2 Mayıs 2026 Cumartesi

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

TARSUS BELEDİYESİ, 5 YILDA 7 MİLYON FİDE 500 BİN FİDANI ÜCRETSİZ DAĞITTI


Tarsus Belediyesi, 5 yılda kendi tarım arazi ve seralarında ürettiği 7 milyon fide ve 500 bin fidanı üreticilerle buluşturdu.

 

Tarih : 3 Ocak 2024 Çarşamba 13:35   Okunma : 501

Tarsus Belediyesi, 5 yılda kendi tarım arazi ve seralarında ürettiği 7 milyon fide ve 500 bin fidanı üreticilerle buluşturdu.

Tarsus Belediyesi, ata mirası olan yerli tohumların yaygınlaştırmasını sağlamak, üretim yapan çiftçilerin ihtiyaç duyduğu tohum ve fideleri temin etmek adına, üreticilere destek olmaya devam ediyor. `Miras` projesi çerçevesinde Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü`nün koordinesinde temin edilen ve yerli tohumlardan üretilen fideler ve fidanlar çiftçilere ücretsiz dağıtılarak kırsal kalkınmanın önünü açmak için önemli adımlar atılıyor.  Üreticiye destek programları kapsamında fide ve fidan dışında 5 yılda 7 ton gübre, 800 adet saman balya, 22 ton tohum, 85 ton silajlık mısır dağıtımı gerçekleştirildi. Çiftçilere Tarsus Belediyesi`nin bir diğer hizmeti olan toprak analiz hizmeti de gerçekleştirildi. Tarsus`un çeşitli mahallelerine salça çekmek makinası, üzüm sıkma makinası, hamur yoğurma makinesi dağıtımı yapıldı. Belediye bünyesinde sürdürülen mantar yetiştirme kursu ile 379 kişi de sertifika sahibi oldu.

“ATA VE YERLİ TOHUMLARIMIZI ÇOĞALTARAK DAĞITIYORUZ”

Başkan Haluk Bozdoğan, devam eden tarım çalışmalarında üreticilere devamlı destek olduklarını belirterek, “Kendi oluşturduğumuz seralarda faaliyet gösteriyoruz. Fide, fidan, süs bitkisi ve tıbbi aromatik bitki üretimi alanlarında kendi işlerimizi yürütüyoruz. Bugüne kadar toplamda 7 milyon adet fide ve 500 bin adet fidan dağıttık. Ayrıca, sebze meyve kurutma ve paketleme tesisimizde 1 yılda 100 ton ürün kurutma kapasitesine sahibiz, 30 ton mantar üretimi kapasiteli mantar seralarımız ile de üretimimize devam ediyoruz. Belediyemize ait arazilerde meyve bahçeleri ve 8 adet bahçe tesis edildi, ayrıca 2 adet kent bostanı kurduk. Engelsiz Tarım Alanı olarak kullanılan yaklaşık 10 dekarlık alan oluşturduk. Ata ve yerli tohumlarımızı çoğaltarak dağıtıyoruz” dedi.

“TEMEL AMACIMIZ, ÇİFTÇİLERİMİZİN DURUMUNU İYİLEŞTİRMEK VE YEREL TARIMI DESTEKLEMEK”

Temel amaçlarının çiftçilerin durumlarını iyileştirmek olduğunu belirten Başkan Bozdoğan, “Mantar yetiştiricilik kurslarımızda 379 katılımcıya sertifikalarını verdik. Tarım Yaşam Alanı ve Tarım Müzesi ile çeşitli projeleri hayata geçirdik. Lavanta ve biberiye bahçeleri de kurarak tarım çeşitliliğini artırdık. Ayrıca, tarla başında çiftçilerimize destek olmak amacıyla analizler yapılıyor ve gerekli makineler temin edildi. Bugün, çiftçilerimize ve kentte küçük bahçelere sahip vatandaşlarımıza lahana fideleri, marul, incir, badem, harnup, hurma, ceviz, zeytin fidanları ve buğday tohumu dağıtıyoruz. Temel amacımız, çiftçilerimizin durumunu iyileştirmek ve yerel tarımı desteklemek” diye konuştu.

Bozdoğan, "Bu çabalarımızın temelinde paylaşma, dayanışma ve yerel değerlere bağlılık yatıyor. 7 milyon fidemizi yerel tohumlar kullanarak dağıttık. Tarımın zorluklarıyla başa çıkmak elbette ki zorlu bir süreçtir, ancak yerel yöneticilerle iş birliği yaparak ortak hedeflere ulaşmak önemlidir” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA