29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

CHP`Lİ BAŞARIR`DAN SUUDİ ARABİSTAN TEPKİSİ: “FEDERASYONDAN, SPORDAN, FUTBOLDAN ELİNİ ÇEK ERDOĞAN. İKİ KULÜBÜN DE ORADAN GELECEK PARAYA HİÇ İHTİYACI YOK”


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Suudi Arabistan`da oynanacak Süper Kupa maçına Atatürk tişörtleriyle Ulu Önder`in sözleriyle çıkılmasına engel olunmasına “Türkiye Cumhuriyeti böyle bir rezaleti hak etmiyor. Federasyondan, spordan, futboldan elini çek Recep Tayyip Erdoğan. İki kulübün de oradan gelecek paraya hiç ihtiyacı yok. Özerk olan Futbol Federasyonu`nu gelin, futbolun kendi evlatlarına, sahiplerine bırakalım” diye tepki gösterdi.

 

Tarih : 30 Aralık 2023 Cumartesi 15:07   Okunma : 369

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Suudi Arabistan`da oynanacak Süper Kupa maçına Atatürk tişörtleriyle Ulu Önder`in sözleriyle çıkılmasına engel olunmasına “Türkiye Cumhuriyeti böyle bir rezaleti hak etmiyor. Federasyondan, spordan, futboldan elini çek Recep Tayyip Erdoğan. İki kulübün de oradan gelecek paraya hiç ihtiyacı yok. Özerk olan Futbol Federasyonu`nu gelin, futbolun kendi evlatlarına, sahiplerine bırakalım” diye tepki gösterdi.

Suudi Arabistan`ın başkenti Riyad`da dün akşam Galatasaray ile Fenerbahçe futbol takımları arasında oynanacak Turkcell Süper Kupa maçında sahaya Atatürk tişörtü ile Ulu Önder`in sözlerinin yer aldığı pankartla çıkmalarına izin verilmeyince kulüpler oynamama kararı aldı. Müsabakanın ileri bir tarihe ertelenmesinin ardından Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin ekipleri Türkiye`ye döndü.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, konuya ilişkin CHP İstanbul İl Başkanlığı`nda bugün basın toplantısı düzenledi.

Tarihte görülmemiş büyük bir rezalet yaşandığını belirten Başarır, 2018`de Türkiye`de öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine de değindiği konuşmasında şunları söyledi:

“BUNUN BİR AKIL TUTULMASI OLDUĞUNU SÖYLEDİK: Tüm yurttaşlarımız büyük bir üzüntü yaşadı. Bundan yaklaşık 2 ay önce Süper Kupa Finali`nin Suudi Arabistan`da oynanma kararını öğrendik. Eski adıyla Cumhurbaşkanlığı Kupası, şimdi Süper Kupa; Türkiye`de şampiyon olan takımla Türkiye Kupası`nı kazanan takımın her yıl oynadığı bir maç. Yaklaşık 100 yıldır Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Süper Kupa, Türkiye`nin değişik illerinde, İzmir`de, Samsun`da, Ankara`da, İstanbul`da oynanıyor ve kazanan takım gururla o kupayı kaldırıyor ama alınan kararda, Suudi Arabistan`da, Riyad`da bu maçın oynanacağını öğrendik. CHP olarak 7 Kasım`da Meclis`te bir basın toplantısı düzenledik. Bunun bir akıl tutulması olduğunu, rezalet bir karar olduğunu tüm ülkeyle paylaştık. Hemen ardından iki büyük kulübümüzün başkanları da buna karşı çıktığını söyledi. Meclis`te milletvekillerimiz bununla ilgili açıklamalarda bulundu. Genel Başkanımız televizyon kanallarında, basın toplantısında kabul edilebilecek bir durum olmadığını söyledi ama buna rağmen ülkeyi yöneten bu kötü akıl direndi ve iki takımımız dün oraya gitti.

İKİ KULÜP ÇİRKİN ANLAŞMAYI KENARA ATARAK MAÇA ÇIKMADI: Büyük bir organizasyon. 2006`da da Almanya`da bu kupa oynandı. Beşiktaş ve Galatasaray gitti. Frankfurt`ta o stada Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün posteri asıldı. ‘Ne mutlu Türk`üm` diyene yazılı pankartlar asıldı. Futbolcular Atatürk tişörtüyle çıktı ve oradaki 10 binlerce taraftarımız alkışladı ama dün gördük ki daha maça saatler kala büyük bir kriz yaşandı. Bizzat Galatasaray Kulübü`nün genel sekreteri ile an be an görüştük, bilgi aldık. İlk kriz, İstiklal Marşı`mızın okunmasından rahatsız olan bir ülke. Diplomasiyle bu sorun çözülmüş. Yazıklar olsun. Bu sorun çözüldükten sonraki ‘bu sorun` demeye utanıyorum buna, ikinci kriz, futbolcular ısınmaya çıkarken Ata`mızın resmi olan formayla, tişörtle çıkmak istedi. Bunu kabul etmediler. Bunun üzerine iki büyük kulüp direndi. Suudiler direndi ve parayı, baskıyı, bu çirkin anlaşmayı iki kulüp bir kenara attı ve ‘Biz maça çıkmıyoruz` dedi. Ben öncelikle Metin Oktayların, Can Bartuların forma giydiği bu iki büyük kulübe çok teşekkür ediyorum. İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün evlatları, kulüpleri aynı anda böyle bir duruş sergiliyor ve maç oynanmadı.

DÜNYADA MAÇ YAPACAKSAK EN SON ÜLKE SUUDİ ARABİSTAN`DA OLMALI: Şimdi şunu söylemek istiyorum. Bir parça edep artık. Biz dünyada bir maç yapacaksak en son maç yapacağımız ülke Suudi Arabistan olmalı. Daha çok yakın bir tarihte, bir gazeteci bizim ülkemizde katledildi. Asitle eritildi. Ondan sonra olayın failleri bu ülkeden kaçtı. Bu iktidar, bu suçluları yargılayamadı. Dosyayı da Suudilere teslim etti. İşte Sayın Yunus Emre, o dönem Meclis kürsüsünden bu konudaki bu rezaleti Türkiye`yle paylaşmıştı İstanbul Milletvekilimiz. Bu rezalete rağmen o Suudi, olayın faili prens bu ülkeye geldi. Kapıda karşılandı, uçağa kadar yolcu edildi. Yine Türkiye`deki milyonlarca yurttaşımız, muhalefet partileri tepki koydu ortaya ama hiç bunlardan ders almayan iktidar, iki büyük kulübümüzü o ülkeye yolladı. Yazıklar olsun. Türkiye böyle bir yönetimi, böyle bir federasyonu, böyle bir Spor Bakanı`nı, böyle bir Cumhurbaşkanı`nı hak etmiyor. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, sebep olarak ‘Sıcak parayı onlar verdi` diyor. Siz para için Cumhuriyet ve Atatürk kelimelerine karşı alerji duyan, her fırsatta ülkesinde Atatürk tişörtünü, Atatürk`le ilgili paylaşım yapan sanatçıyı, sporcuyu sınır dışı eden bir ülkeye takımlarımızı götürdünüz ve milyonlar da dün tepkisini ortaya koydu.

HER ŞEYE PARA OLARAK BAKAN CUMHURBAŞKANI VAR: Maalesef ki her şeye para olarak bakan, para dışındaki tüm değerlerini bir kenara bırakan bir yönetim ve bir Cumhurbaşkanı var. Bu Cumhurbaşkanı, 2011 yılında Hatay`ın Dörtyol ilçesinde bir fabrika açılışında ‘Paranın dini, imanı, milleti, vatanı olmaz. Para paradır. Para cıva gibidir. Kendisine uygun nereye bulursa para oraya akar` dememiş miydi? Doğru. Para bunlara akıyor. Bunlar da parayı gördüğü zaman ışık görmüş tavşana dönüyor. Her şeyi unutuyor. Bayrağı unutuyor. Cumhuriyeti unutuyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü unutuyor. Dün Ömer Çelik, açıklamasında 85 milyona teşekkür etti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e karşı hassasiyet gösterdiği için. E be kendini bilmez adam, bu ülkede 85 milyon zaten Ata`sına sahip çıkar ve hassasiyet gösterir. Sorun sizin hassasiyet göstermemeniz, sizin kayıtsız kalmanız. Sizin dünkü rezalette söyleyecek hiçbir sözünüzün olmaması.

NEREDEYSE İKİ TAKIM REHİN KALACAK DURUMA GELMİŞTİ: Neredeyse iki takım rehin kalacak duruma gelmişti. Şimdi soruyorum. Bu sözleşmeyi nasıl yaptınız? Neyin karşılığında yaptınız? İstiklal Marşı ve Atatürk, Cumhuriyet kelimelerinin, resimlerinin, pankartlarının asılmamasını taahhüt ettiniz mi? Ettiniz ki iki kulübümüzü otelden dışarı çıkıp bu şart gerçekleşmediği için maçı oynatmadılar. İşte bu yüzden ben başta İstanbul örgütümüze, il başkanımıza, gençlerimize, İstanbul halkına, Türkiye`deki tüm yurttaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Dün binlerce vatandaşımız iki havaalanında takımlarını beklediler. Atatürk`ün çocuklarını beklediler. Cumhuriyete, Ata`sına sahip çıkan iki büyük takımın futbolcularını beklediler. Gerekli duruşu sergilediler. Şimdi biz bir açıklama bekliyoruz. Dün dedik ki, o Futbol Federasyonu Başkanı uçak inmeden istifa etmeli. Spor Bakanı istifa etmeli. Yüzü kızarsa da Recep Tayyip Erdoğan çıkıp bunu açıklamalı ama Recep Tayyip Erdoğan`ın nedense telefonu çekmiyormuş dün ama uzaya gidiyoruz biz. Beyefendinin telefonu çekmiyormuş. Çık, anlat. Çık, konuş.

ERDOĞANLAR GELİP GEÇİCİDİR AMA CUMHURİYET AYAKTA KALACAK: Türkiye Cumhuriyeti böyle bir rezaleti hak etmiyor. Sözleşmeyi, sözleşmenin şartlarını, o gün yaşananları anlat ve Türk milletinden, 85 milyondan özür dile. Biz Cumhuriyetin değerlerini, kurucu değerlerimizi, Ata`mızın tişörtünü, resmini, sözlerini her yerde gururla söyleriz. Bundan çekinen, bununla ilgili en küçük herhangi bir ülkeye taviz verenin de karşısında olur, alnını karışlarız. Bundan sonra bunun hesabını gerek Meclis`te gerek sokaklarda hep beraber soracağız. Bugün saat 15`te Beşiktaş Meydanı`nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız, il başkanımız, örgütümüz ve vatandaşlarımız toplanacak. Tüm İstanbul`u davet ediyorum. Tepki vermeye davet ediyorum. O büyük bir lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün tişörtlerini giyerek gelmelerini rica ediyorum. Türk bayraklarıyla gelmelerini rica ediyorum. Gözünü ülkesine, laik Cumhuriyete dönmeyip Suudilere inat, onlara taviz verenlere inat meydanı doldurmasını rica ediyorum. Kimse unutmasın, Recep Tayyip Erdoğanlar, Spor Bakanları gelip geçicidir ama Cumhuriyet ilelebet dimdik ayakta kalacaktır. Atatürk ilke ve inkılapları dimdik ayakta kalacaktır.

ÖZERK OLAN FEDERASYONU FUTBOLUN EVLATLARINA BIRAKALIM: Son olarak şunu söylemek istiyorum. Spordan siyasete, bakanlıklara kadar tüm kurumları ayaklar altına aldınız. Özerk bir kurum olan Futbol Federasyonu`nu kendi müteahhitlerinizle, kendi adamlarınızla görev yapar hâle getirdiniz. Nihat Özdemir`in, Mehmet Büyükekşi`nin, Yıldırım Demirören`in be işi var? Dünyanın büyük ülkelerine, Fransa`ya, Almanya`ya, İspanya`ya bakın. Platini oluyor federasyon başkanı. Neden Cüneyt Tatman, Rıza Çalımbay, Aykut Kocaman bu ülkede federasyon başkanı olmuyor? Çünkü onlar federasyon başkanı olsa, Spor Bakanı olsa Cumhurbaşkanı ‘Süper Kupa Riyad`da oynanacak` dediğinde ‘Bir dakika efendi; İzmir`de, Samsun`da, Ankara`da oynanacak` der. O yüzden federasyondan, spordan, futboldan elini çek Recep Tayyip Erdoğan. İki kulübün de oradan gelecek paraya hiç ihtiyacı yok. Özerk olan Futbol Federasyonu`nu gelin, futbolun kendi evlatlarına, sahiplerine bırakalım.

KAHROLSUN ATATÜRK DÜŞMANLARI: Rıza gelsin, Cüneyt gelsin, Oğuz gelsin, Aykut gelsin. Futbolu bilen, futbolunun ruhunu bilen, Ata`sının sözlerini göğsünde onurla taşıyan futbolcular gelsin diyorum. Bir kez daha ülkemize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bunun hesabını soracağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Meclis 10-15 günlük bir tatilde. Eğer salı günü Meclis açık olsaydı AKP grubunun vay hâline diyecektik ama 16 Ocak`ta açılıyor. Bilin ki bunu yapanlara Meclis`i dar edeceğiz ama 16`sına kadar da sokakta, meydanda, her yerde toplanıp bunun hesabını soracağız. İlk olarak da saat 15`te Barbaros`ta buna başlıyoruz. O yüzden bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Bizi bu duruma getirenleri lanetliyorum. Bunun da takipçisi olacağımızı tüm yurttaşlarımıza söylüyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaşasın laiklik. Kahrolsun Atatürk düşmanları.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA