30 Ekim 2026 Cuma

14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’   19:04   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN: ’CUMHURIYET COŞKUSU MAHALLELERIMIZDEN SOKAKLARıMıZA YAYıLıYOR’   19:01   ATAHAN KAYTAŞ: ‘CUMHURIYET, GENÇLIĞIN İNANCı VE GELECEĞIN GÜVENCESIDIR’  
 
     
   

EMEKLİ VATANDAŞ: “10 GÜN YETİYOR 7 BİN 500 LİRA. ONDAN SONRA BAŞLIYORUZ BORCA YEMEYE”


Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde emekliler 7 bin 500 lira ile geçinememekten yakındı. Emekli vatandaş Ergün Tülek, "Ekmek 1 lira olsun. Niye olsun? Bana maaşı 2 bin lira ver. Et 20 lira olsun, bana bin 500 de verebilirsin ama param değerlensin" dedi. Bir başka emekli Ahmet Narcıoğlu ise, "Emekliyim, 7 buçuk lira (7 bin 500 lira) aylık alıyorum. 10 gün yetiyor 7 buçuk lira (7 bin 500 lira). Ondan sonra başlıyoruz borca yemeye. İkinci aylığa kadar bekliyoruz" diye konuştu.

 

Tarih : 16 Aralık 2023 Cumartesi 12:40   Okunma : 624

BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde emekliler 7 bin 500 lira ile geçinememekten yakındı. Emekli vatandaş Ergün Tülek, "Ekmek 1 lira olsun. Niye olsun? Bana maaşı 2 bin lira ver. Et 20 lira olsun, bana bin 500 de verebilirsin ama param değerlensin" dedi. Bir başka emekli Ahmet Narcıoğlu ise, "Emekliyim, 7 buçuk lira (7 bin 500 lira) aylık alıyorum. 10 gün yetiyor 7 buçuk lira (7 bin 500 lira). Ondan sonra başlıyoruz borca yemeye. İkinci aylığa kadar bekliyoruz" diye konuştu.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde emekliler 7500 lira maaşla geçinmenin zor olduğunu ifade ettiler. Emekli Mustafa Narcıoğlu, "Markete gittim, 3 parça şey aldım bin340 lira tuttu giden sene 300-350 liraydı" dedi.

"KREDİ KARTI KULLANIYORUM"

Emekli Mustafa Narcıoğlu şunları söyledi:

"Gece saat 1`den beri ayaktayım. Mecbur çalışıyorum, pazarcılık yapıyorum. Kredi kartına her şey birine yatırıp biri borca kalıyor hep kredi kartı. Ne olacak işte büyüklerimiz düşünecek başka yapacağımız hiçbir şey yok, Zam vermediler veriyoruz dediler, onu da vermediler gene geri. Yetmiyor, yetse zaten şey yaparım. Vermediler yani. Kredi kartı hep kredi kartı, birini yatırıyoruz, birini yine borçlanıyoruz. Markete gittim, 3 parça şey aldım bin340 lira tuttu giden sene 300-350 liraydı."  

"BANA MAAŞI 2 BİN LİRA VER ET 20 LİRA OLSUN"

Emekli Ergün Tülek ise "Geçinmemize çare yok. Eskisi gibi 2 bin lira verin ama ben de Osmaniye`ye 5 liraya gidebileyim. 5 bin 500 lira devletim olsun, süspanse etsin. Ekmek 1 lira olsun. Niye olsun? Bana maaşı 2 bin lira ver. Et 20 lira olsun, bana bin 500 de verebilirsin ama param değerlensin. Devlet süspanse etsin maaşımı. Bana bin 500 lira versin ama ben eti de 10 liraya 20 liraya alabileyim eskisi gibi" dedi.

Bir başka emekli Ahmet Narcıoğlu, "Emekliyim, 7 buçuk lira (7 bin 500 lira) aylık alıyorum. 10 gün yetiyor 7 buçuk lira (7 bin 500 lira). Ondan sonra başlıyoruz borca yemeye. İkinci aylığa kadar bekliyoruz. Borç alıyorum onu da kısıtlı veriyorlar. `7 buçuk lira aylıkla nasıl ödeyeceksin` diyorlar" ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA