6 Ağustos 2026 Perşembe

21:39   AKDENIZ BELEDIYE MECLISI’NDEKI GERGINLIĞE CHP’DEN İLK TEPKI! SEMIH PALAMUT ŞEFFAFLıK VURGUSU YAPTı   14:21   DEM PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA" TOPLANTıSı SÜRÜYOR.... BAKıRHAN: "DEĞERLENDIRIYORUZ, IÇERIDE BAKACAĞıZ"   14:20   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN AÇLıK GREVINDEKI ŞEHIT YAKıNLARı VE GAZILERE DESTEK ÇAĞRıSı: "BÜYÜK TÜRK MILLETI’NI CUMARTESI GÜVENPARK’A DAVET EDIYORUM"   14:19   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU’NDAN ’ÇERÇEVE YASA’ TEKLIFINE IMZA ATAN VEKILLERE TEPKI: "SIZ LOZAN’A DEĞIL SEVR’E IMZA ATıYORSUNUZ"   14:18   "ÇERÇEVE YASA" TEKLIFINE 242 ISIMDEN TEPKI: "TÜRK MILLETI ’HAYıR’ DIYOR"   14:16   AK PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA"YA ILIŞKIN KAPALı GRUP TOPLANTıSı SONA ERDI   13:03   ANKARA CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı’NDAN ÖZGÜR ÖZEL VE VELI AĞBABA HAKKıNDA ’RÜŞVET’ FEZLEKESI   12:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN SERINLETICI IKRAMLARıNA BÜYÜK ILGI   12:07   GÜRSEL EROL’DAN CHP GENEL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "TOPLUMA YENIDEN UMUT VERIYORSA, KEMAL BEY OLABILIR"   12:05   AK PARTI’NIN "ÇERÇEVE YASA"YA ILIŞKIN KAPALı GRUP TOPLANTıSı BAŞLAD   21:33   YENİ PARTI BAĞıŞ KAMPANYASı SONUÇLARı AÇıKLANDı: ÖZGÜR CEYLAN TOPLANAN MIKTARı DUYURDU   19:11   VEDAT BILGIN’DEN DORUK MADENCILIK İŞVERENINE SERT ÇıKıŞ: ’EMEĞE VE DEVLETE SAYGıSıZLıK!’   16:13   CHP GRUP TOPLANTıSı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: YOLSUZUN, HıRSıZıN, MALı GÖTÜRENLERIN YANıNDA DURULMAZ   16:12   TÜRKIYE MADEN-İŞ ÜYELERI, ULUS ATATÜRK HEYKELI ÖNÜNDEN GAR’A YÜRÜDÜ: "HAKKıMıZı ALMADAN ANKARA’DAN AYRıLMAYACAĞıZ"   16:11   ÜMIT ÖZDAĞ, ÇORLU KARATEPE CEZAEVI’NDE SINEM DEDETAŞ VE OĞUZHAN UĞUR’U ZIYARET ETTI   16:09   DEM PARTI GRUP TOPLANTıSı... BAKıRHAN’DAN MECLIS’E "ÇERÇEVE YASA" ÇAĞRıSı: "BARıŞ İZLEME KURULU KURULSUN, SONBAHARDA YOL HARITASı ÇıKARıLSıN"   14:57   ABD EYALETLERI, TÜRKIYE DAHIL 60 TICARET ORTAĞıNA YÖNELIK YENI GÜMRÜK VERGILERI NEDENIYLE TRUMP YÖNETIMINE DAVA AÇTı   14:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN EKREM İMAMOĞLU’NUN X HESABıNA GETIRILEN ERIŞIM ENGELINE TEPKI   14:03   MHP GENEL BAŞKANı DEVLET BAHÇELI,    14:01   YENİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIN 10 GÜN ÖNCE KURDUĞU PARTIYI, 10 YıLDıR FIRARI OLAN FETÖ’CÜLER KIRLETMEYE ÇALıŞıYORLAR"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİ İLE MEMURA YÜZDE 120 ARTIŞ


Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan devlet memurlarının sosyal denge tazminatlarında 2024 yılının ilk 3 aylık dönemini kapsayacak şekilde yüzde yüzde 120 oranında artış yapıldı. Memurların yüzünü güldüren artış, yetkili sendika olan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu`na (KESK) bağlı Tüm-Bel-Sen Mersin Şubesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ yetkilileri tarafından imza altına alındı.

 

Tarih : 6 Ocak 2024 Cumartesi 09:56   Okunma : 298

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan devlet memurlarının sosyal denge tazminatlarında 2024 yılının ilk 3 aylık dönemini kapsayacak şekilde yüzde yüzde 120 oranında artış yapıldı. Memurların yüzünü güldüren artış, yetkili sendika olan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu`na (KESK) bağlı Tüm-Bel-Sen Mersin Şubesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ yetkilileri tarafından imza altına alındı.

İmza törenine, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz, KESK`e bağlı Tüm-Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay, MESKİ ile Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve sendika yöneticileri katıldı.

Törende konuşan Genel Sekreter Olcay Tok, yapılan artışın Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer`in öngörüsü doğrultusunda gerçekleştirildiğini söyledi. Tok, “Görüşmelerin ardından memur arkadaşlarımıza yüzde 120 oranında sosyal denge tazminatı verilmesi kararlaştırılmıştır. Bu oran en üst limittir. Birçok belediyede kademeli sistem uygulanır ve yüzde 120`si tüm memurların hepsine verilmez. Fakat Başkanımız; çalışanları arasında herhangi bir ayrım olmasını istemediği için ‘En kıdemsiz memur ile en kıdemli memur arasında fark olmasın` diyerek MESKİ Genel Müdürlüğü`nde ve Mersin Büyükşehir Belediyesi`nde çalışan devlet memurları için sosyal denge tazminatının yüzde 120 olarak belirlenmesine karar verildi” dedi.

MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz da çalışma arkadaşları adına en üst limitten verilen sosyal denge tazminatı için Başkan Seçer`e teşekkürlerini ilettiğini söyledi.

KESK Tüm-Bel-Sen Mersin Şube Başkanı Mustafa Özbay ise kanunun öngördüğü en üst limitten artış yapılmasından dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Başta emekçi ve emek dostu, Mersin`in mimarı Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere Genel Sekreterimiz, MESKİ Genel Müdürümüz, daire başkanlarımız ve sendika yöneticisi arkadaşlarımız ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İmzalanan sözleşmeden Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ`de görev yapmakta olan toplam 1302 memur faydalanıyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA