21 Mart 2026 Cumartesi

20:24   TİP, "BIR DILIM BAKLAVANıN 80 TL" OLDUĞU GÖRSELLE BAYRAM MESAJı PAYLAŞTı: "YOKLUKTA DEĞIL VARLıKTA EŞITLENECEĞIMIZ GÜZEL GÜNLERE OLAN INANCıMıZLA HALKıMıZıN BAYRAMıNı KUTLUYORUZ"   20:23   BURHANETTIN DURAN: ÜLKEMIZ NATO’NUN KOLEKTIF SAVUNMA MIMARISINDE VAZGEÇILMEZ BIR MERKEZ ÜLKE   20:22   ÖZGÜR ÖZEL, MANISA’DA BAYRAM NAMAZıNıN ARDıNDAN KABRISTANLARı ZIYARET ETTI   20:20   TAYFUN KAHRAMAN’ıN EŞI MERIÇ DEMIR KAHRAMAN: “YOK YERE ÇOCUKLUKLARıNDAN NEŞELI BAYRAMLARı BILE ÇALıNAN HERKESE BU ÜLKENIN ADALET BORCU VAR”   21:35   MERSIN’DE SEÇER FıRTıNASı: "ANKETLER ORTADA, OYUMUZU %45’TEN %60’A ÇıKARDıK!"   20:54   BAŞKAN YARDıMCıSı TANıŞ’TAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   09:01   MHP MERSIN MILLETVEKILI DR. LEVENT UYSAL, RAMAZAN BAYRAMı’Nı KUTLADı   22:43   MERSIN ESOB’DA KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR: AHMET ÖZDEMIR "DEĞIŞIM ATEŞINI" YAKTı!   22:41   BAŞKAN SEÇER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:40   CHP’DE BAYRAMLAŞMA KARARıNDA BÜYÜK DEĞIŞIM: O PARTI LISTEDE YOK!   22:39   BAŞKAN YıLDıZ’DAN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   22:35   BAŞKAN TUNCER’DEN RAMAZAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı   22:30   ÇANAKKALE RUHU MERSIN’DE DEVLEŞTI: BAŞKAN VAHAP SEÇER’DEN BAYRAM MÜJDESI GELDI!   20:25   AKDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN RAMAZAN BAYRAMı MESAJı   20:23   MERSIN’DE BAYRAM TıRAŞı BELEDIYEDEN: KAPı KAPı GEZEN BERBER KOLTUĞU KÖYLERI SEVINDIRDI!   16:27   İSRAIL, İRAN’ıN GÜNEYINDEKI ENERJI TESISLERINE SALDıRDı   16:26   MANSUR YAVAŞ, ANıTKABIR’I VE CEBECI ŞEHITLIĞI’NI ZIYARET ETTI: "BU TOPRAKLARı BIZLERE VATAN KıLAN AZIZ ŞEHITLERIMIZI DUALARLA ANDıK"   16:26   ASU KAYA’DAN BAKAN TEKIN’E TEPKI: "GAZI MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’SÜZ ÇANAKKALE OLMAZ, BU ZAFERIN RUHU, ONUN ÖNDERLIĞINDE YAZıLMıŞTıR"   16:25   CHP’LI GÜNAYDıN’DAN BAKAN GÜRLEK’E: "MAHKEMENIN SORGULARıNA YENI BAŞLADıĞı BIR DAVAYı ’ASRıN YOLSUZLUĞU’ DIYE TANıMLıYOR. BAKANA MASUMIYET KARINESINI, HUKUKU HATıRLATıRıM"   14:32   İSRAIL, İRAN İSTIHBARAT BAKANı İSMAIL HATIB’I ÖLDÜRDÜĞÜNÜ IDDIA ETTI  
 
     
   

DP`Lİ SALİH UZUN`DAN NUMAN KURTULMUŞ`A CAN ATALAY ÇAĞRISI: "TARİHİ SORUMLULUĞUNUZUN GEREĞİNİ YAPIN"


Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili Salih Uzun, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay`ın serbest bırakılmasına ilişkin TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş`a çağrıda bulundu. Uzun, “Tarihin bu döneminde TBMM Başkanı olmanız hasebiyle parlamentonun hukukunu savunma, dolayısıyla milli iradenin tam olarak parlamentoya yansımasının sağlanması mükellefiyeti sizin omuzlarınızda bulunmaktadır… Sizi tarihi sorumluluğunuzun gereğini yapmaya bir kez daha davet ediyorum” dedi. 

 

Tarih : 29 Aralık 2023 Cuma 12:53   Okunma : 351

Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili Salih Uzun, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay`ın serbest bırakılmasına ilişkin TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş`a çağrıda bulundu. Uzun, “Tarihin bu döneminde TBMM Başkanı olmanız hasebiyle parlamentonun hukukunu savunma, dolayısıyla milli iradenin tam olarak parlamentoya yansımasının sağlanması mükellefiyeti sizin omuzlarınızda bulunmaktadır… Sizi tarihi sorumluluğunuzun gereğini yapmaya bir kez daha davet ediyorum” dedi. 

Anayasa Mahkemesi`nin son gerekçeli kararının ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında tahliye kararı vermeksizin dosyasını yeniden Yargıtay`a geri gönderdi.

Salih Uzun, halen cezaevinde olan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay`ın serbest bırakılmasına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı ve Numan Kurtulmuş`a çağrıda bulundu. Uzun`un açıklaması şöyle:

“14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan 28. Dönem Milletvekili Seçimleri sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edildiği 30 Mayıs 2023 tarihinden itibaren ülkemizde parlamento hukuku bakımından başlangıçta ‘garabet` olarak tanımlanabilecek bir durum yaşanmış ancak meselenin uzamasıyla birlikte durumun izahı için ‘garabet` sözcüğü yetersiz kalmıştır.

Hatay Milletvekili seçildiği Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edilmiş olan Şerafettin Can Atalay hakkında devam etmekte olan yargılamanın durdurulmaması ve bulunduğu cezaevinden tahliye edilmemesi üzerine, Anayasa Mahkemesi`nin 25 Ekim 2023 tarihinde hak ihlali kararı vermesinden sonra süreç ‘hukuk garabeti` olmaktan çıkmış ‘devlet krizi` halini almıştır. 21 Aralık 2023 tarihinde Anayasa Mahkemesi`nin ikinci kez verdiği hak ihlali kararının da uygulanmaması üzerine sözünü ettiğim ‘devlet krizi` derinleşmiştir.

"MİLLİ İRADENİN MÜKELLEFİYETİ SİZİN OMUZLARINIZDA"

“Ancak basına yansıyan beyanatlarınızda özetle, ‘Konu yargının konusu. Biz yapacağımızı yaptık, onun vekil olduğunu ilan ettik. Yemin için kürsüye çağırdık. Komisyona seçtik. Özlük haklarını başlattık` dediniz. Sayın Başkanım, işte asıl o zaman sorun bizim sorunumuz, yani parlamentonun sorunu haline geliyor. Mademki Can Atalay milletvekili, nasıl oluyor da parlamentonun kendisi hakkında dokunulmazlığının kaldırılmasına yahut vekilliğinin düşürülmesine dair hiçbir kararı yahut tasarrufu olmadan başka bir erk tarafından tutuluyor.

Tarihin bu döneminde TBMM Başkanı olmanız hasebiyle parlamentonun hukukunu savunma, dolayısıyla milli iradenin tam olarak parlamentoya yansımasının sağlanması mükellefiyeti sizin omuzlarınızda bulunmaktadır. Devlet krizi olarak tanımlanan yani olağan olmayan durumlarda erklerin başkanları nasıl davranması gerekiyorsa sizin de o şekilde olağan olmayan tutum, tavır ve inisiyatif almanız gerektiğine inanıyor ve sizi tarihi sorumluluğunuzun gereğini yapmaya bir kez daha davet ediyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA