18 Haziran 2026 Perşembe

19:34   CHP YDK YARıN TOPLANACAK   19:33   CHP SÖZCÜSÜ MÜSLIM SARı IHRAÇ VE GÖREVDEN ALMA KARARLARıNı AÇıKLADı   19:32   ÖZGÜR ÖZEL: TÜM PARTILILERIMIZI GÖREVDEN ALıNAN IL BAŞKANLıKLARıMıZA DAVET EDIYORUM   16:37   74 IL BAŞKANıNDAN CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ÇAĞRı: 10 GÜN IÇINDE KURULTAY   15:36   OYUNCU ECE İRTEM, AYDıN’ıN KUŞADASı ILÇESINDE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   13:35   GENÇ DOSTU KENTLER YÖNETIŞIM ZIRVESI... TBB BAŞKANı SEÇER: "GENÇLERI KARAR MASALARıNıN TAM MERKEZINDE GÖRMEK ZORUNDAYıZ"   18:46   TRUMP G7 ZIRVESINDE: HÜRMÜZ BOĞAZı CUMAYA KADAR TAMAMEN AÇıLACAK   18:46   CHP MYK YARıN TOPLANACAK: ANKARA VE İZMIR IL BAŞKANLARıNıN IHRACı GÜNDEMDE   16:40   AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPAN ZEYDAN KARALAR: “OLMAYAN BIR IŞ IÇIN SORGULANıYORUZ”   15:38   MUHARREM İNCE’DEN EKREM İMAMOĞLU’NA ZIYARET   14:38   ÖZGÜR ÇELIK’TEN SILIVRI VE BEYLIKDÜZÜ OPERASYONLARıNA TEPKI: "TESLIM OLMAYACAĞıZ"   14:37   İMAMOĞLU’NDAN YENI PARTI YANıTı: "SIYASETEN, RUHEN VE BEDENEN HAZıRıZ"   13:36   İBB DAVASıNDA 51’INCI GÜN... TUTUKLU BUĞRA GÖKCE: "İSTANBUL’UN KıYıLARıNı IŞGALDEN KURTARAN EKIP BUGÜN SANıK. BU EKIP, İSTANBUL’UN MUHAFıZLıĞı GÖREVINI ÜSTLENMIŞTIR"   13:34   CHP’LI ÖZCAN, MARMARIS’TE DEPREM VE YAPı GÜVENLIĞI NEDENIYLE KAPANAN OKULLARı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   09:22   MERSIN’DE ÇOCUK İŞÇILIĞIYLE MÜCADELEDE KRITIK UYARı: ’UCUZ İŞÇILIK ÜZERINDEN KAZANÇ RISKI VAR!’   01:54   CHP GENEL MERKEZI’NDE İŞTEN ÇıKARMA KRIZI! ADANA MILLETVEKILI BURHANETTIN BULUT İSYAN ETTI: "VICDANLARA HAVALE EDIYORUZ"   19:22   ÖZGÜR ÖZEL YARıN GRUP TOPLANTıSı YAPMAYACAK... “GRUBUMUZUN ORTAK KARARı”   19:19   CHP ANKARA GÖNÜLLÜLER PLATFORMU’NDAN ÇAĞRı: ACIL KURULTAY ISTIYORUZ   19:16   ABDURRAHMAN TUTDERE, AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASıNDA SAVUNMA YAPTı: UYDURMA BEYANLAR ÜZERINDEN RÜŞVETLE ITHAM ETMEK BU KADAR UCUZ OLMAMALı   19:13   ARZU ÇERKEZOĞLU: “DEMOKRASI IŞÇI SıNıFıNıN EKMEĞIDIR, KıRMıZı ÇIZGISIDIR”  
 
     
   

VAHAP SEÇER: “HEDEFİMİZ ORTAK OLSUN; DÜNYA BARIŞI VE DÜNYA KARDEŞLİĞİ”


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Aziz Antuan Latin Katolik Kilisesi`nin kuruluşunun 170. ve Barış Günü`nün 3. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama programına katıldı. Seçer, “Noel`inizi kutluyorum. Hangi dinden olursak olalım, farklı dillerde dua edelim, farklı kitaplardan alıntılar yapalım ama hedefimiz ortak olsun; dünya barışı ve dünya kardeşliği” dedi.

 

Tarih : 25 Aralık 2023 Pazartesi 16:40   Okunma : 499

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Aziz Antuan Latin Katolik Kilisesi`nin kuruluşunun 170. ve Barış Günü`nün 3. yılı dolayısıyla düzenlenen kutlama programına katıldı. Seçer, “Noel`inizi kutluyorum. Hangi dinden olursak olalım, farklı dillerde dua edelim, farklı kitaplardan alıntılar yapalım ama hedefimiz ortak olsun; dünya barışı ve dünya kardeşliği” dedi.

Programa, Başkan Seçer`in yanı sıra, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin Aziz Antuan Latin Katolik Kilisesi Baş Rahibi Roshan Cordeiro, Mersin Rum Ortodoks Kilisesi Pederi İspir Coşkun Teymur, Anadolu Havarisel Episkopos Vekili Pederantuan Ilgıt, Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, Türkiye Alevi İslam Ehlibeyt İnanç Meclisi İcra Kurulu Başkanı Ahmet Özuğurlu, Akbelen Şehir Mezarlığı İmamı Fatih Nevruz, Mersin Mevlana Derneği Temsilcisi Hayri Koyuncu ve Hristiyan cemaati katıldı.

Kutsal Ayin ile başlayan program, kilisenin tarihçesi ve ardından konuşmalar ile devam etti.

SEÇER: “ÜLKEMİZDE VE DÜNYADA AKAN KANLARIN DURMASI İÇİN DUA EDİYORUZ”

Konuşmasına tüm şehitlere rahmet ve ülkeye baş sağlığı dileyerek başlayan Başkan Vahap Seçer, hem Türkiye`de hem de dünyanın değişik coğrafyalarında akan kanın durması için dua ettiğini söyledi.

Din adamlarının yaptıkları konuşmalarda mensubu bulundukları inancın kitapları veya öğretilerinden yararlandıklarını belirten Başkan Seçer, gerek Hıristiyan dünyasının din adamlarının gerekse İslam âleminin farklı mezhep ve inanç gruplarının önderlerinin yaptıkları konuşmalarda işaret ettikleri noktaların ortak oluşuna dikkat çekti. Seçer, “Zaten mesele bunun hayatta uygulanabilir olmasıdır. Başta din adamlarının kendileri, dini referans alarak insanlığı istismar etmemeli. Siyasetçiler dini istismar ederek siyasi ikbal sağlamamalı. İnsanların duygularını; din, milliyetçilik ve başka hassasiyetler ile istismar etmemeli. Mesele uygulamada, tanımlamalarda, dileklerde ya da insanlığa buyrulan emirlerde değildir” dedi.

“BU İŞİ KALBİMLE YAPIYORUM”

Mersin`in çok özel bir coğrafya olduğunu ve farklı kültürlerin yaşadığını aktaran Seçer, böyle bir kentte Büyükşehir Belediye Başkanı olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getirerek, “Böyle bir coğrafyada yönetici olmak ilk bakışta zor gibi görünebilir. Farklı kültürler, farklı anlayışlar, bunun birleşmesi, bir potada erimesi farklı bir zenginlik. Mersin`de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaparken bu anlamda hiç zorlandığımı söyleyemem. Çünkü bu işi kalbimle yapıyorum. Şu anda sizlere hitap ettiğim her kelime kalbimden çıkan kelimelerdir. 5 yıllık Büyükşehir Belediye başkanlığı görev sürem içerisinde Anamur`dan Tarsus`a kadar hep bu anlayışla hareket edip, herkesi kucakladım” diye konuştu.

“BU ÜLKEDE DİN VE VİCDAN HÜRRİYETİ VARDIR VE ANAYASAL TEMİNAT ALTINDADIR”

Çalışmalarında farklı inançlara mensup din görevlilerinin referans gösterdiği ‘Doğru, dürüst, insanları ayırmadan, üzmeden, zorlamadan` ilkelerini uygulamaya çalıştığını aktaran Seçer, “Çünkü burası Mustafa Kemal Atatürk`ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Biz buradaki yaşam güvencemizi Türkiye Cumhuriyeti Anayasası`ndan alırız. Bu ülkede din ve vicdan hürriyeti vardır ve anayasal teminat altındadır. Bir diğerinin inancına bir diğeri müdahale edemez. Herkes aynı görüşte, inançta, düşüncede ve ideolojik yapıda olmak zorunda değil. Katılır ya da katılmaz ancak empati yaparak davranırsa hiçbir sorun kalmaz. Bugüne kadar olduğu gibi, Mersin`de Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığım süre içerisinde, bu kentin şehremini olarak bu anlayışla kentime hizmet etmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Seçer, konuşmasını, “Noel`inizi kutluyorum. Hangi dinden olursak olalım, farklı dillerde dua edelim, farklı kitaplardan alıntılar yapalım ama hedefimiz ortak olsun; dünya barışı ve dünya kardeşliği” diyerek tamamladı.

CORDEİRO: “BARIŞ, HOŞGÖRÜ VE ANLAYIŞ TOPLUMUMUZUN TEMEL DEĞERLERİDİR”

Mersin Latin Katolik Kilisesi Baş Rahibi Roshan Cordeiro ise programın barışın ve hoş görünün uygulanması adına büyük bir anlam taşıdığını söyledi. Cordeiro, “Barış, hoşgörü ve anlayış toplumumuzun temel değerleridir. Bu değerleri canlı tutmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin sorumluluğudur” dedi.  Etkinliğin, toplumda derin bir etki yaratacağını ve dayanışmayı daha da artıracağını aktaran Cordeiro, “Hep birlikte daha barış dolu bir dünyanın inşasına katkıda bulunmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

TEYMUR: “COĞRAFYAMIZDAKİ BÜYÜK ACILARIN BİR AN ÖNCE SON BULMASINI DİLİYORUM”

Mersin Rum Ortodoks Kilisesi Pederi İspir Coşkun Teymur da “Coğrafyamızda yaşanan büyük acıların bir an önce son bulmasını diliyorum. Şehitlerimize Yüce Rabbimizden rahmet, ulusumuza başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Aziz Fransua`nın duası yapıldı. Daha sonra barışın, sevginin ve hoşgörünün Mersin`den tüm dünyaya yayılması için gökyüzüne güvercinler bırakıldı. Programın kokteyl bölümünde ise Mersin Aziz Antuan Latin Katolik Kilisesi Baş Rahibi Roshan Cordeiro, kilisenin bakım, tadilat gibi ihtiyaçlarında yanlarında olan Başkan Seçer`e destekleri ve hizmetleri için teşekkür etti. Program, yemek ikramı ve pasta kesiminin ardından sona erdi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA