29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

KESK SAMSUN DÖNEM SÖZCÜSÜ AVCI: “ER YA DA GEÇ EMEK KAZANACAK”


KESK Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Erdem Avcı, konfederasyonun kuruluşunun 28. yıldönümünde; “Yürekten inanıyoruz ki, er ya da geç emek kazanacak. İnsanca yaşam mücadelemiz kazanacak. Demokrasi kazanacak, barış ve kardeşlik kazanacak, biz kazanacağız, birlikte kazanacağız” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 9 Aralık 2023 Cumartesi 13:46   Okunma : 262

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

KESK Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Erdem Avcı, konfederasyonun kuruluşunun 28. yıldönümünde; “Yürekten inanıyoruz ki, er ya da geç emek kazanacak. İnsanca yaşam mücadelemiz kazanacak. Demokrasi kazanacak, barış ve kardeşlik kazanacak, biz kazanacağız, birlikte kazanacağız” açıklamasını yaptı.

KESK`in kuruluşunun 28. yıl dönümü Samsun Atakum`da, Hasan Ali Yücel Gençlik, Bilim ve Sanat Merkezi`nde yapılan bir açıklama ile kutlandı. KESK Samsun Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Erdem Avcı, konuşmasına başlamadan önce Nazım Hikmet`in “Yürümek” şiirini okudu. Avcı, şunları söyledi:

“İnsanca bir yaşam için başlattığımız emek, demokrasi, özgürlük, barış ve eşitlik yürüyüşümüz önümüze konulan, engelleri aşarak devam ediyor. Kamu emekçilerinin mücadele tarihinin yapı taşı hak verilmez mücadeleyle alınır, ilkesine göre Konfederasyonumuz, KESK bugün 28 yaşına bastı. 28. yılımız kutlu olsun. Kutlu olsun, KESK`li olmanın gururunu onurunu taşıyanlara, kutlu olsun zor koşullarda direnenlere, hakları için mücadele edenlere, KESK`in tarihi elbette kuruluşundan bu yana 27 yıldan ibaret değildir.”

KESK`in tarihi memurun sendikası da mı olur diyenlere kapılarını vurduğu mührü söküp atarak kapı kulu değil, emekçi olduğunu ispatlayanların tarihi olduğunu söyleyen KESK Samsun dönem sözcüsü Erdem Avcı, şöyle dedi.

“KESK`in tarihi kökleri, emeğin yüzlerce yıllık birikimine dalları Encümeni Muhalifler, TÖS`e, TÖBDER`e, TÜMDER`e, TÜSDER`e uzanan asırlık ulu çınara tabidir. KESK`in tarihi kul anlayışından örgütlü topluma giden yolu açma ve geleceğe taşıma hedefinin talibidir.

KESK`in tarihi 12 Eylül karanlığını yırtanların sendika yürütme komisyonlarından, kamu çalışanları platformundan, kamu çalışanları sendikaları platformundan bugüne ilmek ilmek ördükleri emek ve demokrasi tarihinin mücadelesinin tarihidir.

KESK`in tarihi 12 Eylül, faşizmi sonrasında ilk mitingi olan kamu çalışanları sendikal haklar mitingini yaratan, darbe sonrasında ilk kez iş bırakan, önüne konulan barikatları kumdan kaleler gibi yıkarak Ankara Kızılay meydanına akan, 100 binlerin dünden bugüne uzanan direniş destanının tarihidir. KESK`in tarihi memurun sendikası da mı olur diyenlere kapılarını vurduğu mührü söküp atarak kapı kulu değil, emekçi olduğunu ispatlayanların tarihidir.

KESK`in tarihi fiili meşru mücadeleyle Türkiye`de kamu emekçilerine sendikal örgütlenmeyi kazandıranların tarihidir. KESK`in tarihi birimiz hepimiz, diyenlerin iktidarın baskılarına karşı dayanışmanın, kenetlenmenin, yılgınlığa düşmemenin mayasındaki direnişin tarihidir.

KESK`in tarihi yandaş sendikaların emekçilerin hak ve çıkarlarını sermayeye iktidara peşkeş çekmesine karşı, emekçilere iyi ki KESK var, dedirten umudun, inancın tarihidir. Emekleriyle ödedikleri bedellerle bizlere bu onurlu tarihi bırakan arkadaşlarımızı emek, demokrasi ve barış mücadelesinde yaşamını yitirenleri bir kez daha minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.

KESK sadece sendikaların bir araya gelmesinden oluşmuş bir çatı örgütü bir konfederasyon değildir. KESK en ücra köşesine kadar dayanan 11 koluyla bu ülkenin insanlarının, emekçilerinin insanca yaşam mücadelesi vardır. KESK demokratik, Laik, bilimsel ve ana dilde mücadelesinin adı, karanlığın güneşi ve aydınlatan EĞİTİM-SEN`dir. KESK Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçilerinin sağlıkta dönüşüm ve güvencesizliğe karşı yükselen SES`idir. KESK, Türkiye Kamu Emekçileri tarihinin ilk Toplu Sözleşmeyi armağan eden, yerel yönetim emekçilerinin, evrensel mücadele örgütü TÜM BEL-SEN`dir. KESK vergi dairelerinde, adliye koridorlarında performansa ve angaryaya karşı sürdürülen mücadelenin sigortası BES`tir. KESK, kültüre sanata, düşman karanlıkların sahiplerine karşı mücadele eden emekçilerin Kültür ve Sanat elçisi KÜLTÜR ve SNAT-SEN`dir. KESK, Madendir, madenler satılamaz, elektriğe dokunma şalter atar diyenlerin enerji kaynağı ESM`dir. KESK, yaşanabilir bir doğa mücadelesinin öncüsü emekçilerin geleceği gözetleme kulesi TARIM ORKAM-SEN`dir. KESK, gelecek güzel günlerin haberini sırtındaki posta çuvalıyla taşıyan yalana karşı kamu hizmeti mücadelesinin öznesi HABER-SEN`dir. KESK, yolu özelleştirmeye karşı mücadele edenler arasında köprü kuran YAPI YOL-SEN`dir. KESK, mücadelesi demir ağlarla ören, karanlığı yaran tren düdüğüyle her grevimizin ilk habercisi BTS`dir. KESK, biz halkın emekçisine zulmedenlerin değil, haklı olan ezilenle aynı inancı paylaşıyoruz diyen diyanet sendikası DİVES`tir.

Bu ülkenin emeğiyle geçinen tüm kesimlerin önünde her zaman zorlu süreçler, çetin mücadeleler olmuştur. Bugün de kelimenin tam anlamıyla bir zulüm döneminden geçiyoruz. Ülkemizin adım adım içine itildiği ekonomik, siyasal, toplumsal bunalım, gittikçe derinleşiyor. İktidarda olanlar, asgari ücretler ülkesine çevirdiği ülkede emeğe daha fazla yoksulluktan, güvencesizlikten başka bir şey vaat etmiyor. Orta Vadeli Plan programında, kalkınma planına bütçesinden torba yasalara kadar uzanan saldırı dalgasıyla bir avuç mutlu azınlığın dışında kalan, herkese hepimize, rol ucuz emek cennetinin katıksız köleleri olma rolü düşüyor. Sağlam hiçbir çarkı kalmayan bu bozuk düzeni enkazı işçisinden kamu emekçisine, asgari ücretlisinden, emeklisine, çiftçisinden, küçük esnafına, halkın yüzde 99`una kırmak isteniyor. Bizler her geçen gün yoksullaşırken, yüzde 1 azınlığın zenginliği büyüyor. Dolayısıyla 28. Yaşımıza girdiğimiz bugün bizim için sadece bir kutlama günü değil, mücadeleyi yükseltme kararlılığımızın, haykırdığımız azmimizi dile getirdiğimiz, umudumuza sımsıkı sarıldığımız gündür. KESK olarak, en başından bugüne Hak Verilmez Mücadeleyle Alınır ilkesinden taviz vermeden yol aldık. Bundan sonra da rüzgâr gücüyle değil, rüzgâra karşı durarak, yükselttiğimiz mücadele bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğiz. Geçmişten geleceğe uzanan yürüyüşümüzde emeğin ortak mücadelesini yeşertmek için kuruluş ilkelerimize daha sıkı sıkıya sarılacağız. Faşizme karşı demokrasiyi, emperyalizme karşı bağımsızlık, savaşa karşı barış, baskılara karşı özgürlük, ırkçılığa ve şovenizme karşı emeğin birliği, halkların kardeşliği ve gericiliğe karşı laiklik mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bizi ezen, bir kenara iten, emeğimizi görünmez kılan, bedenlerimizi metalaştıran erkek egemen sistemin çarklarına çakıl taşı olacağız diyen kadınların mücadelesinin en önemli özneleri arasında olmaya devam edeceğiz. Haklı mücadelemizi baskı altına almaya çalışan her türlü hukuk dışı ve fiili uygulamalar karşısında geçmişte olduğu gibi bugün de sessiz kalmayacağız. Bugünden yarına, umudu büyütmeye sürdüreceğiz. Biz bu ülkenin emekçilerinin hak ettikleri özlemini yaşadıkları bir ülkeye ve dünyaya kavuştuklarına olan inancımızı hep koruduk. Bugün de yürekten inanıyoruz ki, er ya da geç emek kazanacak. İnsanca yaşam mücadelemiz kazanacak. Demokrasi kazanacak, barış ve kardeşlik kazanacak, biz kazanacağız, birlikte kazanacağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA