6 Nisan 2026 Pazartesi

14:25   ZIHINLERDEN GALERIYE YOLCULUK: HAKAN MUSTAFA ÇELIK’IN POTANSIYEL SERGISI KAPıLARıNı AÇTı!   12:34   AKDENIZ’DE GOL YAĞMURU! LIDER, PLAY-OFF’TA ENGEL TANıMıYOR: 6-0   09:50   MERSIN’DE UZAY YOLCULUĞU BAŞLADı: 195 BIN KIŞI YıLDıZLARA DOKUNDU!   09:35   CHP’LI MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN SERT ÇıKıŞ: "EKONOMI ALARM VERIYOR, HUKUK DEVLETI GÜÇLENMELI!"   09:03   AKİB’DEN İHRACAT ŞOVU: MART AYıNDA DEV SıÇRAMA! AVRUPA PAZARı SALLANıYOR   20:03   ÇOCUKLARı KORUMAK İÇIN KRITIK ADıM! AKDENIZ’DE MINIKLERE ‘HAYıR’ DEME KALKANı   20:01   MERSIN’DE KAHVENIN SANATA DÖNÜŞTÜĞÜ YER: ÜCRETSIZ BARISTALıK EĞITIMIYLE YENI BIR KARIYER KAPıSı!   19:06   MERKEZ BANKASı, FAIZI YÜZDE 37’DE SABIT TUTTU   16:50   FERDI ZEYREK GENÇLIK MERKEZI AÇıLıŞ TÖRENI... NURCAN ZEYREK: FERDI’NIN DE HEP ISTEDIĞI GIBI BURADA UMUT HIÇ BITMEYECEK   16:44   ADALET BAKANı GÜRLEK’TEN ’SOSYAL MEDYA’ AÇıKLAMASı: SOSYAL MEDYAYA GERÇEK KIMLIKLE GIRILECEK. SAHTE HESAPLARıN KAPATıLMASı IÇIN 3 AYLıK GEÇIŞ SÜRECI OLACAK   16:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR OTIZM AILE DANıŞMA MERKEZI’NDE ’OTIZM FARKıNDALıK GÜNÜ’ BULUŞMASı YAPıLDı   14:19   MEHMET ŞIMŞEK’TEN ENFLASYON DEĞERLENDIRMESI: İKLIM KOŞULLARıNDAKI NORMALLEŞMENIN, 2026 YıLıNDA GıDA ENFLASYONU GÖRÜNÜMÜNÜ DESTEKLEMESINI BEKLIYORUZ   14:12   MERT HAKAN YANDAŞ VE ERSEN DIKMEN’IN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   14:03   İRAN’ıN ESKI DıŞIŞLERI BAKANı ZARIF’TEN TRUMP’A SAVAŞTAN ÇıKıŞ YOLU ÖNERISI   11:30   BAŞKAN SEMIH PALAMUT ACı TABLOYU ÖZETLEDI: VERESIYE DEFTERLERI AKDENIZ’IN GERÇEĞI OLDU!   10:30   GıDA KRIZI KAPıDA: BESLENME ARTıK BIR BEKA SORUNUDUR!   10:16   SANAL DÜNYADA ’İNFAZ’ PAZARLıĞı YAPANLARA ŞAFAK OPERASYONU: TELEGRAM ÇETELERINE BÜYÜK DARBE!   09:58   MERSIN’DEN KÜRESEL MESAJ: "ALıM GÜCÜNÜ ARTıRMANıN YOLU MALIYET BASKıSıNı AZALTMAKTAN GEÇIYOR"   09:23   SILIVRI’DE GECE YARıSı KARARı! İBB DAVASıNDA TAHLIYE HABERI:    09:20   AYM’DEN TAYFUN KAHRAMAN KARARı: ERKAN BAŞ’TAN ’DERHAL TAHLIYE’ ÇAĞRıSı!  
 
     
   

MERSİN`DE KARAYA VURAN KÖPEK BALIĞINI, BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ ÇIKARDI


Mersin`de karaya vuran cam göz cinsi ölü köpek balığını, Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri çıkardı. 410 santimetre uzunluğunda, yaklaşık 700 kg ağırlığındaki köpek balığının, balıkçılık faaliyetleri sonucunda öldüğü tahmin ediliyor.  

 

Tarih : 2 Ocak 2024 Salı 09:30   Okunma : 466

Mersin`de karaya vuran cam göz cinsi ölü köpek balığını, Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri çıkardı. 410 santimetre uzunluğunda, yaklaşık 700 kg ağırlığındaki köpek balığının, balıkçılık faaliyetleri sonucunda öldüğü tahmin ediliyor.  

Vatandaşların ihbar ettiği köpek balığını, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri çıkardı. Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlilerinin Büyükşehir`e bildirmesi üzerine balığın olduğu bölgeye giden ekipler, kısa süren çalışmaların ardından balığı karaya çıkardı. Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi`nden ekiplerin incelediği balığın, yaklaşık 8 saat önce öldüğü tahmin ediliyor.

ÜRESİN: “EKİPLERİMİZLE BİRLİKTE KARAYA ÇIKARTTIK”

Mersin Büyük Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Denizcilik Hizmetleri Şube Müdürlüğü`nde Deniz Denetçisi olarak görev yapan Emre Üresin, Sahil Güvenlik Komutanlığı üzerinden gelen ihbar sonucu köpek balığını almaya geldiklerini belirterek, “Ölü bir köpek balığının balıkçı barınağının batı mendireğinde kayalara vurduğu ile ilgili ihbar üzerine ekiplerimizi hemen olay yerine yönlendirdik. Köpek balığı ölüsünü bulunduğu yerden ekiplerimizle beraber aldık ve karaya çıkarttık. İnceleme yapılması için de ilgili birimlere haber verdik” dedi.

AYAS: “NESLİ TEHLİKE ALTINDA OLAN BİR TÜR”

Karaya vuran köpek balığının cinsi ile ilgili bilgi veren Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi`nden Prof. Dr. Deniz Ayas, “Bugün Mersin`de kayalıkların dış cephesine ölü olarak vuran köpek balığı türü hexanchus griseus dediğimiz nesli tehlike altında olan bir tür. Türkçe ismi altı solungaçlı camgöz” diye konuştu.

“DERİN DENİZ EKOSİSTEMİNDE ÖNEMLİ FONKSİYONEL ROLÜ VAR”

Koruma altında olan bir tür olduğunu ve satışının yasak olduğunu söyleyen Ayas, “Dişi bir birey. Yaklaşık 410 santimetre boyunda. 600-700 kilo ağırlığında olduğunu tahmin ediyoruz. Balıkçılık faaliyeti başta olmak üzere habitat kaybı gibi birçok faktörün kombine şeklinde olması bu türün neslinin, popülasyonunun ya da genetik havuzunun daralmasını sağladı. Bugün de aslında ergin bir bireyin yakalanmış olması aslında popülasyonun neden daraldığı ile ilgili bize de fikir veriyor. Gördüğünüz tür Karadeniz`den tutun, Doğu Akdeniz`in tamamında balıkçılık baskısı, tehdidi altında bir tür. Biz bunlara üzülüyoruz. Nedeni şu; bunların ekosistemde, özellikle derin deniz ekosisteminde önemli fonksiyonel rolleri var. Bunlar özellikle derin deniz sistemindeki enerji akışı için ve oradaki türlerin popülasyonun kontrolü açısından regülasyon görevleri olan türler” dedi.

Balığın yaklaşık 8 saat önce ölmüş olabileceğini tahmin ettiklerini kaydeden Ayas, denizde çalışan balıkçılık gemilerinin çoğunlukla hedef dışı balık yakaladıklarını söyleyerek, “Popülasyonlarının daralmasının başlıca nedenlerinden biri yüzde 90 oranında balıkçılık faaliyetleri. Taze görünüşlü ama en azından bir gün ya da yedi, sekiz saat önce ölmüş bir balık. Tahmin ediyorum dün gece trol faaliyeti sırasında öldüğünü değerlendirebileceğiniz bir birey” diye konuştu.

Köpekbalığı daha sonra Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hayvan mezarlığına götürülerek defnedildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA