5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

BABACAN`DAN RAMAZAN CAN`A: “ADALET DAĞITMAKTAN SORUMLU OLAN KURUMDA BAKAN YARDIMCISI OLACAKSIN, ONDAN SONRA MİLLETE NASIL TORPİL DAĞITACAĞININ LİSTESİNİ KARIŞTIRACAKSIN”


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Adalet Bakanlığı`nda görevde yükselme sınavını kazanan adaylarla yapılacak mülakat sınavı için cep telefonuna gelen ‘torpil` mesajları nedeniyle Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can`a ve yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Babacan, “Telefonun içerisinde torpil listesi var. Ona torpil, buna torpil, karıştırdıkça torpil. Gazeteciler de onu çekmiş mi, akşam haberlere de düştü mü? Üstelik, telefonunda torpil listesi olan insan, bakan yardımcısı. Sözüm ona adalet dağıtması gereken bir kurumda bakan yardımcısı...Nereden nereye? Hey yavrum hey. Adalet dağıtmaktan sorumlu olan kurumda bakan yardımcısı olacaksın, ondan sonra millete nasıl torpil dağıtacağının listesini karıştıracaksın” dedi.

 

Tarih : 8 Ocak 2024 Pazartesi 14:02   Okunma : 198

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Adalet Bakanlığı`nda görevde yükselme sınavını kazanan adaylarla yapılacak mülakat sınavı için cep telefonuna gelen ‘torpil` mesajları nedeniyle Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can`a ve yapılan açıklamalara tepki gösterdi. Babacan, “Telefonun içerisinde torpil listesi var. Ona torpil, buna torpil, karıştırdıkça torpil. Gazeteciler de onu çekmiş mi, akşam haberlere de düştü mü? Üstelik, telefonunda torpil listesi olan insan, bakan yardımcısı. Sözüm ona adalet dağıtması gereken bir kurumda bakan yardımcısı...Nereden nereye? Hey yavrum hey. Adalet dağıtmaktan sorumlu olan kurumda bakan yardımcısı olacaksın, ondan sonra millete nasıl torpil dağıtacağının listesini karıştıracaksın” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında il ziyaretlerine devam ediyor. Babacan, bugün Niğde`de parti üyeleriyle bir araya geldi. Babacan, DEVA Partisi Niğde Belediye Başkan adayı olarak Ümit Güngör`ü de açıkladı.

Kur Korumalı Mevduat`a ilişkin Merkez Bankası`nın uyguladığı politikaları eleştirerek sözlerine başlayan Babacan, “Kur farkını para basarak ödüyor. Merkez Bankası`nın sadece seçimden bu yana bastığı para 800 milyarı geçti. Para basınca ne oluyor? Herkesin cebindeki paranın değerini düşüyor mu? Emeklimizin, işçimizin maaşının değeri düşüyor mu? Düşüyor. 85 milyonun cebindekinden alıp bir toplayıp zaten parası olan insanlara ödüyorlar. Buna da ekonomi diyorlar” dedi.

Seçimden sonra yapılan vergi artışlarına dikkat çeken Babacan, “ÖTV`yi defalarca artırdılar, KDV`yi yüzde 18`den 20`ye çıkardılar. Bebek bezindeki KDV`yi yüzde 8`den 20`ye çıkardılar. Akıl alacak gibi değil. Bu millet bu kadar hızlı yoksullaşmayı daha önce hiçbir zaman yaşamamıştı” diye konuştu.

BU MİLLET BUNU BİR KENARA YAZAR, İLK SEÇİMDE DE MUTLAKA BUNUN HESABINI SORAR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın politika faizine yönelik açıklamalarını hatırlatan Babacan, “Seçimlerden sonra yüzde 8,5 faizi yüzde 42,5`e çıkarmadı mı? Bu milleti aldatmak değil de ne? Seçimlerden önce çiftçimize mazotu 18 lira gösterip seçimden sonra 40 liraya patlatmak milleti aldatmak değil de ne? Hep söylüyorum kazandı ama helalinden kazanmadı. İnsanları siz aldatarak, olmayanı var gibi göstererek oyları alıp cebinize koyup ondan sonra ‘Atı alan Üsküdar`ı geçer` derseniz bu millet bunu bir kenara yazar, ilk seçimde de mutlaka bunun hesabını sorar” dedi.

ADALET DAĞITMAKTAN SORUMLU OLAN KURUMDA BAKAN YARDIMCISI OLACAKSIN, ONDAN SONRA MİLLETE NASIL TORPİL DAĞITACAĞININ LİSTESİNİ KARIŞTIRACAKSIN”

Babacan, geçtiğimiz günlerde Adalet Bakan Yardımcısı Ramazan Can`ın Adalet Akademisi programında Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı mülakatına ilişkin cep telefonuna gelen mesajların kamuyounda paylaşılmasına ilişkin görüntüleri hatırlattı. Babacan, Ramazan Can`a şu tepkiyi gösterdi: 

"Bu iktidarın hali hiç iyi değil. Geçen gün basında görmüşsünüzdür. Ne oluyor? Meclis`te bir bakan yardımcısı, telefonunu açmış, şöyle telefonunu karıştırıyor. Telefonun içerisinde torpil listesi var. Ona torpil, buna torpil, karıştırdıkça torpil. Gazeteciler de onu çekmiş mi, akşam haberlere de düştü mü? Üstelik, telefonunda torpil listesi olan insan, bakan yardımcısı. Sözüm ona adalet dağıtması gereken bir kurumda bakan yardımcısı...Nereden nereye? Hey yavrum hey. Adalet dağıtmaktan sorumlu olan kurumda bakan yardımcısı olacaksın, ondan sonra millete nasıl torpil dağıtacağının listesini karıştıracaksın. Bu, koskoca bir torpil ve kayırma şebekesinin basına yansıyan sadece küçük bir örneği arkadaşlar.

PARTİ ÜYESİ DEĞİLSEN, SOSYAL YARDIM, SOSYAL DESTEK ALMAN ADETA İMKANSIZ. ADALET BU MU”

Hepiniz günlük hayatınızda yaşıyorsunuz. Bunlar istiyorlar ki gecesini gündüzüne katıp çalışan Niğdeli kardeşimin evladı, oğlu, kızı; eğer onlardan değilse işe girmesin. İstiyorlar ki onlardan olmayanlar, ekmek parası kazanamasın, eve ekmek götüremesin. Parti üyesi değilsen, sosyal yardım, sosyal destek alman adeta imkansız. Adalet bu mu ya, hak bu mu Sayın Erdoğan, seçimlerden evvel meydanlarda ‘mülakatı kaldıracağım` demedi mi?

İNSANLARI OYALAMAKTAN VAZGEÇSİN”

Niğde siz şahit misiniz, ‘mülakatı kaldıracağım` demedi mi, şahit misiniz? Ne oldu? Mülakat aynen devam ediyor mu? Yine kayırmacılık aynen devam ediyor mu? İşine geleni, kendilerinden gördüklerini işe alıp, kendilerinden görmediklerini kapıya bırakmıyor mu bunlar? ‘Hak` diyordu, ‘davamızın pusulası adalet` diyordu. Seçimden önce söz verdi, sonra yapmadı. Madem öyle, madem bütün bunlardan vazgeçti, bari diyorum ki onlara; artık siz bu insanları oyalamaktan vazgeçsin. Çıksın söylesin, desin ki, ‘her bir köşeye bana biat edenleri yerleştireceğim arkadaş` desin. ‘Boşuna mülakatlara girmekle uğraşmayın gençler. Benim partime üye değilseniz, siz işe girmeyi ancak rüyanızda görürsünüz` desin. Çıksın söylesin: ‘Ben ve arkadaşlarım, sizin ekmek kazanma hakkınıza ipotek koyduk` desin. Çıksın söylesin: ‘Haktan, adaletten çoktan saptık, bizden hak yoluna dönmemizi beklemeyin` desin. Desin de cümle alem bilsin.

Adalet Bakanı`nın makam duvarında bir zamanlar şu şiir dizesi yazılıydı. Adalet Bakanı`nın oturduğu makam odasından bahsediyorum. Hala yazılı mıdır, yoksa artık utanıp kaldırmışlar mıdır, bilmiyorum. Bir zamanlar yazıyordu. ‘Ekmek, su, aş bulmak gecikebilir. Temele taş bulmak gecikebilir. Devlete baş bulmak gecikebilir. Adalet gecikmez tez verilmeli.` Hala yazılı mıdır bilmem ama adalet bakanları her gün makam odasına girerken çıkarken okurdu.”

BU SEÇİM, HÜKÜMETE BİR SARI KART GÖSTERME SEÇİMİDİR. HEP BERABER BU SARI KARTI İKTİDARA GÖSTERECEĞİZ”

31 Mart 2024 yerel seçimleri hakkında da konuşan Babacan, “Kapı kapı dolaşacağız. Deva belediyeciliğini anlatacağız. Bu seçim aynı zamanda iktidara bir uyarı anlamına geliyor... ‘Aklını başına al` deme seçimidir. Bu seçim merkezi hükümete bir sarı kart gösterme seçimidir. Hep beraber bu sarı kartı iktidara göstereceğiz” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA