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA