27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

AYLİN NAZLIAKA: AKP, 21 YILDIR UYGULADIĞI POLİTİKALARI DEVAM ETTİRDİ. KADINLARIN VE ÇOCUKLARI HAYATI ZİFİRİ BİR KARANLIĞA MAHKUM EDİLDİ


CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka; "Bu yıl en az 520 kız kardeşimiz hayattan koparıldı. Bunların 223`ü şüpheli ölüm olarak kayıt altına alındı. Ama 520 kız kardeşimizi bu yıl cinayet nedeniyle yitirdik. AKP, 21 yıldır uyguladığı politikaları devam ettirdi. Bu yıl kadınların ve çocukların hayatı zifiri bir karanlığa mahkum edildi. Bizler Cumhuriyet düşmanlığını sürdüren, laikliğe savaş açan, kadın katillerini ve çocuk istismarcılarını cezasızlık politikası ile ödüllendiren, halkı yoksulluk kıskacına hapsedenler karşısında direndik, direnmeye de devam ediyoruz" dedi.

 

Tarih : 30 Aralık 2023 Cumartesi 13:20   Okunma : 422

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka; "Bu yıl en az 520 kız kardeşimiz hayattan koparıldı. Bunların 223`ü şüpheli ölüm olarak kayıt altına alındı. Ama 520 kız kardeşimizi bu yıl cinayet nedeniyle yitirdik. AKP, 21 yıldır uyguladığı politikaları devam ettirdi. Bu yıl kadınların ve çocukların hayatı zifiri bir karanlığa mahkum edildi. Bizler Cumhuriyet düşmanlığını sürdüren, laikliğe savaş açan, kadın katillerini ve çocuk istismarcılarını cezasızlık politikası ile ödüllendiren, halkı yoksulluk kıskacına hapsedenler karşısında direndik, direnmeye de devam ediyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, parti Genel Merkezi`nde basın toplantısı düzenledi. Nazlıaka`nın açıklamasının satır başları şöyle:

"GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ÜZERİNDEN ASLA VE ASLA BİR PAZARLIK YÜRÜTMEYECEĞİZ"

"Dün hazin bir olay yaşandı. Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e karşı düşmanlık yapma hadsizliği gösterildi. Bu düşmanlığı yapanları lanetliyorum, kınıyorum. Suudi Arabistan`ın başkenti Riyad`da dün Fenerbahçe ile Galatasaray bir kupa maçı gerçekleştirecekti. Ancak maça saatler kala Atatürk tshirtü ile onların çıkmasına izin verilmedi. Tekrar hatırlatalım; bu bizim izin almamız gereken bir durum değildir, biz zaten onu yüreğimize yazmışız. Ama bize bu utancı yaşatanları da asla ve asla affetmeyeceğiz. Bize ne mutlu ki Atatürk düşmanlığına karşı her iki kulüp yönetimimiz de son derece net, son derece onurlu bir duruş sergilediler ve maça çıkmama kararı aldılar. Biz ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerinden asla ve asla bir pazarlık yürütmeyeceğiz.

Aynı ay, ofisinde staj yapan en az 6 kadın avukata cinsel taciz ve saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Muhittin Köylüoğlu hakkında 44 yıldan 141 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Daha doğrusu bu dava daha önce açılmıştı. 3 yıl önce indirim uygulanmamış ve 36 yıl hapis cezası verilmişti. Ancak Ocak ayında sanığın tutuklu kaldığı süre, istinaf süresinin uzunluğu ve delilleri karartma şüphesi olmaması gerekçesi öne sürüldü ve sanık tahliye edildi.

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin`i katleden Cemal Metin Avcı`nın yargılandığı davada haksız tahrik indirimi uygulanarak 23 yıl hapis cezası verilmişti biliyorsunuz. Gültekin ailesi bu kararı istinafa taşımıştı ve istinaf davanın yeniden görülmesine karar verdi.

Şubat ayında ceza avukatı Muhittin Köylüoğlu cinsel saldırı suçlamasıyla gözaltına alındı. Kadınların direnişi sayesinde adeta Köylüoğlu tutuklanmış oldu.

"KADINLAR VE ÇOCUKLAR KORUNAKSIZ KALDILAR, UZAKLAŞTIRMA KARARLARI ASKIYA ALINDI"

Afetten en fazla zarar gören kesim yine kadınlar ve çocuklar oldu. Özellikle güvenlik konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşandı. En temel ihtiyaç olan barınmaya, yiyeceğe erişimde sorunlar çok fazlaydı. Ama çadır kentlerde ciddi bir güvenlik açığı vardı. Kadınlar ve çocuklar korunaksız kaldılar, uzaklaştırma kararları bu dönemde askıya alındı.

8 Mart tarihi bizler için çok önemli, Dünya Emekçi Kadınlar Günü. 20 yıldır bir gece yürüyüşü gerçekleştiriliyor Türkiye`de. Ancak özellikle son yıllarda bu gece yürüyüşü engellenmeye çalışılıyor. Bu yıl da aynı gerçeklikle karşılaştık ne yazık ki, gece yürüyüşümüz yine yasaklandı.

Nisan ayında Cumhur İttifakı`nın ortaklarından olan Hizbullah terör örgütünün siyasi uzantısı HÜDAPAR seçim beyannamesini açıkladı. Evlere şenlik bir beyanname diyeceğim, çünkü Cumhuriyetimizin kurucu değerlerini açıkça hedef alan bir beyannameydi. Zaten Meclis`teki konuşmalar da bunun uzantısı niteliğinde olmaya devam etti. Parlamenter sistem eleştiriliyordu, karma eğitime son verileceği ve kadının nafaka hakkının sınırlandırılacağı ifade ediliyordu. Beyannamede kadınların fıtratına göre işlerde çalışması gerektiği ifade ediliyordu.

Bu beyannamede kadına yönelik şiddetle mücadele yasası olan 6284 de bir kez daha hedef alınmıştı. Bunun değiştirilme isteği de bu beyannamede ifade edildi.

Mayıs ayında Müzeyyen Baykal`ı rehin alıp bıçaklayan Necmettin Gündüz hakkında boşandığı eşe karşı tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Fakat mahkeme verilen cezanın sanığın geleceği üzerindeki etkisini düşündü ve dedi ki, biz takdir indirimi uygulayım ve 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi sanığa. Bir kez daha sanığın geleceği önemsendi, bir kez daha erkeklerin geleceği düşünüldü, kadınların geleceği yok sayıldı.


Dönemin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık deprem bölgesinde kayıp çocuk olmadığını, kemiklendirme çalışması yapıldığını ve kayıp çocukların hastanede olduğunu varsaydığını açıkladı. Varsayım üzerinden konuştu, böyle demişti daha doğrusu Şubat ayında. Fakat bu ay, Hollanda`da depremzede olduğunu söyleyen 5 yaşındaki bir Türk çocuğu bulundu.

"TÜRKİYE`DE YAKLAŞIK 2 MİLYON ÇOCUK ÇALIŞIYOR"

Haziran ayında İSİG Meclisi bir rapor hazırladı. Bu rapora göre Türkiye`de yaklaşık 2 milyon çocuk çalışıyor. Yoksullaşma nedeniyle bu sayı her geçen gün artıyor. Üstelik son 5 yılda en az 339 çocuk çalışırken yaşamını yitirmiş durumda.

Aynı ay, TÜGVA Iğdır Temsilcisi Ebubekir Öztürk`ün İlahiyat Fakültesi`ndeki çok sayıda kadın öğrenciyi taciz ettiği iddiaları gündeme geldi. Tacizin yazışmaları, ses kayıtları biliniyordu ancak buna rağmen bir soruşturma dahi açılmadı.

Haziran ayında Gezi davasının tutuklusu olan Çiğdem Mater, cezaevindeki kadınların sorunlarını kaleme aldı. Ped yerine tampon kullanmak istediğinde bu talebinin reddedildiğini, bunun hem cezaevi hem doktorlar tarafından reddedildiğini bizlerle paylaştı.

Temmuz ayında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin karma eğitimi hedef aldı ve katıldığı bir televizyon programında, kız çocuklarını karma eğitim sebebiyle okula göndermek istemeyen velilerin tercihi nedeniyle okula gitme oranının düştüğünü, bu yüzden kız çocukları için kız okulları açılabileceğini, bunda herhangi bir sakınca olmadığını savundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş 6284`ü hedef aldı ve 3 kuruşluk nafaka hakkını hedef aldı. Yetmedi, düne kadar FETÖ`nün finansörü ilan ettikleri Birleşik Arap Emirlikleri ile sözlü bir mutabakat yaptı ve dedi ki, Türkiye`nin aile birliğini koruma görevi Birleşik Arap Emirlikleri`ne bırakılmıştır.

Ağustos ayı İstanbul Sözleşmesi`nin yürürlüğe girişinin yıl dönümüydü. Biz hâlen İstanbul Sözleşmesi`ne sahip çıkmaya devam ettiğimiz için, İstanbul Sözleşmesi`nden asla ve asla vazgeçmediğimiz için basın açıklaması yaptık.

İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sorumluluğundaki çocuk evlerinde kalan devlet korumasındaki çocuklar cemaate teslim edildi. Çocukların tek bir kamu görevlisinin bile refakati olmaksızın bir cemaatin düzenlediği 40 günlük eğitim kampına gönderilmesi faciadır.

"KORUMA VE BAKIM ALTINDA TUTULAN 17 YAŞINDAKİ BİR EVLADIMIZ YAŞAMINI KAYBETTİ"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı`na bağlı bir kuruluşta koruma ve bakım altında tutulan 17 yaşındaki bir evladımız yaşamını kaybetti. Onun cansız bedeni inşaatta bulundu. Buradan Bakan`a tekrar soruyorum: Bizim bu çocuklarımızı kim koruyor? Bakanlık korumuyorsa kim koruyor? Bakanlığa teslim edilmiş çocuklar bunlar.

İstanbul`da açık alanlarda kadınların huzuru bahanesine sığınılarak içki bahanesi getirildi. Yaşam tercihlerine her türlü müdahaleye devam ediliyor, bunun için de kadınların huzuru bahane olarak kullanılıyor. Eğer AKP kadınların huzurunu gerçekten düşünüyor olsaydı o zaman İstanbul Sözleşmesi`ni feshetmezdi. Eğer AKP kadınların huzurunu gerçekten düşünüyor olsaydı 6284 numaralı yasayı uygulardı, onun gerekçelerini yerine getirirdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu`na yönelik bir dava açılmıştı hatırlarsanız, ahlaka aykırı faaliyet göstermek diye. Oysa ki, birazdan yine onların verilerini kullanacağız çünkü gerçek anlamda emek harcıyorlar, çetele tutuyorlar. Bu dava sonuçlandı. Davanın amacı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu`nu kapatılmasıydı ve bu talep reddedilmiş oldu.


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir soru önergesine verdiği yanıtta, kız okullarının açılmasının önünde kanunen bir engel olmadığını savundu. Adım adım vites yükseltmeye çalışıyorlar, karma eğitimin önüne geçmek istiyorlar.

"İLKÖĞRETİMDE OKULLAŞTIRMA ORANI 2012`DE YÜZDE 98,6 İKEN BU YIL YÜZDE 96,8`E GERİLEDİ"

Ekim ayında Dünya Çocuk Hakları Günü vardı. Biz utandık, iktidar utanmadı. Veriler bize ne kadar utanç verici bir tabloya sahip olduğumuzu çok net gösteriyor. Şimdi sizinle sadece birkaç veriyi paylaşacağım. MEB verilerine göre ilköğretimde okullaştırma oranı 2012`de yüzde 98,6 iken bu yıl 96,8`e geriledi. Türkiye`deki 5 yaşın altındaki çocuklarda bodurluk oranı yüzde 10 olarak tespit edildi. 2001-2022 yılları arasında 19 yaş altı doğum yapan kız çocuğu sayısı 2 milyon 88 bin 925 oldu.

Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu`nda AKP iktidarının ihmaller zinciri sonucunda bir asansör faciası yaşandı ve Zeren Ertaş adında gencecik bir kız kardeşimiz hayattan koparıldı. Ardından Ordu`nun Fatsa ilçesinde öğrencilerin kaldığı KYK yurdunda da bir asansör faciası yaşandı. Asansörün halatları koptu ve 4 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

H.K.G davasında karar çıktı. Buna göre Kadir İstekli hakkında nitelikli cinsel istismar suçundan 30 yıl, babası Yusuf Ziya Gümüşel hakkında 20 yıl, anne Fatma Gümüşel hakkında 16 yıl 8 ay hapis cezası ve tutuklama kararı verildi. H.K.G`nin 6 yaşından itibaren hayatını cehenneme çevirenler, hayatını karartanlar bir nevi aklanmış oldu.

Laik, bilimsel ve çağdaş eğitimden 2023 yılında her geçen gün biraz daha uzaklaştırıldık. Bu ay ÇEDES (Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum) projesi hayata geçirildi. Proje adı altında okullara imamların girmesinin, imamların ders vermesinin önü açılmış oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumları ile yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında mescidi zorunlu hale getirdi.

Anadolu Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümü öğrencisi olan R.A. kampüste bulunan yemekhane önünde hayatına son verdi. Arkadaşları onun hayatına son vermesinin sebebinin geçim sıkıntısı olduğunu söylediler.

Urfa Organize Sanayi Bölgesi`nde faaliyet gösteren Özak Tekstil`de çalışan işçilerin, sendika değiştirme baskısı ve işten atılmalara karşı 27 Kasım`da direnişleri başladı. Bu direniş de tıpkı Agrobay işçilerinde olduğu gibi hâlen devam ediyor.

"ERDOĞAN `EVLATLIKLA EVLENİLEBİLİR` SÖZLERİ İLE HAFIZAMIZA KAZINAN SÜLEYMAN ULUDAĞ`A BİLİM ÖDÜLÜ VERDİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha kimden yana olduğunu çok net bir şekilde ortaya koydu. `Evlatlıkla evlenilebilir` sözleri ile hafızalarımıza kazınan Türkiye Diyanet Vakfı üyesi, ilahiyatçı ve akademisyen Süleyman Uludağ`a bilim ödülü verdi.

2023 yılında Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu yine hazin çeteleyi açıkladı. Bu yıl en az 520 kız kardeşimiz hayattan koparıldı. Bunların 223`ü şüpheli ölüm olarak kayıt altına alındı. Ama 520 kız kardeşimizi bu yıl cinayet nedeniyle yitirdik. AKP, 21 yıldır uyguladığı politikaları devam ettirdi. Bu yıl kadınların ve çocukların hayatı zifiri bir karanlığa mahkum edildi. Bizler Cumhuriyet düşmanlığını sürdüren, laikliğe savaş açan, kadın katillerini ve çocuk istismarcılarını cezasızlık politikası ile ödüllendiren, halkı yoksulluk kıskacına hapsedenler karşısında direndik, direnmeye de devam ediyoruz. Haksızlık karşısında susmadık, susmayacağız. Zulme boyun eğmedik, yine eğmeyeceğiz. Kadınların ve çocukların hayatını cehenneme çevirenlerin karşısında direndik, örgütlü gücümüzle var olduk, yine örgütlü gücümüzle direnmeyi sürdüreceğiz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA