29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

YURTTAŞLAR, SUUDİ ARABİSTAN`DA SÜPER KUPA KARŞILAŞMASI ÖNCESİNDE YAŞANANLARIN ARDINDAN ANITKABİR`E AKIN ETTİ: “KUPAYI PAYLAŞSALAR ÇOK DAHA MUTLU OLURUZ. BU MAÇIN KAZANANI HALK OLDU, ATATÜRK OLDU”


Riyad`da Süper Kupa Final karşılaşması öncesinde yaşananların ardından bugün yurttaşlar Anıtkabir`i ziyaret etti. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Aylin Karadağ, "Olumsuz bir durum. Politik açıdan belki sıkıntılar yaşanmış olabilir ama bizi böyle olayların birleştirmesi bence çok güzel" dedi. Çanakkale`den gelen bir vatandaş, "Türkiye Cumhuriyeti`ni gençlere emanet ettik. Gençler görevini yaptı. Spor camiasını gençleri kutluyorum. Onları öpüyorum gözlerinden" diye konuştu. Gökhan Tekin ise, "Kupayı paylaşsalar çok çok daha mutlu oluruz. Bu maçın kazananı halk oldu, Atatürk oldu. Atatürk her zaman yaşayacak bir varlık bizim için. Asla ölmeyecek, içimizde yaşayacak birisi. İki takımı da kutluyorum, bu tavırları yüzünden" dedi. 

 

Tarih : 30 Aralık 2023 Cumartesi 17:28   Okunma : 375

Haber: MELİS YILDIRIM / Kamera: EYLEM LADİN DEĞER

Riyad`da Süper Kupa Final karşılaşması öncesinde yaşananların ardından bugün yurttaşlar Anıtkabir`i ziyaret etti. ANKA Haber Ajansı`na konuşan Aylin Karadağ, "Olumsuz bir durum. Politik açıdan belki sıkıntılar yaşanmış olabilir ama bizi böyle olayların birleştirmesi bence çok güzel" dedi. Çanakkale`den gelen bir vatandaş, "Türkiye Cumhuriyeti`ni gençlere emanet ettik. Gençler görevini yaptı. Spor camiasını gençleri kutluyorum. Onları öpüyorum gözlerinden" diye konuştu. Gökhan Tekin ise, "Kupayı paylaşsalar çok çok daha mutlu oluruz. Bu maçın kazananı halk oldu, Atatürk oldu. Atatürk her zaman yaşayacak bir varlık bizim için. Asla ölmeyecek, içimizde yaşayacak birisi. İki takımı da kutluyorum, bu tavırları yüzünden" dedi. 

Dün, Fenerbahçe ile Galatasaray Suudi Arabistan`da oynanacak Süper Kupa Final karşılaşması öncesinde yaşananların ardından bugün, yurttaşlar Anıtkabir`e akın etti. Anıtkabir`i ziyaret eden vatandaşlar, duygularını ANKA`ya şöyle anlattılar:

"BİRLEŞTİRİCİ BİR OLAYA VESİLE OLMASI ŞU ZAMANLARDA İHTİYACIMIZ OLAN BİR ŞEY"

Aylin Karadağ: “Maçtan ziyade daha politik bir noktaya geldi. Verilen tepkiye çok sevindik. Kesinlikle geri dönmeleri gerekiyordu. Tazminat talepleri gibi bir durum olabilir ama burada geri adım atılmadan, o maça çıkılmadan geri dönülmesi kesinlikle çok güzel olmuş. Biz de bugün bu vesileyle Atamızı ziyarete gelmiş olduk. Olumsuz bir durum. Politik açıdan belki sıkıntılar yaşanmış olabilir ama bizi böyle olayların birleştirmesi bence çok güzel. Kimse Fenerbahçe ya da Galatasaray demeden, hangi takımı tutuyorsun demeden; hatta Beşiktaş`ın da bu konuda destekleri oldu, birleştirici bir olaya vesile olması bence şu zamanlarda bizim ihtiyacımız olan bir şey.”

"NE ŞAM`IN ŞEKERİ NE ARAB`IN GÜCÜ"

Çanakkale Gelibolu`dan gelen yurttaş: “Ben çılgın Atatürkçüyüm. Ta buraya geldim. Atalarımızın dediği şu vardır; ne Şam`ın şekeri ne Arab`ın gücü. Türkiye Cumhuriyeti`ni gençlere emanet ettik. Gençler görevini yaptı. Spor camiasını gençleri kutluyorum. Onları öpüyorum gözlerinden. Ben fizik matematik öğretmeniyim. O gençleri yetiştirdim lisede. Vatan size emanet, Türkiye Cumhuriyeti`ni Atamız onlara emanet etti. Onlara güveniyoruz.”

Suat Aydınoğlu: “Futbolcuların bu tutumunu destekliyorum. Fenerbahçe, Galatasaray camialarını da bu tutumlarından dolayı destekliyorum. Sonuçta kurucu liderimiz, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü her ortamda göğsümüzde gururla taşımamız gerekir. Buna engel olunmaması gerekir.”

"EZELİ REKABET EDEBİ DOSTLUK"

Arda Demirel: “İptal edilmesi gayet iyi oldu. Atatürk`e böyle yapılamaz. Keşke daha önce de Arabistan`da oynama kararı almasaydık ama yapacak bir şey yok. Galatasaraylıyız sonuna kadar. Ezeli rekabet edebi dostluk. İyi ki var Galatasaray ve Fenerbahçe. Türkiye`de istedikleri yerde yapabilirler. Beşiktaş da sahasını açtı, Tunç Soyer de dedi `gelin`. Trabzon`da da yapılabilir, Ankara`da Eryaman dururken Arabistan`da niye yapıyoruz ki mesela?”

Elif Demirel: “Doğru bir tepki olduğunu düşünüyorum. Atatürk`ün birleştirici yönünü bir kez daha görmüş olduk. Türk halkının ortak bir değeridir Atatürk. Takım gözetmeden hepimiz tek vücut olduk.”

Mine Taşcı: “Dün yaşanan olaydan dolayı buradayız. Zaten sürekli geliyoruz ama düne istinaden buradayız. Biz buradayız, siz neredesiniz diyelim öncelikle. Dün yaşanan olay için de kınıyoruz ve çok üzülüyoruz. Ben Beşiktaşlıyım ama Fenerbahçe`ye, Galatasaray`a bu tutumundan dolayı çok teşekkür ediyorum.”

"BİZİM ORADA NE İŞİMİZ VAR, YÜZÜNCÜ YIL KUPASI`NI NİYE ORADA KUTLUYORUZ"

Çilem Ataç: “Talihsizlik değil çok doğru bir karardı yapılan işlem. Zaten bizim orada ne işimiz var, Yüzüncü Yıl Kupası`nı niye orada kutluyoruz. Atatürk`ün olmadığı yerde hiçbir yerde olmadığımızı gösterdikleri için Fenerbahçe ve Galatasaray`a çok teşekkür ederiz. Normalde Beşiktaşlıyız ama biz her zaman kavga da etsek bir bayrakta toplanabiliyoruz. Dün çıkıp geldikleri için onlara minnettarız. Kesinlikle Araplara hiçbir zaman boyun eğmedik, eğmeyeceğiz de.”

Özgül Uysal: “Mükemmel bir tepki göstermişler, Ali Koç özellikle. Futbolcularımız bu şekilde Atatürk`ün hiçe sayılmalarına tepki göstererek bırakıp gelmeleri gurur verici bir olay.”

"BU MAÇIN KAZANANI HALK OLDU"

Gökhan Tekin: “Bunun başlıca sebebi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), TFF`nin kendisi, yönetimi diyebilirim. Acilen istifa etmesi gereken insanlar var. Bunu yapmalarını zaten bekliyordum, öncelikle Fenerbahçe`den. Zaten İrfan Can Kahveci de bu durumun yaşanmasından 5 dakika sonra falan fotoğraf paylaştı, Atatürk fotoğrafının olduğu bir tişört ile. Bu yüzden son derece mutluyuz. Böyle bir şeyin yaşanması bizi mutlu etti. Eminim mutsuz olan bir insan yoktur bu durumdan. Kupayı paylaşsalar çok çok daha mutlu oluruz. Bu maçın kazananı halk oldu, Atatürk oldu. Atatürk her zaman yaşayacak bir varlık bizim için. Asla ölmeyecek, içimizde yaşayacak birisi. İki takımı da kutluyorum, bu tavırları yüzünden.”

Mehmet Akıncı: “Galatasaray`a da Fenerbahçe`ye de teşekkür ediyoruz. Arap bizi biraz hatırlasın artık yani, Türkiye`yi, Türkiye Cumhuriyeti`ni. Öyle yok; hem bizim bayrağımız hem Atatürkümüz olmayacak, yok öyle bir şey.”

NE OLMUŞTU?

Fenerbahçe ve Galatasaray arasında Suudi Arabistan`ın başkenti Riyad`da dün akşam oynanacak Süper Kupa Finali ertelendi. Maçta kulüplerin sahaya Mustafa Kemal Atatürk tişörtüyle çıkmasına Suudi yetkililer izin vermedi. Ardından maça çıkmama kararı alan iki takımdaki futbolcular Türkiye`ye döndü.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA