18 Haziran 2026 Perşembe

19:34   CHP YDK YARıN TOPLANACAK   19:33   CHP SÖZCÜSÜ MÜSLIM SARı IHRAÇ VE GÖREVDEN ALMA KARARLARıNı AÇıKLADı   19:32   ÖZGÜR ÖZEL: TÜM PARTILILERIMIZI GÖREVDEN ALıNAN IL BAŞKANLıKLARıMıZA DAVET EDIYORUM   16:37   74 IL BAŞKANıNDAN CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ÇAĞRı: 10 GÜN IÇINDE KURULTAY   15:36   OYUNCU ECE İRTEM, AYDıN’ıN KUŞADASı ILÇESINDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   13:35   GENÇ DOSTU KENTLER YÖNETIŞIM ZIRVESI... TBB BAŞKANı SEÇER: "GENÇLERI KARAR MASALARıNıN TAM MERKEZINDE GÖRMEK ZORUNDAYıZ"   18:46   TRUMP G7 ZIRVESINDE: HÜRMÜZ BOĞAZı CUMAYA KADAR TAMAMEN AÇıLACAK   18:46   CHP MYK YARıN TOPLANACAK: ANKARA VE İZMIR IL BAŞKANLARıNıN IHRACı GÜNDEMDE   16:40   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPAN ZEYDAN KARALAR: “OLMAYAN BIR IŞ IÇIN SORGULANıYORUZ”   15:38   MUHARREM İNCE’DEN EKREM İMAMOĞLU’NA ZIYARET   14:38   ÖZGÜR ÇELIK’TEN SILIVRI VE BEYLIKDÜZÜ OPERASYONLARıNA TEPKI: "TESLIM OLMAYACAĞıZ"   14:37   İMAMOĞLU’NDAN YENI PARTI YANıTı: "SIYASETEN, RUHEN VE BEDENEN HAZıRıZ"   13:36   İBB DAVASıNDA 51’INCI GÜN... TUTUKLU BUĞRA GÖKCE: "İSTANBUL’UN KıYıLARıNı IŞGALDEN KURTARAN EKIP BUGÜN SANıK. BU EKIP, İSTANBUL’UN MUHAFıZLıĞı GÖREVINI ÜSTLENMIŞTIR"   13:34   CHP’LI ÖZCAN, MARMARIS’TE DEPREM VE YAPı GÜVENLIĞI NEDENIYLE KAPANAN OKULLARı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   09:22   MERSIN’DE ÇOCUK İŞÇILIĞIYLE MÜCADELEDE KRITIK UYARı: ’UCUZ İŞÇILIK ÜZERINDEN KAZANÇ RISKI VAR!’   01:54   CHP GENEL MERKEZI’NDE İŞTEN ÇıKARMA KRIZI! ADANA MILLETVEKILI BURHANETTIN BULUT İSYAN ETTI: "VICDANLARA HAVALE EDIYORUZ"   19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL`DEN AYM`NİN CAN ATALAY KARARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA: “BUGÜN, ANAYASA MAHKEMESİ YENİDEN SAATİ DOĞRU GÖSTERMİŞ. SAATE, ‘SAAT DOĞRU GÖSTERMİŞ, NE DİYECEKSİNİZ` DİYE SORULMAZ”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi`nin cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı vermesine ilişkin, “Türkiye`yi sürekli mahcup edenler, Türkiye`yi hem kendi içinde hem dünyada tartıştıranlar artık bu yüksek mahkemenin kararlarından bir ders almaları gerekir. Bugün, Anayasa Mahkemesi yeniden saati doğru göstermiş. Saate, ‘Saat doğru göstermiş, ne diyeceksiniz` diye sorulmaz...Bundan öncekiler gibi bu kararın da bir an önce uygulanması gerekir. Uygulanmadığı her dakika Türkiye`yi dünyaya rezil etmektedir” dedi.

 

Tarih : 21 Aralık 2023 Perşembe 14:57   Okunma : 515

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi`nin cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı vermesine ilişkin, “Türkiye`yi sürekli mahcup edenler, Türkiye`yi hem kendi içinde hem dünyada tartıştıranlar artık bu yüksek mahkemenin kararlarından bir ders almaları gerekir. Bugün, Anayasa Mahkemesi yeniden saati doğru göstermiş. Saate, ‘Saat doğru göstermiş, ne diyeceksiniz` diye sorulmaz...Bundan öncekiler gibi bu kararın da bir an önce uygulanması gerekir. Uygulanmadığı her dakika Türkiye`yi dünyaya rezil etmektedir” dedi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, cezaevindeki Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay`ın Yüksek Mahkeme`nin hakkında verdiği ihlal kararına uyulmaması nedeniyle yaptığı ikinci başvuruyu bugün inceledi. Mahkeme, Atalay`ın “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı” ile “kişi hürriyeti ve güvenliği hakkının” ihlal edildiğine oy çokluğu ile karar verdi. Üç üyenin karşı oy kullandığı öğrenildi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün TBMM`de 22. Dönem Dönem CHP Mersin Milletvekili Ersoy Bulut için düzenlenen törenin ardından AYM`nin Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı vermesine ilişkin konuştu. Özel, şunları söyledi:

“Bu sorulara muhatap olmak gerçekten beni utandırıyor. Ama Türkiye`deki herkesi bu gündemle meşgul etmek birilerini utandırmıyor. Bir saate, ‘Saat doğru gösteriyor, ne diyeceksiniz` diye sorulur mu? Saat doğru göstermiş. Ama yanlış yapanlar, Türkiye`yi sürekli mahcup edenler, Türkiye`yi hem kendi içinde hem dünyada tartıştıranlar artık bu yüksek mahkemenin kararlarından bir ders almaları gerekir. Bugün, Anayasa Mahkemesi yeniden saati doğru göstermiş. Saate, ‘Saat doğru göstermiş, ne diyeceksiniz` diye sorulmaz. Gerçeği çarpıtanlara, hukukun üstünlüğünü kabul etmeyenlere ve sürekli Türkiye`yi tartıştıranlara sormak lazım.”

Özel, kararın uygulanmasına ilişkin soruya “Şüphesiz bundan öncekiler gibi bu kararın da bir an önce uygulanması gerekir. Uygulanmadığı her dakika Türkiye`yi dünyaya rezil etmektedir” cevabını verdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA