6 Ağustos 2026 Perşembe

21:39   AKDENIZ BELEDIYE MECLISI’NDEKI GERGINLIĞE CHP’DEN İLK TEPKI! SEMIH PALAMUT ŞEFFAFLıK VURGUSU YAPTı   14:21   DEM PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA" TOPLANTıSı SÜRÜYOR.... BAKıRHAN: "DEĞERLENDIRIYORUZ, IÇERIDE BAKACAĞıZ"   14:20   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN AÇLıK GREVINDEKI ŞEHIT YAKıNLARı VE GAZILERE DESTEK ÇAĞRıSı: "BÜYÜK TÜRK MILLETI’NI CUMARTESI GÜVENPARK’A DAVET EDIYORUM"   14:19   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU’NDAN ’ÇERÇEVE YASA’ TEKLIFINE IMZA ATAN VEKILLERE TEPKI: "SIZ LOZAN’A DEĞIL SEVR’E IMZA ATıYORSUNUZ"   14:18   "ÇERÇEVE YASA" TEKLIFINE 242 ISIMDEN TEPKI: "TÜRK MILLETI ’HAYıR’ DIYOR"   14:16   AK PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA"YA ILIŞKIN KAPALı GRUP TOPLANTıSı SONA ERDI   13:03   ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NDAN ÖZGÜR ÖZEL VE VELI AĞBABA HAKKıNDA ’RÜŞVET’ FEZLEKESI   12:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN SERINLETICI IKRAMLARıNA BÜYÜK ILGI   12:07   GÜRSEL EROL’DAN CHP GENEL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "TOPLUMA YENIDEN UMUT VERIYORSA, KEMAL BEY OLABILIR"   12:05   AK PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA"YA ILIŞKIN KAPALı GRUP TOPLANTıSı BAŞLAD   21:33   YENİ PARTI BAĞıŞ KAMPANYASı SONUÇLARı AÇıKLANDı: ÖZGÜR CEYLAN TOPLANAN MIKTARı DUYURDU   19:11   VEDAT BILGIN’DEN DORUK MADENCILIK İŞVERENINE SERT ÇıKıŞ: ’EMEĞE VE DEVLETE SAYGıSıZLıK!’   16:13   CHP GRUP TOPLANTıSı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: YOLSUZUN, HıRSıZıN, MALı GÖTÜRENLERIN YANıNDA DURULMAZ   16:12   TÜRKIYE MADEN-İŞ ÜYELERI, ULUS ATATÜRK HEYKELI ÖNÜNDEN GAR’A YÜRÜDÜ: "HAKKıMıZı ALMADAN ANKARA’DAN AYRıLMAYACAĞıZ"   16:11   ÜMIT ÖZDAĞ, ÇORLU KARATEPE CEZAEVI’NDE SINEM DEDETAŞ VE OĞUZHAN UĞUR’U ZIYARET ETTI   16:09   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... BAKıRHAN’DAN MECLIS’E "ÇERÇEVE YASA" ÇAĞRıSı: "BARıŞ İZLEME KURULU KURULSUN, SONBAHARDA YOL HARITASı ÇıKARıLSıN"   14:57   ABD EYALETLERI, TÜRKIYE DAHIL 60 TICARET ORTAĞıNA YÖNELIK YENI GÜMRÜK VERGILERI NEDENIYLE TRUMP YÖNETIMINE DAVA AÇTı   14:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN EKREM İMAMOĞLU’NUN X HESABıNA GETIRILEN ERIŞIM ENGELINE TEPKI   14:03   MHP GENEL BAŞKANı DEVLET BAHÇELI,    14:01   YENİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIN 10 GÜN ÖNCE KURDUĞU PARTIYI, 10 YıLDıR FIRARI OLAN FETÖ’CÜLER KIRLETMEYE ÇALıŞıYORLAR"  
 
     
   

HUKUK ÖĞRENCİSİ ASLAN`IN CAN ATALAY İÇİN BAŞLATTIĞI “ANAYASA NÖBETİ”, YILBAŞINDA DA DEVAM ETTİ: “İLGİLİ MAHKEME ÜYELERİNİN SUÇ İŞLEMEYİ BIRAKTIĞI BİR YIL DİLİYORUZ”


İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ömer Faruk Aslan, yeni yıla, Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi önünde “anayasa nöbeti” ile girdi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) ikinci kez hak ihlali verilip tahliye edilmemesine karşı başlatılan nöbette Aslan, “53 gündür anayasa nöbeti tutuyoruz. Yeni yıldan, yani yaşamdan beklentilerimiz de adil, hakkaniyetli, hukuki öngörülebilirliğe sahip, anayasal devletin ve hukukun korunduğu, vatandaşlık vasfımızın yitirilmediği bir düzlem. İlgili mahkeme üyelerinin suç işlemeyi bıraktığı, utanma duygularını kazandıkları ve kararı uyguladıkları bir yıl diliyoruz” dedi.

 

Tarih : 1 Ocak 2024 Pazartesi 15:28   Okunma : 365

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ömer Faruk Aslan, yeni yıla, Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi önünde “anayasa nöbeti” ile girdi. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi`nin (AYM) ikinci kez hak ihlali verilip tahliye edilmemesine karşı başlatılan nöbette Aslan, “53 gündür anayasa nöbeti tutuyoruz. Yeni yıldan, yani yaşamdan beklentilerimiz de adil, hakkaniyetli, hukuki öngörülebilirliğe sahip, anayasal devletin ve hukukun korunduğu, vatandaşlık vasfımızın yitirilmediği bir düzlem. İlgili mahkeme üyelerinin suç işlemeyi bıraktığı, utanma duygularını kazandıkları ve kararı uyguladıkları bir yıl diliyoruz” dedi.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında AYM`nin ikinci kez “hak ihlali” kararı vermesine karşın Atalay`ın halen tahliye edilmemesi nedeniyle Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi önünde “anayasa nöbeti” başlatan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ömer Faruk Aslan, protestosunu yılbaşında da sürdürdü. Burada konuşan Aslan, Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin, Türkiye Cumhuriyeti`ni ve Anayasa`yı tanımadığını belirtti. Aslan, şunları söyledi:

“Şunu unutmamak gerek. Anayasa`nın tüm maddeleri birbirine eşittir. Dolayısıyla bugün geldiğimiz noktada Yargıtay 3. Ceza Dairesi ve İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, hakimlerine göre ne seçilmişler seçilmiş ne atananlar atanmış ne de vatandaş vatandaştır. Anayasal devlet savunusu, Gençliğe Hitabe`den ve Bursa Nutku`ndan anlaşılacağı üzere vatandaşlık bilincine sahip gençlerin görevidir. Ben bu bilinç ile 8 Kasım`da tek başıma elime bayrağımı alıp Çağlayan Adliyesi önüne geldim. Sonrasında da burada tanıştığımız arkadaşlarım beni yalnız bırakmadı ve her gün 19.00-21.00 arasında nöbetteyiz. Bizler onurumuzu ve vatandaşlığımızı korumak için anayasa nöbetine devam ederken bunun yalnızca bizlerin görevi olmadığını; esasında toplumsal muhalefeti yönlendirmesi gereken siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin görevi olduğunu, bu hususta söz verenlerin sözlerini tutması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Seneler, insan hayatını bölen kesitlerdir. Bu kesitlerin toplamına hayat deriz.

“YENİ YILDAN BEKLENTİMİZ, VATANDAŞLIK VASFIMIZIN YİTİRİLMEDİĞİ BİR DÜZLEM”

Yeni yıldan taleplerimiz aynı zamanda hayat için taleplerimizdir. Yeni yıla nasıl girersen öyle geçer derler. Biz biliyoruz ki hayat adaletle, hakkaniyetle, güvenlikle, hukukla, onurla ve özgürlükle yaşandığında cidden yaşamdır ve yaşanmaya değer. Dolayısıyla bugün buradayız. Anayasa nöbeti tutarken tam 53 gündür anayasal devleti, kurumsal işleyişi savunuyor, ülkemizin anayasal devletten keyfi bir buyruk idaresine dönüşmesi tehlikesine karşı tepkimizi gösteriyoruz. Bizler bu sebepten 53 gündür anayasa nöbeti tutuyoruz. Yeni yıldan, yani yaşamdan beklentilerimiz de adil, hakkaniyetli, hukuki öngörülebilirliğe sahip, anayasal devletin ve hukukun korunduğu, vatandaşlık vasfımızın yitirilmediği bir düzlem. İlgili mahkeme üyelerinin suç işlemeyi bıraktığı, utanma duygularını kazandıkları ve kararı uyguladıkları bir yıl diliyoruz. Tüm halkımıza mutlu yıllar diliyoruz. Anayasa nöbeti devam ediyor.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA