30 Ekim 2026 Cuma

14:11   MERSIN’DE CUMHURIYET’IN 103. YıLı COŞKUSU! BAŞKAN VEKILI GÜLŞAH YıLDıRıM GENÇ’TEN ANLAMLı MESAJ   11:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ERDEMLI VE SILIFKE ÜRETICISINE TAM DESTEK: FIDANDAN HAYVANA, GÜNEŞ PANELINDEN TOHUMA   10:25    CHP’DE DERIN ÇATLAK VE FLAŞ KURULTAY HAMLESI! KURMAYLARDAN ZIRVEDE ŞOK ’HANÇER’ SÖZLERI!   23:25   DOĞAN TANıŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU BÜYÜTMEK VE YARıNLARA TAŞıMAK BORCUMUZDUR’   23:10   İZZET EYÜBOĞLU’NDAN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYET, ÜRETEN VE DEĞER YARATAN GÜCÜMÜZÜN EN BÜYÜK TEMINATıDıR’   23:02   CHP’LI MAHMUT DÖNMEZ’DEN CUMHURIYETIN 103. YıLıNA VEFA DOLU MESAJ!   22:05   BÜLENT YORULMAZ: ’CUMHURIYET DEĞERLERI DEMOKRASIMIZIN VE HUKUKUN TEMINATıDıR’   21:45   CABBAR ANıLAN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRLEŞTIRICI GÜCÜ EN BÜYÜK ZENGINLIĞIMIZDIR’   20:50   GÖKHAN BÜBER: ’CUMHURIYETIN IŞıĞı AKDENIZ’DEN TÜM TÜRKIYE’YE YAYıLACAK’   20:38   KEMAL TUNCER: ’CUMHURIYET KAZANıMLARıNA SAHIP ÇıKMAK TARIHI GÖREVIMIZDIR’   20:25   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKAN YARDıMCıSı ERDAL NUR: ’CUMHURIYET, ÖZGÜRLÜĞÜN VE ADALETIN SARSıLMAZ KALESIDIR’   20:17   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKAN YARDıMCıSı HASAN ÖNAL ÖZALP: ’CUMHURIYET IŞıĞıNDA HALKıMıZA HIZMET EDIYORUZ’   19:55   GÖKHAN ÇIÇEKÇILIK’TEN 29 EKIM MESAJı: ’CUMHURIYETIN AÇTıĞı BAĞıMSıZLıK ÇIÇEKLERI ASLA SOLMAYACAK’   19:45   İSMAIL ÖZGÜN: ’CUMHURIYETIN SUNDUĞU VIZYONLA DAHA GÜÇLÜ BIR EKONOMIYE İLERLIYORUZ’   19:36   HÜSEYIN SAVAŞ: ’CUMHURIYET RUHUNU VE KÜLTÜREL MIRASıMıZı GELECEĞE TAŞıYACAĞıZ’   19:27   ADD MERSIN ŞUBE BAŞKANı ADEM ÇETIN: ’CUMHURIYET DEVRIMLERI İLELEBET PAYIDAR KALACAKTıR’   19:20   İSMAIL YURTSEVEN: ’CUMHURIYETIMIZIN BIRIKIMI, YARıNLARıMıZı AYDıNLATAN EN BÜYÜK GÜÇTÜR’   19:10   MÜSLÜM ÖZEL: ’CUMHURIYET, TAM BAĞıMSıZ VE DEMOKRATIK TÜRKIYE’NIN PUSULASıDıR’   19:04   YENIMAHALLE MUHTARı SERVET DOĞAN: ’CUMHURIYET COŞKUSU MAHALLELERIMIZDEN SOKAKLARıMıZA YAYıLıYOR’   19:01   ATAHAN KAYTAŞ: ‘CUMHURIYET, GENÇLIĞIN İNANCı VE GELECEĞIN GÜVENCESIDIR’  
 
     
   

AVUKATLARDAN ANKARA ADLİYESİ ÖNÜNDE `CAN ATALAY` PROTESTOSU: “HAKİMLERDEN CESARET BEKLEMİYORUZ, ANAYASA`YA UYMALARINI BEKLİYORUZ. SORUMSUZ VE KEYFİ DAVRANIŞLARLA TAHLİYE KARARI VERMEKTEN KAÇINMA HALİNE DERHAL SON VERİLMELİDİR”


Avukatlar, Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) ikinci kez hak ihlali kararı vermesine karşın tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay`ın tahliye edilmemesini Ankara Adliyesi önünde protesto etti. Avukat Eren Gönen, “Hakimlerden cesaret beklemiyoruz. Anayasa`ya uymalarını bekliyoruz. Üzerinde cübbe bulunan ve hakim koltuğunda oturan kişilerin Anayasa Mahkemesi kararını keyfi şekilde bekleterek uygulamaması kabul edilemez bir sorumsuzluktur. Mahkemeler birer kamu kurumu olup işlerini ciddiyetle yapmakla yükümlüdürler. Sorumsuz ve keyfi davranışlarla Can Atalay hakkındaki tahliye kararı vermekten kaçınma haline derhal son verilmelidir” dedi.

 

Tarih : 25 Aralık 2023 Pazartesi 13:59   Okunma : 538

Avukatlar, Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) ikinci kez hak ihlali kararı vermesine karşın tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay`ın tahliye edilmemesini Ankara Adliyesi önünde protesto etti. Avukat Eren Gönen, “Hakimlerden cesaret beklemiyoruz. Anayasa`ya uymalarını bekliyoruz. Üzerinde cübbe bulunan ve hakim koltuğunda oturan kişilerin Anayasa Mahkemesi kararını keyfi şekilde bekleterek uygulamaması kabul edilemez bir sorumsuzluktur. Mahkemeler birer kamu kurumu olup işlerini ciddiyetle yapmakla yükümlüdürler. Sorumsuz ve keyfi davranışlarla Can Atalay hakkındaki tahliye kararı vermekten kaçınma haline derhal son verilmelidir” dedi.

Adalet için Hukukçular, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Ankara Şubesi, Demokrasi İçin Hukukçular, Hukukçu Dayanışması, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Ankara Şubesi ve Toplumsal Hukuk`tan avukatlar, halen cezaevinde tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay`ın tahliye edilmemesiyle ilgili Ankara Adliyesi önünde bugün ortak açıklama yaptı. Anayasa Mahkemesi (AYM) geçen hafta Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı vermişti.

Avukat Eren Gönen, şunları söyledi:

“Anayasa Mahkemesi, 21 Aralık 2023 tarihinde TİP Hatay milletvekili meslektaşımız Ş. Can Atalay`ın başvurusu hakkında ‘seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı` ve ‘kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı`nın ihlal edildiğine oy çokluğu ile ‘Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkının` ihlal edildiğine ise oy birliğiyle ve ayrıca tahliyesine hükmetti. Mahkeme bu kararında, yoruma mahal vermeksizin, ilk derece mahkemesinin Can Atalay`ın tahliyesini sağlamasını ve Anayasa`nın 83. maddesinde düzenlenen yasama dokunulmazlığının gereği olarak, haksız yargılamanın durdurulmasını hükme bağlamıştır. Anayasa`nın 153. maddesine göre Anayasa Mahkemesi`nin kararları kesin olmakla birlikte yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzel kişileri bağlar.

“HAKİMLERDEN CESARET BEKLEMİYORUZ. ANAYASA`YA UYMALARINI BEKLİYORUZ”

Bu hükmün bir istisnası bulunmamaktadır. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi`nin kararlarına uyulmaması hukuken mümkün değildir. Anayasa Mahkemesi`nin 21.12.2023 tarihinde vermiş olduğu karar neticesinde ilk derece mahkemesinin, Hatay Milletvekili meslektaşımız Can Atalay`ı derhal tahliye etmesi zorunluluktur. Hakimlerden cesaret beklemiyoruz. Anayasa`ya uymalarını bekliyoruz. Anayasa`ya uymayan bir yargının olduğu düzene, yargı düzeni denmeyeceğini de çok iyi biliyoruz. Hukukun yok sayıldığı, yargının, devletin 3 temel erkinden biri olmaktan çıkartıldığı bu düzeni meşru görmemiz söz konusu değildir.

“ÜZERİNDE CÜBBE BULUNAN VE HAKİM KOLTUĞUNDA OTURAN KİŞİLERİN ANAYASA MAHKEMESİ KARARINI KEYFİ ŞEKİLDE BEKLETEREK UYGULAMAMASI KABUL EDİLEMEZ BİR SORUMSUZLUKTUR”

Kararı uygulamakla yükümlü olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise 4 gündür dosyayı incelememiş ve hala bir karar vermemiştir. Gelinen noktada hukuki bir tartışmanın kalmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Üzerinde cübbe bulunan ve hakim koltuğunda oturan kişilerin Anayasa Mahkemesi kararını keyfi şekilde bekleterek uygulamaması kabul edilemez bir sorumsuzluktur. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`ni bir kez daha uyarma gereği duyuyoruz. Mahkemeler birer kamu kurumu olup işlerini ciddiyetle yapmakla yükümlüdürler. Sorumsuz ve keyfi davranışlarla Can Atalay hakkındaki tahliye kararı vermekten kaçınma haline derhal son verilmelidir. Ayrıca Anayasa Mahkemesi kararını uygulamayan kişiler, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma` suçunu da işlemektedir. Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmasının zorunlu olduğunu ve farklı yönde verilecek her türlü kararın suç teşkil edeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Hatay halkının iradesi bir dakika daha gasp edilmemeli ve meslektaşımız Can Atalay derhal serbest bırakılmalıdır.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA